Review Lenco Sportcam

P1120535-001

Sportieve camera

Ik ga op vakantie en ik neem mee... een sportieve camera. Zonder fototoestel ga ik sowieso niet de deur, maar daar is tegenwoordig een camera bijgekomen. Want alhoewel mijn compact systeem camera ontzettend mooie foto's maakt, kan je deze maar beter niet mee nemen in het water of op je helm binden. Met de Lenco Sportcam 400 HD kan dat wel! 

Wat kan je er allemaal mee?

De Lenco Sportcam 400 is een Full HD camera waarmee je kan fotograferen en filmpjes kan maken. Het heeft 5.0 mega pixels, dus een goede kwaliteit. De foto's zijn in JPG formaat en de filmpjes in AVI of MOV. Omdat de camera een bijpassend waterdicht hoesje heeft, kan je er ook mee snorkelen of zwemmen. Je kan fotograferen tot 3 meter onder water. Daarnaast is het geschikt om mee te sporten, te fietsen of berg te beklimmen, wat dan ook. Er worden een aantal riempjes meegeleverd zodat je de camera kan bevestigen op je fiets of op je helm. 

Het is niet alleen leuk om tijdens je vakantie vanuit het zwembad te filmen of foto's te maken in de zee, maar je kan de camera ook bevestigen in je auto en je route vastleggen. Of wat dacht je van een tochtje op de fiets te filmen? Stuk voor stuk unieke beelden die je met een sportcam prima kan vereeuwigen. 

Details 

De camera heeft een scherm van 2" (5 cm). De batterij gaat in de videomodus tot 1 uur mee. Er zit een ingebouwde microfoon in. Verder heeft de camera een USB micro aansluiting en een Micro SD kaartslot voor kaarten tot 32 GB. Voor de verdere details bekijk de leaflet.  

P1120558-001

Accessoires

Er worden een aantal accessoires bij de Lenco sportcam 400 geleverd;

  • Fietsbevestiging
  • Helmbevestiging
  • Waterproof casing tot 3 meter diepte
  • Afstandsbediening

Waar te koop? 

De producten van Lenco zijn in vele Nederlanse winkels en warenhuizen te koop, waaronder de Mediamarkt, BCC en de Kijkshop. Je kan de camera ook online bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com, de Wehkamp en Neckermann. 

Een Lenco Sportcam-400 heeft een adviesprijs van €119. 

P1120555-001

Mijn eigen ervaring

De hamvraag is natuurlijk, wat vond ik ervan? In één woord, top! Een prima apparaat dat prima foto's maakt. De Lenco doet wat hij belooft en stelt niet teleur. De foto's en filmpjes zijn van goede kwaliteit. Ook de onderwaterfoto's zijn goed gelukt. De foto's zijn van dien kwaliteit dat ze te gebruiken zijn in een leuk fotoalbum of, zoals in mijn geval, op een website. 

Op het schermpje kan je zien wat je aan het filmen of fotograferen bent. Met één klik op de knop schakel je over van filmen naar fotograferen. Je hoeft daarvoor de camera niet uit de waterdichte hoes te halen. Kortom, hij is makkelijk in gebruik. 

Zeker in deze prijscategorie is het een hele goede koop en een goed alternatief voor de Go Pro. 

Bali 20145

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in