GroetjesuitSF4

Groetjes uit San Francisco

De aftrap voor de nieuwste Soetkees rubriek wordt gedaan door Jasper en Marlieke. In de Groetjes Uit rubriek worden er tien vragen gesteld aan locals, zodat je eens wat andere tips krijgt dan de doorsnee tips uit de reisgidsen! Jasper en Marlieke geven ons de groetjes uit San Francisco en verzamelden voor ons de leukste tips. Want wie kan je nou beter adviseren over een leuke stad dan de locals zelf? 

1. Wie ben je en hoe kom je in San Francisco terecht?

Ik ben Jasper en samen met Marlieke woon ik in Mountain View. Dat ligt ongeveer 45 min ten zuiden van San Francisco. In augustus 2013 zijn we verhuisd omdat Marlieke als postdoctoral wetenschapper op Stanford kon gaan werken. Ook ik heb een leuke baan gevonden en werk voor een startup in Silicon Valley. Silicon Valley is een veelgebruikte benaming voor de zuidkant van de Baai van San Francisco. Hier zijn namelijk veel technologiebedrijven gevestigd, waaronder de grootste ter wereld zoals Google. 

2. Wat moet iedereen gezien hebben in San Francisco?

Het is misschien cliché maar je moet de Golden Gate Bridge echt gezien hebben als je naar San Francisco gaat. Deze gigantische hangbrug uit 1937 is het icoon van de stad. 

3. Deel ons je geheim: wat is jouw hidden gem?

Een wijk die niet iedereen kent in San Francisco is de wijk Haight-Ashbury. Deze wijk speelde een belangrijke rol in de hippiecultuur rond 1960. Haight-Ashbury is vooral bekend vanwege de 'Summer of Love' in 1967. Een rondleiding door deze wijk is een echte aanrader. 

IMG 7051

4. Wat is jouw favoriete hotspot?

Mijn favoriete hotspot is de Hacker Dojo in Mountain View. Dat is een ontmoetingsplaats voor Silicon Valley ontwikkelaars en ondernemers om te werken aan een startup, om te netwerken en om deel te nemen aan evenementen zoals hackathons.  

Een andere tip is het Lafayette Park in San Francisco. Een prachtig park dat gelegen is op een heuvel waardoor je een schitterend uitzicht hebt. Het is de perfecte plek voor een picknick in het gras of een gratis potje tennis. 

5. Wat is een typisch gerechtje of lekkernij uit San Francisco?

In San Francisco moet je echt Clams Chowder eten. Dat is een gebonden mosselsoep die wordt geserveerd in een kom van brood. Vanwege zijn ligging aan zee is het natuurlijk niet verrassend dat een visgerecht een populaire lekkernij is. Er zijn in San Francisco zelfs speciale Chowder restaurants, zoals 'Chowder' op Pier39. 

6. Wat doe je 's avonds in San Francisco?

Ik ga graag naar 'the Nut House' in Palo Alto. In tegenstelling tot de meeste hippe kroegen ruikt het hier wel naar bier en ligt er een laag pinda's op de vloer. Het schijnt dat de kans groot is om hier een prototype van de volgende Iphone te vinden. 

Maar dé insiderstip is toch wel "Thursday Night at the Museum". In het Science Museum, in het Golden Gate Park, is er op donderdagavond een fuif! Stel je voor: vers gemixte cocktails drinken en dansen op de muziek van de DJ terwijl je naar de vissen in het aquarium kijkt. Verrassend genoeg vinden de meest bruisende feesten in San Francisco plaats in musea. 

7. Wat mag je als toerist best overslaan?

Vele toeristen pakken de rode hop-on-hop-off bussen om over de Golden Gate Bridge te rijden, maar het is veel leuker om de oversteek met de fiets te maken. Huur een fiets en steek de brug over naar het prachtige Sausalito. In Sausalito neem je vervolgens de veerboot terug. Een bijzonder leuk fietstochtje van ongeveer 1,5 uur die eindigt met een heerlijk boottochtje. 

8. Wat te doen in San Francisco bij slecht weer?

Bij slecht weer maak je de mooiste foto's van de stad! Maar ga je liever naar binnen dan is het California Academy of Sciences een echte aanrader. Dit museum staat in het Golden Gate Park. Het is een prachtig natuurmuseum met een aquarium, planetarium en wetenschappelijke exposities. IMG 6321

9. Welke tijd van het jaar kan je San Francisco het beste bezoeken?

Gek genoeg heeft San Francisco in de winter het beste weer. In de zomer is het er vaak mistig en in de winter heb je de meeste kans op zon. 

10. Heb je zelf nog een laatste tip of opmerking?

Een leuke en originele manier om de stad te verkennen is met vintage brandweerauto's! Compleet met brandweerhelmen tour je 90 minuten lang door de stad en over de Golden Gate Bridge. Boek een tour van de San Francisco Fire Engine wel van tevoren, want het is vaak uitverkocht. 

Ook een kaartje sturen? 

Woon jij in een bruisende stad en vind je het leuk om insiders tips te geven over jouw stad? Of ken je iemand die in op een gave plek woont en graag wat wil vertellen over zijn of haar stad? Laat het me weten! 

Groetjesuit3

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in