Chicks

A new hot Chick in town! 

Den Bosch heeft er een nieuw, heet kippetje bij! Bij het hippe restaurant Chicks geniet je van de beste kipgerechten. Dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is, demonstreert Chicks met een uitgebreide menukaart. Op de kaart staat een grote verscheidenheid aan recepten die allemaal één ding gemeen hebben; een lekkere en gezonde kip. 

Chicks Den Bosch1

Oma Bart's kip

De kip van Chicks is niet zomaar een kippetje en dat proef je! De kip komt van Oma Bart! Deze 'Beter Leven' kip met 1 ster is een echte Hollandse kip die leeft op speciaal geselecteerde pluimveebedrijven. De kip wordt speciaal gepekeld en 6 uur 'Sous Vide' gegaard. Vervolgens bereidt Chicks op verschillende manieren er een heerlijk gerecht van. De kip gaat op 't spit, op de houtskool BBQ of wordt gesudderd tot een smaakvol stoofpotje. 

Chicks Den Bosch2

Watertanden van de menukaart

We strijken neer aan een tafeltje bij de open deuren met uitzicht op de gracht. De menukaart laat ons watertanden, er is teveel lekkers om uit te kiezen! Daarom gaan we voor de specialiteiten van het huis; Peking chicken met noodles en een kipstoofpotje. Maar niet voor eerst onze tanden te zetten in een smakelijk voorgerecht. De kipkroketjes móet je gewoonweg geprobeerd hebben. Heerlijk! Het is dat er nog een hoofdgerecht op ons staat te wachten, anders hadden we ons volledig op de kipkroketjes met vijgenmosterdsaus gestort. Ook proeven we van de Flammkuchen met kip, pesto en basilicum. Mocht hier het eten stoppen, dan waren we al volmaakt tevreden. Maar er komt nog meer! De Peking chicken heeft een pittige bite en is lekker knapperig. Hetzelfde geldt voor het stoofpotje, waar het kippenvlees zo zacht is geworden dat het wel lijkt op 'pulled pork'. Na deze heerlijkheden zijn we zo verzadigd dat een toetje er gewoonweg niet meer in past. Die bewaren we voor een volgende keer ;)

Chicks DenBosch hotspot10

Hippe inrichting

Een Bar en Rotisserie met één specialiteit; kip. Een uniek concept in Den Bosch. Maar dat niet alleen maakt Chicks uniek, ook de inrichting is bijzonder smaakvol. Het historische pand is prachtig ingericht met moderne elementen. Een hippe 3D vloer, een stoere graffiti schildering op de muur, smaakvolle groene tegeltjes en een lange bar om aan plaats te nemen. En die feestelijke Spaanse tegeltjes! Ik ben er dol op! 

Chicks DenBosch Hotspot8

Ambitieuze eigenaar

Leroy heeft van Chicks Bar & Rotisserie een sfeervolle hotspot weten te maken. Het is altijd al zijn droom geweest, een eigen restaurant runnen. En dat is gelukt! Razendsnel heeft Leroy ervaring weten op te doen in verscheidene horecabedrijven en hotels. Prachtbanen verspreid over heel het land, maar het bleef kriebelen. Niet alleen een eigen zaak, maar ook nog eens in 'zijn' Den Bosch. Met het unieke concept van Chicks en de originele kipgerechten hoopt Leroy het hart van alle Bosschenaren, lekkerbekken en foodlovers te veroveren. Een leuke aanwinst voor de stad! 

Speciale lezersaanbieding! 

Nog niet overtuigd? Kom zelf proeven! Speciaal voor de lezers van Soetkees mag ik een speciale aanbieding doen. Ga borrelen tussen 22.00 uur en 24.00 uur, bestel een overheerlijk borrelplankje en krijg 2 drankjes daarbij cadeau! Want bij een goed plankje hoort natuurlijk een lekker speciaalbiertje of goede wijn. Op vertoon van dit bericht (via je mobiel) krijg je de drankjes cadeau :) En ga je lekker borrelen dan móet je de kipkroketjes met vijgenmosterdsaus proeven. Zo lekker! Veel plezier! 

Meer tips voor een leuk uitje Den Bosch? Lees mijn blog!

Chicks DenBosch hotspot9

Chicks DenBosch hotspot3

Chicks DenBosch hotspot7

Chicks DenBosch hotspot6

Chicks Den Bosch4

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy