Foto Ideetjes + WIN

Wat te doen met je vakantiefoto's

Op vakantie schieten we maar raak. Met je digitale camera en telefoon is het een makkie om de ene na de andere foto te maken. Voordat je het weet heb je tientallen soms wel honderden foto's van je vakantie gemaakt. Het uitzoeken van deze foto's is een hele klus. Soms begin je er zelfs niet eens aan... En daar staan ze dan. Die prachtige vakantiekiekjes, mooie momenten en grappige filmpjes op een harde schijf op je computer. Zonde! Haal die mooie herinneringen van je computer en doe er wat mee. 

Update: de winactie is gesloten!

Foto ideetjes

fotoidee101. Fotoboek 

Zoek je mooiste vakantiefoto's bij elkaar en maak daar een fotoboek van. Zo maak je van je digitale foto's een tastbare herinnering. Je kan vaak kiezen voor verschillende soorten papier, zoals mat of hoogglans. Ga het fotoboek niet maken met de hele fotomap van je vakantie. Het is teveel werk om steeds door de foto's te bladeren en de juiste te selecteren. Maak liever eerst een aparte map aan met daarin alleen de foto's die je geschikt vindt voor het fotoboek. Deze map open je digitaal en zo gaat het selecteren een stuk sneller en makkelijker. Ook leuk is om van bepaalde filmpjes een QR-code te laten maken en deze code in je album te zetten. Kijk je later je fotoboek door dan kan je met je telefoon de filmpjes scannen.

fotoidee8

2. Ouderwets knippen en plakken 

Leuk hoor, de digitale wereld. Maar ouderwets knippen, plakken en schrijven blijft nog steeds een waanzinnige leuke manier om je fotoalbum te maken. Je album wordt daardoor uniek en persoonlijk. Plak er van de grappige stickers bij of bevestig je foto's met schattige tape. Winkels liggen vol met stickers, tape, kleurtjes en schriftjes waar je een geweldig album mee kan maken. 

fotoidee4

3. Houterig 

Je allermooiste vakantiefoto verdiend het om een prachtig plekje te krijgen in huis. We kennen allemaal wel een foto op canvas, maar heb je ook al gehoord van een foto op hout? Op houten planken wordt de foto haarscherp afgedrukt. Hout staat voor warmte en huiselijkheid. Combineer dat met je eigen vakantiekiekje en je hebt een prachtig schilderij om op te hangen. 

fotoidee74. Prikken op de landkaart 

Menig reisliefhebber heeft ergens een huis een enorme landkaart hangen. Soms een enorme landkaartposter, soms een landkaart gemaakt van kurk. Men neme een punaise, een afgedrukte foto en prikken maar! Zo creëer je een unieke wereldkaart waarbij je in één oogopslag kan zien waar je al bent geweest. 

fotoidee1

5. Lijstjes aan de muur 

Maak een fotomuur! Dit kan je op verschillende manieren doen. Door foto's rechtstreeks op de wand te bevestigen, maar mijn persoonlijke favoriet is een muur vol lijstjes. Neem allemaal dezelfde lijstjes met gekleurde foto's of neem verschillende lijstjes met zwart-wit foto's of geef er je eigen draai af. Mix and match. Wil je eenheid creëren in je lijstjes aan de muur, kies dan maximaal drie kleuren voor de lijstjes en laat deze kleuren steeds terug komen. Of kies dezelfde vormen of dezelfde kleur foto's. 

fotoidee3

6. Aan het lijntje 

Laat een aantal foto's afdrukken en hang deze aan een fotolijntje. Zelf heb ik een leuk touwtje gekocht bij de Hema met schattige clipjes en hieraan een aantal foto's gehangen. Erg leuk is om je foto's te laten afdrukken als poloraidfoto's. De poloraids kan je digitaal een onderschrift geven of persoonlijk met een pen. Handig aan deze constructie is dat je de foto's makkelijk af kan wisselen. 

Fotoidee2

7. Op een plankje

Combineer een strakke plank met verschillende lijstjes en verschillende foto's. Doordat de foto's op dezelfde lijn staan, ziet het er altijd netjes uit. Je kan zoveel fotolijstjes op het plankje plaatsen als lukt en toch ziet het er nog keurig uit. 

fotoidee58. Fotocollage 

Soms is één foto afdrukken gewoonweg niet genoeg. Je kan geen keuze maken of je wil gewoon meer foto's van je vakantie showen. Dan is het maken van een fotocollage dé manier om een sfeerbeeld van je vakantie te creëren. De collage's van IXXI vind ik echt fantastisch! Je kan een collega maken van allemaal verschillende foto's, maar ook een vergroting laten maken met allemaal kleine stukjes. Of wat dacht je van deze wereldkaartcollage, mooi! 

fotoidee6

9. Instagram 

De mooiste foto's maken we tegenwoordig gewoon met onze mobiel. Even een leuk filtertje erover en hup op Instagram. Instagram is een geweldige manier om de meest inspirerende plekjes te ontdekken. Beelden zijn nu eenmaal universeel, er is geen taal voor nodig om ze te begrijpen. Wil je wat leuks doen met al die mooie Instagramfoto's, surf dan eens naar de website van Fabstagram. Maak van je Instagramfoto's een eigen notitieboekje, een kleurrijk telefoonhoesje of een magneetcollage. 

Let op! De winactie is gesloten!

winwebprint

Win een fotoproduct naar keuze! 

Ben je geïnspireerd geraakt en jeuken je handen inmiddels om eens wat met je foto's te gaan doen? Win dan nu een voucher van €20 van Webprint.nl. Bij Webprint kan je niet alleen een fotoboek maken, maar ook een collage of een fotomagneet of een foto op canvas. In samenwerking met Webprint mag ik maar liefst 3 vouchers van €20 weggeven. Kan je zelf bedenken wat je met je vakantiefoto's gaat doen!  

Wil jij een Webprint voucher twv €20? 

  1. Like de Facebookpagina van Soetkees of volg Soetkees op Twitter
  2. Laat in de comments hieronder weten wat jij gaat doen met de tegoedbon! 

Ik ben benieuwd naar jullie ideeën! Je kan meedoen tot en met dinsdag 27 oktober 2015.

En de winnaars zijn...

Proficiat winnaars! Jullie krijgen een voucher van Webprint.nl twv €20. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ik stuur je de voucher terug! Veel plezier met het uitzoeken van een leuk fotocadeautje. Ik ben benieuwd wat je gaat bestellen. Doe je de volgende keer ook weer mee met mijn winactie?

Winnaarfoto

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in