Captain Joe

Ai, ai kapitein!

'Aan boord’ bij Captain Joe

Ben jij net zo’n visliefhebber als ik? Kun jij ook geen genoeg krijgen van zalm, witvis of zelfs oesters? Dan moet je zeker een keer ‘aan boord gaan’ bij Captain Joe seafood bar. Het spreekwoord ‘er zwemmen meerdere vissen in de zee’, krijgt hier een bijna letterlijke betekenis. Dit restaurant serveert namelijk verschillende soorten verse vis. Twijfel jij ook weleens aan de belofte of de vis wel écht vers is? Bij Captain Joe zie je de visvangst nog nét niet van de hengel afgeslingerd worden. Wel kijken verschillende vis-ogen je aan vanuit de vitrine waar je direct bij binnenkomst tegenaan loopt. Klinkt misschien niet heel smakelijk, maar mijn buikje doet het rammelen. En er ligt niet alleen vis in de vitrinekast; overal waar je kijkt, zie je vissen op de muur. Van zeepaardjes tot Finding Nemo-achtige vissen. Nog niet overtuigd? Open dan de kaart maar eens. Van een tonijnsteak tot dorade in zoutkorst. Kom je op maandag? Dan kun je een hele kreeft bestellen voor een mooi prijsje. Op vrijdag is het tijd om de oesters naar binnen te laten glijden, vanaf 1 euro.
Eenmaal binnen is de volgende vraag: waar gaan we zitten? Kies je voor een ‘gewone tafel’, of heb je zin om gedachteloos naar buiten te turen? Zelfs eten aan de vitrine-bar, met het uitzicht op de kok die het verse visje voor jou bereidt, is een optie die behoort tot de mogelijkheden.

Captain Joe Nijmegen4

Captain Joe Nijmegen6

Captain Joe Nijmegen9

Tweede driegangendiner gratis

Captain Joe nam deel aan de restaurantactie van de Albert Heijn. Leuke manier om kennis te maken met dit restaurant. Nóg leuker is het dat ze sinds oktober zelf ook het tweede driegangenmenu gratis aanbieden. Hiervan kun je genieten op de zondag, maandag en donderdag.
Ik bezocht samen met een vriendin de seafood bar op een maandagavond. Op het driegangen keuzemenu kun je steeds uit twee of drie verschillende gerechten kiezen. En, nu komt het goede nieuws voor de echte vlees-eter: er is ook altijd de keus te gaan voor een vleesgerecht. Zo kwam het dat ik, als diehard vis-eter, koos voor de gravad lax (Scandinavisch gerecht van rauwe zalm) met een rodebietensalade, citroen en crème fraiche. Terwijl mijn tafelgenootje koos voor de coppa di parma met paddenstoelen duxelles, truffelmayonaise, rode kool en crostini. Het ziet er beiden heerlijk uit, maar ik was enorm blij met mijn keuze! Het liefste zou ik dit voorgerecht ook in een hoofdgerecht-vorm bestellen.
Tijd voor het hoofdgerecht. Beiden kozen we voor de gebakken schelvis met een ratatouille en groene paprika-coulis. En vis moet natuurlijk zwemmen, dus een wit wijntje mag niet ontbreken.
Het nagerecht bevat geen vis, wél een lekkere stroopwafelparfait. Maar je kunt ook kiezen voor een kaasplankje. Voor ieder wat wils dus!

Grappig detail; de weg naar de wc wordt je wederom gewezen door een in de zee levend dier. De krab geeft aan dat je naar links moet zwemmen en vervolgens rechts aan moet houden.

Captain Joe Nijmegen3

Captain Joe Nijmegen8

Captain Joe vaart naar je toe

Captain Joe is een restaurant gevestigd op het Kelfkensbos in Nijmegen. De seafood bar heeft echter ook de mogelijkheid om op locatie een culinaire toevoeging te verzorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zogenaamde ‘oesterboot’. Gasten kunnen hier genieten van verschillende soorten oesters voor verschillende prijzen.

Captain Joe Nijmegen 15

Captain Joe Nijmegen5

Captain Joe Nijmegen2

Captain Joe Nijmegen7

Captain Joe Nijmegen 1

contentmap_plugin
Marjolein

Geschreven door Marjolein

Struint alle festivals af | Verliefd op strakblauwe luchten en helderblauwe zeeën |  Fitgirl die je wakker mag maken voor lekker eten | Houdt van de drukte in steden maar ook van rust en mooie landschappen | Groot Azië-fan

...

Meer over Marjolein