Route 66 + win

Route 66 zelf rijden… now or never!

Update: de winnaar is bekend! 

Staat Route 66 al tijden op je bucketlist maar stel je het steeds uit omdat je eigenlijk niet zo goed weet hoe je het moet aanpakken? Er zijn diverse Engelstalige reisgidsen verkrijgbaar waar tot in detail in staat beschreven hoe je Route 66 moet rijden, maar dan ben je meer bezig met een puzzel oplossen dan vakantie vieren. Gelukkig kun je Route 66 nu heel eenvoudig zelf rijden, alles wat je nodig hebt is een leuke huurauto, een navigator, een reisgids met de juiste instructies en… een camera, want dat je onderweg veel indrukwekkende bezienswaardigheden gaat tegenkomen staat vast!

Route 66 Martine Piket3

Deze hoogtepunten van Route 66 mag je niet missen

Route 66 is een weg in de Verenigde Staten, die helemaal van Chicago in Illinois tot Santa Monica in Californië loopt. De route, die eigenlijk een aaneenschakeling van afzonderlijke wegen is, heeft een lengte van ca. 3945 kilometer en is al decennia lang populair bij reizigers omdat hij symbool staat voor vrijheid en avontuur. Op Route 66 zijn mede daardoor veel prachtig motels, restaurants en tankstations uit vervlogen jaren vinden, en daarnaast barst het overal langs de weg van de toeristische attracties. Tot de highlights van Route 66 behoren in ieder geval zeker:

Cadillac Ranch

Cadillac Ranch, Amarillo (Texas): dit kunstwerk van uit de grond stekende Cadillacs werd in 1974 neergezet door de kunstenaarsgroep Ant Farm en staat midden in een weiland naast Route 66. Het is de traditie om je naam erop te vereeuwigen, dus vergeet niet om vooraf een busje spuitverf te kopen.

Grand Canyon

Grand Canyon National Park (Arizona): in dit nationale park bevindt zich een enorme kloof die vijf tot zes miljoen jaar geleden is gevormd door de Colorado River. Vooral bij zonsop- en ondergang kun je er mooie foto’s maken omdat dan het gesteente een mooie rode gloed krijgt.

Gay Parita Sinclair

Gay Parita Sinclair Station, Everton (Missouri): ooit was dit een tankstation, maar tegenwoordig doet het dienst als openluchtmuseum. De eigenaar knoopt graag een gesprekje met zijn gasten aan en kan mooi vertellen over de geschiedenis van Route 66.

Wig Wam Motel

Wig Wam Motel, Holbrook (Arizona): dit motel, dat in 1950 gebouwd werd en uit losstaande stenen wigwams bestaat, is nog steeds in gebruik. Bij elke wigwam staat een oldtimer geparkeerd, waar je jouw eigen huurauto naast mag zetten als je er komt overnachten (vooraf reserveren sterk aanbevolen want dit motel is vaak volgeboekt).

Gemini Giant

Gemini Giant, Wilmington (Illinois): niet ver van Chicago staat deze ‘muffler man’, die in de jaren 50 en 60 bij garages stond waar uitlaten te koop werden aangeboden. Veel garagehouders hebben hun ‘uitlaatman’ op enig moment een restyling gegeven, en zo werd deze stenen reus een astronaut met een raket in zijn handen.

Glenrio ghost town

Glenrio (New Mexico): in deze ‘ghost town’ zijn nog allerlei originele overblijfselen van Route 66 te vinden, waaronder overgroeide motels en ingestorte tankstations.

Zo kun je Route 66 zelf rijden

Als je zelf Route 66 wil gaan rijden loop je al gauw tegen een probleem aan: de weg bestaat namelijk officieel niet meer! Route 66 is dus niet op wegenkaarten te vinden, en je kunt hem ook niet intoetsen op een navigator. Toch kun je hem nog wel rijden, want de wegen die vroeger samen Route 66 vormden zijn er nog wel, ze heten nu alleen anders.

Route 66 Martine Piket2

De reisgids van Martine

Route 66 Planner van Martine Piket is een praktische reisgids met specifieke instructies die je intoetst op je navigator om Route 66 zelf met de auto, camper of motor te rijden en alle belangrijke bezienswaardigheden langs de route te zien. Met Route 66 Planner kun je Route 66 in 14 dagen rijden (je rijdt dan ca. 300 kilometer per dag, wat een relaxed tempo is), maar dankzij de duidelijke en overzichtelijke navigatie in dit boek kun je er ook langer of korter over doen, of een deel van de route rijden.

Win een exemplaar! 

Een reisgids boordevol reisinspiratie en vooral praktische tips over Route 66. Geschreven door Martine zelf. Zij heeft Route 66 zelf gereden en schrijft dus vanuit eigen ervaring. Wil jij dit exemplaar winnen of aan iemand cadeau geven? Meedoen is reuze simpel.

  • Tag diegene met wie jij graag deze roadtrip zou maken! 
  • Volg Soetkees op Instagram of Like de Facebookpagina van Soetkees  
     

Wil je het boek sowieso bestellen? Dat kan ook op Bol.com. De winactie sluit op 14 juni 2018. 

Route66 1

En de winnaar is...

De winnaar is bekend! Van harte gefeliciteerd Jeanette. Jij wint een exemplaar van de reisgids Route 66 van Martine. Je mag je gegevens mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Heel veel plezier met de gids en veel plezier op reis! 

route 66 Martine Piket

* Deze gastblog is geschreven door Martine zelf. Ook de foto's in dit blog zijn van haar. 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in