Herinnering op Hout

fotogeprint6

Vakantieherinnering op hout

Op vakantie maak je vaak de ene na de andere foto. Maar wat doe je uiteindelijk met al die mooie herinneringen? Na een vakantie ben ik uren bezig met het uitzoeken van soms wel duizenden foto's. Uiteindelijk komt er een selectie van tientallen foto's waar ik een fotoalbum van maak. Dit zijn vaak de enige foto's die ooit worden afgedrukt. 

Foto's op een rolletje 

Vroeger ging ik met een wegwerpcamera op pad. Er werden dan op een vakantie 36 of 72 foto's gemaakt. Daarvan waren er ook nog een aantal mislukt, maar daar kwam ik pas later achter. De mislukte foto bestaat eigenlijk niet meer. Best jammer want daar zaten soms hilarische momenten tussen die voor eeuwig waren vastgelegd. Na het inleveren van de rolletjes was het een aantal dagen wachten voor het resultaat. Met een stapeltje ontwikkelde foto's verliet ik de fotovakman die vervolgens ingeplakt en ingelijst werden. 

negatieven

Alles op de computer

Een digitaal album, een digitaal fotolijstje, tegenwoordig gaat het allemaal digitaal. De meeste foto's die je maakt in je leven staan in mapjes op je computer. Misschien dat je er nog een keer doorheen bladert, maar dat was het dan wel. Hartstikke jammer want hoe leuk is het om een mooie herinnering op een speciale manier te laten afdrukken?  

Een originele manier 

Wat we al jaren kennen is de foto op canvas. Ook een tijdlang is het hip geweest om je foto's te uploaden in een digitaal fotolijstje zodat je elke keer een andere foto voorbij ziet komen. Wat ik nog niet kende, is dat je ook een foto kan laten afdrukken op hout! En hout is iets wat perfect bij mijn smaak en interieur past.

Een mooie herinnering verdient een bijzonder plekje aan de muur. In mijn geval geldt dat voor de reisjes die ik maak, maar het kan natuurlijk over elk bijzonder moment gaan die je koestert. Een vergroting laten printen en deze in een glazen lijstje doen, vind ik toch echt een beetje passé. Ik ging dan ook de uitdaging aan om een mooie vakantieherinnering af te laten drukken op hout. 

Foto op hout 

Op houten planken wordt met inkt je foto afgedrukt. Het unieke van een foto op hout is dat het een natuurproduct is en je de noesten en de houtstructuur zien. Dat geeft de foto een warme en robuuste uitstraling. Door whitewash planken te gebruiken, komt een scherpe, gekleurde foto nog beter tot zijn recht. Je kan zelf kiezen of je de planken horizontaal of verticaal wilt. Het hout is overigens duurzaam gekapt. 

Fotogeprint.nl 

Op Fotogeprint.nl liet ik een van onze New York foto's afdrukken op hout. Over het resultaat ben ik zeer tevreden. De kleuren komen goed tot zijn recht en springen van de planken af. Het is mooi om te zien dat de noesten door de inkt heen komen. Oordeel zelf... 

 14 april fotogeprint1

Kortingscode Soetkees

Speciaal voor de lezers van Soetkees heb ik een kortingscode van Fotogeprint.nl. Deze code geeft je recht op 20% korting op het gehele assortiment. De kortingscode is soetkees20. Laat dus je eigen herinnering op hout afdrukken! 

Ga naar de website van Fotogeprint.nl

Mijn nieuwsbrieflezers houd ik altijd op de hoogte van kortingscodes en acties. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van deze en andere leuke acties. 

Heb jij nog leuke en originele ideeën om met je vakantiefoto's te doen, laat het me weten!

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in