Bistro B

Frans Genieten 

"Fair, Fresh and Friendly" is de slogan van hotspot Bistro B. In dit knusse restaurant geniet je van heerlijke Zuid-Franse gerechten die met passie worden bereid. Op je bord is het een feestje! Met oog voor detail en zelfs met bloemen worden de borden opgemaakt. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de maag want de gerechten van Bistro B zijn zoveel mogelijk biologisch, puur en eerlijk. Bistro B heeft een frisse en gezellige inrichting; knusse hoekjes, mooie muren en natuurlijk de ronde tafels met Franse bistrostoeltjes. 

IMG 20160224 180819 001

We worden hartelijk ontvangen door Alexandra, eigenares van Bistro B, en naar een gezellig kamertje gebracht. Het voelt een beetje als een huiskamer met een grote leren bank, industriële lampen en schilderijtjes aan de muur. Helemaal leuk. De menukaart is verrassend anders, geen standaard gerechten maar bijzondere smaakcombinaties. Alexandra vertelt ons over haar passie voor de Franse keuken en geeft ons uitleg over de kaart. De kaart is bewust klein, maar er is genoeg keuze.Vind je het moeilijk kiezen dan kan je ook voor een verrassingsmenu gaan! 

Askj8q d1TeAaKlduPr5nt9CWJ1gd1p7GAO7 TiKVPbG 001

Het eerste gerecht brengt ons in verwarring. Op een bijna leeg bord ligt een piepklein blaadje groen en wat croutons. "Soupe a la citrouille", het klonk misschien al iets te culinair. Maar niets is wat het lijkt! Alexandra schenkt ons vanuit een kannetje een vol bord romige pompoensoep met gember en kokos. Het bord van mijn buurvrouw is ook al zo'n feestje! Er verschijnt een verrassing van de kok vol bloemen, vrolijke kleuren en natuurlijk de vis. 

BistroB

In de open keuken zie ik hoe de koks aan de slag gaan met ons hoofdgerecht. Een frisse salade met grote gebakken gamba's op een gel van mango en parels van sojasaus. Deze spoel ik smakelijk weg met een bijpassend wijntje, een Franse wijn uiteraard! Heerlijk! Behalve salades zijn er ook vlees-, vis- en vegetarische gerechten. En de prijs? Een driegangenverrassingsmenu kost €29,50. 

Bistro B ligt in het centrum van Den Bosch, in de Orthenstraat, op ongeveer tien minuten lopen vanaf het Centraal Station. Een fijne plek om een avondje heerlijk te tafelen. Bijzonder smaakvolle gerechten en lekkere wijnen. We komen zeker nog eens terug! 

Meer inspiratie over het bruisende Den Bosch? Lees mijn blog!

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy