Cook&NY

Tapas in modern jasje

Ga je mee op wereldreis? Maak een reis rond de wereld met de heerlijke tapas van Cook&NY. Gerechtjes om je vingers bij af te likken. Cook&NY ligt in het bruisende centrum van Sneek met uitzicht op de voorbijvarende bootjes. De inrichting van Cook&NY is lekker hip en stijlvol. In het restaurant is er ook een knapperende open haard met een lounge gedeelte. Een gezellig en trendy restaurant met een uitgebreide menukaart. 

Scheepskok kookt de wereld rond

In zijn vroegere jaren was chefkok Paul scheepskok. Op het schip vaarde hij de wereld rond en kwam hij in aanraking met veel bijzondere smaken en recepten. Het inspireerde hem om uiteindelijk Cook&NY op te zetten. Een hippe tapasbar waar je de hele wereld op je bord krijgt. Van al die smaken en recepten uit zijn scheepskok carrière stelde hij de smakelijke menukaart samen. In kleine hapjes proef je de kruiden uit alle windstreken, van een gegrilde asperge met oude kaas tot een geroosterd meervalspiesje. 

P1160207-001

A la carte & tapas

Mocht je nou zin hebben in een lekker bord eten, helemaal voor jezelf. Niks geen kleine gerechtjes, maar een stevig hoofdgerecht. Ook dan kan je bij Cook&NY terecht. Op de menukaart staan een aantal heerlijke a la carte gerechten. Maar wil je je echt laten verrassen, ga dan voor het Tapasfestival. Als opwarmertje krijg je geolied en geroosterd Turks brood met aïolie, tapanade, hummus en olijven. Daarna 5 koude tapas, een smakelijk soepje en 5 warme tapas met patatas bravas. Heb je nog wat ruimte in je maag, neem dan de uitbreiding inclusief een tapasdessert. 

P1160196-001

Aan het water 

Cook&NY ligt middenin het centrum van het bruisende Sneek. Het terras van Cook&NY heeft tot in de late uurtjes zon en kijkt uit over het water. Een heerlijke plek om te genieten van een verkoelend drankje. Ook hier kan je natuurlijk een lekker hapje eten. Zie de bootjes voorbij varen en waan je in het echte Friesland. Ben je zelf met de boot, meer dan even aan bij Cook&NY. Het ligt op zo'n 20 minuten varen vanaf het Sneekermeer. 

What's in the name? 

Hoewel Cook&NY het helemaal niet erg vindt om geassocieerd te worden met een wereldse stad als New York, heeft de naam daar niets mee te maken. De eigenaren van Cook&NY voegden hun namen samen; Helna Koekkoek en Paul Nijdam. Neem daarbij de letterlijk vertaling van Cook (koken) en het Friese woord voor ny (nieuw) en een naam is geboren. Daar is dus hard over nagedacht! 

Lees mijn blog over Sneek

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy