MaMa Kelly

The hottest mama in town

Op weg naar de oude fabriek heb je geen idee wat voor een verrassing je te wachten staat! In de enorme fabriekshallen is de hipste bistro van Den Haag gevestigd. Het moderne interieur gaat liefdevol hand in hand met de oude fabriekslook. De turquoise muur staat prachtig bij de roestige machines. Bruin leren banken, houten tafels en koperen accessoires maken het industriële uiterlijk van MaMa Kelly helemaal af. Er zijn in totaal drie fabriekshallen die zijn omgetoverd tot een lust voor het oog; een bistro met open keuken en openslaande deuren naar het terras, een bar die is genomineerd voor mooiste bar van Nederland en het restaurantgedeelte waar het plafond eindeloos lijkt. MaMa Kelly is zonder twijfel 'the hottest mama in town'. 

Caballero 

Gaat er een belletje rinkelen als je Caballero hoort? Het is een oud sigarettenmerk dat hier in Den Haag werd gemaakt. In het voormalige ketelhuis van de sigarettenfabriek is tegenwoordig MaMa Kelly gevestigd. Het ketelhuis staat los van de Cabellaro fabriek. Het leuke is dat sommige van de ketels bewaard zijn gebleven en nog steeds in de hallen hangen. De productie van de sigaretten is in 1995 verplaatst naar een fabriek in Zevenaar en nu heeft de fabriek een geweldige nieuwe bestemming gekregen. 

Mamakelly3

Kip of Kreeft

MaMa Kelly heeft niet een ingewikkelde menukaart. Ze hebben het lekker simpel gehouden; je eet kip of kreeft. Oké, er staan ook nog een paar andere gerechtjes op de kaart zoals heerlijke steaks of een smaakvolle risotto, maar de specialiteiten van het huis zijn kip en kreeft. De gerechten van MaMa Kelly worden bereid op een twee meter lange houtskoolgrill. De ingrediënten zijn geselecteerd op kwaliteit, niet op prijs. In de open keuken zie je hoe de gerechten bereid worden. "Don't feed the chef" staat er in grote letters boven de keuken. Is het eten zo lekker dat de chef er niet vanaf kan blijven? ;) 

P1190101

Terras aan het water

Wanneer het mooi weer is, is het goed vertoeven bij MaMa Kelly. Het grote terras ligt aan het water. Het is altijd fijn terrasje pikken met uitzicht op het kabbelende water. Het terras is feestelijk verlicht met kleine lampjes waardoor er altijd een heerlijk sfeertje hangt. 

Muziek maakt het af 

Dat muziek belangrijk is voor een avondje uit, dat weet MaMa Kelly als geen ander. Daarom staat er elke avond een DJ achter de draaitafel die de lekkerste soul en funky muziek draait. In de weekenden gaat de volumeknop nog even extra open. Tot 1.00 uur kan je met de voetjes van de vloer! Niet alleen de muziek brengt je in vervoering, ook het prachtige interieur. Niet zonder reden is de bar van MaMa Kelly genomineerd voor 'mooiste bar van Nederland'. 

IMG 20150810 142748 001

Gratis parkeren 

Met de auto is het een makkie om MaMa Kelly te bereiken. Het terrein beschikt over een bewaakt parkeerterrein waar 350 auto's kunnen staan. Als gast van MaMa Kelly krijg je een gratis uitrijkaart. Met het openbaar vervoer is MaMa Kelly ook te bereiken, al moet je dan tien minuutjes lopen naar de dichtstbijzijnde halte. Kom je vanaf Den Haag Centraal neem dan de intercity naar station Voorburg. Dan doe je zo'n 25 minuten over je reis. 

Lees mijn blog over Den Haag

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in