4 meest handige Reisapps

stay

4 Handige apps voor je reis 

Weet je nog dat je vroeger op vakantie ging en dan naar de plaatselijke kantoorwinkel moest om een belkaart te halen. De kaart eenmaal op zak ging je op zoek naar een telefoonhokje. Even mailen? Dan moest je naar een internetcafé. Tja, dat is echt verleden tijd. Door de populariteit en de opkomst van het mobiele internetten en social media vullen we onze vakantie steeds vaker op eigen wijze in. We bedenken steeds vaker ter plaatse wat we gaan doen. Daarbij maken we niet alleen gretig gebruik van allerlei reis-apps, maar ook van locals die worden geraadpleegd op social media. Deze nieuwe manier van reizen wordt ook wel 'social traveling' genoemd. De wereld ligt met social media nu eenmaal dichter aan onze voeten. 

Het aanbod van reisapps is zo groot dat ik door de bomen het bos niet meer zag. De ene app helpt je met het zoeken van een hotel, de ander met het vinden van de weg. Daarom zette ik een paar van mijn favorieten voor je op een rijtje. De onderstaande 4 apps zijn niet alleen gratis, maar zijn een kleine reisgids op je mobiel of tablet. 

#1 izi TRAVEL 

Wat een ontdekking! Had ik maar eerder geweten van deze handige app van izi TRAVEL. Het is een app met audiogidsen van musea en stadswandelingen. Op izi TRAVEL staan bestemmingen van over de hele wereld! Nooit meer onhandig doen met een boekje en plattegrond, maar wandelen met je eigen gids. Kies een leuke route en de app stuurt je de juiste kant op. Bij interessante punten of bezienswaardigheden vertelt de app je wat je moet weten. Interessante weetjes, bijzondere verhalen of een stukje geschiedenis. Zelfs van veel musea is er een audiotour beschikbaar. Ben je in het buitenland en heb je geen internet, dan kan je een wandeling downloaden op je telefoon. Super handig! 

Enige nadeel is dat nog niet elke bestemming erop staat ;)

Meer info over izi TRAVEL

#2 Stay.com

Stay.com is te gebruiken op zowel je mobiel als op je laptop en dat is handig. Het leuke aan Stay.com is dat je voorafgaand aan je reis al plekken en bezienswaardigheden kan selecteren die jou interessant lijken. Deze sla je op en zo creëer je een persoonlijke reisgids. Zoek naar een goed hotel, bekijk de aanbevelingen en krijg suggesties van anderen. Daardoor kom je misschien op plekjes die niet in de grote reisgidsen staan! 

Je kan de reisgids ook offline openen. Super handig als je in het vliegtuig je nog even wil verlekkeren aan je vakantiebestemming, maar zeker ook wanneer je wandelt door de stad. De app wijst je niet alleen de weg naar je favoriete plekjes, je kan hem ook delen met je vrienden. Zij kunnen op hun beurt weer suggesties toevoegen aan de reisgids. 

Nadeel is dat het aantal steden en bestemmingen op Stay.com nog beperkt is. 

Meer info over de mobiele app.

#3 Tripadvisor

De meeste mensen kennen Tripadvisor vooral van de recensies. Recensies over hotels, bestemmingen en restaurants. Zelf kijk ik regelmatig op Tripadvisor wanneer ik een hotel ga boeken om te lezen wat het oordeel van andere reizigers is. Tripadvisor heeft nu ook een handige app. Vooral handig als je al op de plaats van bestemming bent en ter plekke wil besluiten wat je gaat doen of waar je gaat eten. Je zoekt naar een restaurant en ziet de beoordelingen van restaurants in de buurt. De app maakt gebruik van je GPS om je positie te bepalen en navigeert je naar het restaurant van je keuze.

Erg leuk zijn de rondleidingen die je kan maken. Er zijn verschillende tours beschikbaar en je mobiel wijst je de weg.

Nadeel is dat het soms onoverzichtelijk is welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn. Daarnaast is het een nadeel dat je deze app niet kunt gebruiken zonder internet op je mobiel. 

Meer info over de mobiele app

#4 Momondo Places

Nieuw op de reisgidsenmarkt is Momondo Places. Momondo is al jarenlang aanbieden van vliegtickets en hotels, maar heeft nu ook een eigen reisapp. De app ziet er niet alleen gelikt uit, maar geeft je ook uitgebreide informatie over je vakantiebestemming. Je kan kiezen uit verschillende thema's zoals 'familie', 'cultureel' of 'romantisch' om je reis in te vullen. Al deze thema's hebben een eigen kleur en worden in deze herkenbare kleuren weergegeven op een kaart. Handig; om het juiste thema te kiezen, kun je vooraf even een test doen om te bekijken in welk hokje je past. Het is alsof je door een papieren reisgids bladert waarbij je door kan klikken voor extra informatie, foto's, reviews en nog veel meer. 

Nadeel is dat de reisapp van Momondo alleen nog verkrijgbaar is op een iPhone of iPad. 

Meer info over de mobiele app

Heb jij aanvullingen?

Heb je zelf ervaring met één van deze apps? Of heb je een nog beter alternatief? Laat het me dan weten. Ik hoor het graag.
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in