Kindvriendelijke hotels Nederland

Vind een kindvriendelijk hotel

Toffe hotels voor kids én ouders!

Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Nederland? Look no further! Ik heb dé lijst voor je met allemaal super kidsproof hotels. Deze hotels bieden net dat beetje extra voor gezinnen: ultieme familiekamers aan: een aparte kinderkamer bijvoorbeeld. Of het eerste echte 6-persoonsbed van Nederland. Of een bedstede met eigen televisieschermen... Van deze hotels worden de kinderen blij én jijzelf blij, win-win-situatie. Want als je met je kinderen gaat overnachten, stel je andere eisen aan een hotel dan wanneer je romantisch met z'n tweetjes op pad gaat. In deze stijlvolle hotels zijn de kinderen van harte welkom, is er een speciale familiekamer of zijn er zelfs nog meer avonturen te beleven voor de kids (bron hoofdfoto: HUP hotel). 

Heb je zelf nog goede tip voor een super kindvriendelijk hotel? Vul deze lijst dan aan! Graag zelfs! 

Zoek je net iets anders?

Lees dan mijn blogs over de mooiste boshuisjesover de heerlijkste huisjes met hottub!, de mooiste huisjes aan zee of vakantiehuizen op het platteland!

Liever een eigen zwembad!? Lees dan mijn blog over de mooiste vakantiehuisjes met eigen binnenzwembad! of huisjes met eigen buitenzwembad

1. HUP hotel | Mierlo 

HUP hotel Mierlo is een kindvriendelijk hotel

Over kindvriendelijk hotel gesproken...Logeer je fit in het sportiefste hotel van Nederland! Een hotel voor gezinnen met stuiterballen. Een uniek 'one of a kind' hotel is het HUP hotel in Mierlo. De uitstraling, de spreuken, de sportelementen, de grapjes en de grollen, alles klopt gewoon. Tot in de puntjes. We hebben gespeeld, gelachen en genoten. Niet alleen onze kleine man, maar ook de grote. Voor kinderen is dit hotel een feestje! Een feestje waar zij de hoofdgast zijn. Een hotel waar ze mogen rennen, glijden en ravotten. Waar spelen de belangrijkste activiteit van de dag is. En zeg nou eerlijk, dat wil je zelf toch eigenlijk ook? Haal het kind in je naar boven en Hup naar het HUP hotel. Kijk zelf... 

Lees hier mijn blog over het HUP hotel

  •  Familiekamers tot 6 personen 
  •  Zwembad, bioscoop, voetbalspellen, glijbaan, bowling, Monkey Town: GAME ON!
  •  In Mierlo (Noord-Brabant)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

2. De Zeeuwse kust | Renesse

Hotel De Zeeuwse Kust

Dit hotel is zoveel meer dan een kindvriendelijk hotel. Het is een vakantie-adresje aan zee waar je zoveel langer wil blijven dan een paar nachtjes. Hotel De Zeeuwse Kust is het ideale kusthotel voor gezinnen en families. Niet alleen vanwege de ruime familiesuites met aparte kinderslaapkamer (hiep hoi!), maar ook vanwege de originele speelmogelijkheden en het sfeervolle restaurant. Aan alles is gedacht en het klopt tot in de kleinste puntjes. En dat allemaal direct achter de duinen, daar aan de kust, de Zeeuwse kust...

Familiesuites met aparte kinderkamer

Een hotel waar de kids welkom zijn en waar de ouders blij van worden, en dan ook nog aan de zee, direct achter de duinen! De Zeeuwse Kust maakt je familie-uitje een echte vakantie. Een groot pluspunt vind ik de speciale familiekamers in het hotel. De kinderen slapen hier namelijk in een aparte slaapkamer. Ideaal! Wanneer de kinderen naar bed gaan, heb jij de hotelkamer voor jezelf :) Ook voor de kinderen is dit een feestje, want de kinderslaapkamer heeft een super vet stapelbed inclusief echte deurtjes. Na een dagje uitwaaien aan zee slapen de kids hier als roosjes. In de hotelkamer vind je ook een kitchenette, een eettafel en een terras of zelfs een klein tuintje. 

Lees hier mijn blog over De Zeeuwse Kust

3. Guesthouse Hotel Kaatsheuvel | Kaatsheuvel

Guesthouse Hotel Kaatsheuvel 1

Een super stijlvol en bovenal kindvriendelijk hotel met de fantastisch leuke familiekamers. Het Guesthouse Hotel Kaatsheuvel heeft het eerste echte 6-persoonsbed van Nederland :) Het hele gezin is hier van harte welkom.. er is een restaurant, een living en een 'daktuin' met kinderspeeltuin. Dit hotel is niet voor niets finalist van de Dutch Hotel Award 2019! En wat dacht je van het grote pluspunt dat het Guesthouse Hotel op wandelafstand van de Efteling ligt? Daarnaast bieden ze nog leuke extra's die je verblijf extra bijzonder maken; er is een 'rain proof service' waarbij je kinderlaarsjes kan huren, er is een back-up mobiele telefoon en opladers en je kan een kinderbadje huren inclusief badeendje.

Lees hier mijn blog over het Guesthouse Hotel Kaatsheuvel

  •  Familiekamers tot 6 personen 
  •  Met 6-persoonsfamiliebed en gezellige daktuin
  •  In Kaatsheuvel, vlakbij de Efteling (Noord-Brabant)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

4. Pier 7 | Vlissingen 

Hotel Pier 7 Vlissingen

Rol vanuit je bed zo het strand op (als je wil dan)! Ga slapen met het geluid van de golven en ontwaak met zeezicht. In de moderne beachrooms van Pier 7 Zandpaviljoen is de grootste zandbank van Nederland jouw voortuin. Het houten terras grenst direct aan het strand. Het voelt een beetje als je eigen stukje strand.En met de grootste zandbak van Nederland in je tuin is Pier 7 ook super kidsproof. Want geef de kids een emmer en een schep en je hebt er geen kind meer aan! Slapen op het strand in je eigen slaapstrandhuisje! 

Lees hier mijn blog over Pier 7 Zandpaviljoen

5. Fruitpark Hotel & Spa | Ochten

Fruitpark Hotel Spa Betuwe

Logeren in de boomgaard! Dit 4-sterren plattelandshotel biedt een heerlijk thuis in de Betuwe. En het mooie? Je vindt het hotel in Nationaal Fruitpark Ochten! Dat betekent buiten spelen. Een natuurpark waar kinderen kunnen struinen door de boomgaarden, in de zomer pruimen, kersen of peren plukken, wandelen door de modder, roetsjen van de kabelbaan en wandelen over het blotevoetenpad. Ga daarna slapen in één van de luxe familiekamers met aparte kinderkamer (en wat voor eentje?!) met beregezellig stapelbed en vergeet niet nog een duik te nemen in het zwembad. Kinderen worden hier net zo in de watten gelegd als de ouders. Zij krijgen een eigen badjasje (zo schattig), een klein cadeautje bij het inchecken en met het eten wordt er ook rekening gehouden met de kleine eter. Een kindvriendelijk hotel in de Betuwe waar de kids heerlijk buiten kunnen spelen!

Lees hier mijn blog over Fruitpark Hotel & Spa

6. Lloyd Hotel | Amsterdam 

Lloyd Hotel Amsterdam familiekamers

Holy moly! Dit is toch wel één van de coolste hotels met de mooiste familiekamers allertijden! Het Lloyd Amsterdam is het eerste 1-tot-5 sterren hotel ter wereld, een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Geen enkele kamer is hetzelfde. Elke kamer is uniek ingericht. En de 5-sterren familiekamers zijn toch wel echt 'one-of-a-kind'! Een kamer met een schommel in de nok, een kamer met een giga familiebed voor de het hele gezin, een kamer met een bad middenin, stuk voor stuk pareltjes. Ik hoor je denken; "kwanta kosta'? Nou, dat is het verrassende! Het is ook nog eens bijzonder betaalbaar. En dat in het hippe Amsterdam Oost. Look no further people. I found IT! Het tofste familiehotel van Amsterdam! (bron foto's: Lloyd.nl)  

Lees mijn blog over Lloyd Hotel Amsterdam!

7. EYE hotel | Utrecht 

EYE Hotel Utrecht 1

Tjonge hoe stijlvol is het EYE hotel? Met of zonder kinderen, hier wil je sowieso een keertje naartoe! Hier wil je als ouders sowieso graag naar toe! Middenin de stad met kamers waar je 'u' tegen zegt. Daarom is het zo fantastisch dat dit hotel ook speciale familiekamers heeft zodat je met je hele gezin kan komen logeren. Een aparte kinderkamer, ik word er altijd heel blij van. Dan kan de kleine naar bed en kunnen we zelf nog even chillen op bed of televisie kijken. Het EYE hotel heeft familiekamers met stapelbedden voor de grotere kids en zelfs een speciale familiekamer voor gezinnen met een baby (bron foto's: Eyehotel.nl)

8. StayOkay | Utrecht 

Stayokay Utrecht Nijntje Treinkamer

Dit is toch te schattig?! Is jouw kleintje ook zo'n fijn van Nijntje? Dan kan je in het StayOkay in Utrecht logeren in een echte Nijntje kamer! Je kan hier slapen met twee volwassenen en twee kinderen. Er is ligt zelfs een kleine Nijntje-verrassing voor je kleintje klaar. Tickets voor het beroemde Nijntje museum mogen natuurlijk ook niet ontbreken en zitten bij de kamerprijs inbegrepen. Is je kind Nijntje wel een beetje ontgroeid? En ook nog eens helemaal gek op treinen? Dan heeft het StayOkay Utrecht ook een speciale Treinkamer inclusief kaartjes voor het Spoorwegmuseum (bron foto's: Stayokay.nl)

Lees mijn blog over de spoorwegkamer van het Stayokay

9. Blooming hotel | Bergen

Hotel Blooming Bergen

Kijk, dit is nou een hotel waar zowel de kinderen als de ouders heel blij van worden. Een stijlvol luxe hotel aan zee! De smaakvolle inrichting is een lust voor het oog. Er zijn twee grote familiekamers in het Blooming hotel. De Roomy Room en de Family Loft, beiden zijn prachtig. In de Roomy Room staat een kinderbedstede waar de kinderen zelfs een eigen televisie hebben! De Family Loft is zelfs geschikt tot 6 personen. De Water Front Suite heeft een eigen jacuzzi, een kinderbedestede en een eigen terras aan de vijver. Daarnaast is er nog de Suite Heaven Beyond (de naam zegt al genoeg!) met een eigen jacuzzi en douche-stoomcabine en veel ruimte. Dit hotel is gewoon een pareltje; lichte kleuren, mooie materialen, stijlvolle inrichting, het voelt en ziet er allemaal super luxe en comfortabel uit. Eén van mijn favoriete hotels op dit lijstje waar ik nog graag eens naartoe wil! (bron foto's: weareblooming.com)

10. Van der Valk Hotel De Cantharel | Apeldoorn 

Van der Valk hotel De Cantharel Apeldoorn Veluwe

Wist je dat de Van der Valk hotels sowieso super familie-vriendelijk zijn? De meeste Van der Valk hotels hebben ruimte familiekamers, sommige zelfs met aparte kinderslaapkamer. Van der Valk De Cantharel in Apeldoorn springt er echt met 'kop en schouders' bovenuit! Kijk naar die prachtige inrichting! Deze kamer is toch om blij van te worden? Hier hebben je kinderen gegarandeerd een leuk uitje. Super coole stapelbedden met eigen televisie, een badkamer met vier wasbakken, een zithoek en een heerlijk tweepersoonsbed voor de ouders. Er zijn twee type familiekamers, eentje met een bedstede voor drie kinderen (foto) en een ander type met een twee gescheiden ruimtes. Het hotel is sowieso bijzonder smaakvol, heeft een gloednieuwe wellnesstuin en als achtertuin de Veluwe! 

Lees mijn blog over Van der Valk hotel De Cantharel

11. Van der Valk Nijmegen - Lent | Nijmegen

Hotel Van der Valk Nijmegen

Gloedje nieuw en daardoor heerlijk fris en stijlvol! De kamers van het Van der Valk Nijmegen zijn echt een pareltje. En zoals ik al zei 'Van der Valk snapt wat je graag wil van een familiekamer'. De familiekamers zijn 48 m2 en hebben een aparte kinderkamer met een stapelbed en eenpersoonsbed, een speelhoek en een eigen televisie! Ook de ligging van dit hotel is ideaal: op steenworp afstand van het gezellige centrum van Nijmegen (bron foto: Valknijmegen.nl)

  •  Kamers met aparte kinderkamer tot 5 personen
  •  Grote kamers met speelhoek en eigen televisie
  •  In Nijmegen - Lent (Gelderland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

12. Badhotel Domburg | Domburg

Badhotel Domburg familiekamer

Blogger Joyce van Mamsatwork.nl tipte dit kindvriendelijke hotel. In het populaire badplaatsje Domburg vind je dit 4-sterren hotel. Badhotel Domburg is geheel gehuld in, hoe kan het ook anders, strandsferen! Zo prijkt op de muren van de hotelkamers een grote afbeelding van het strand. De zee is hier nooit ver weg, letterlijk en figuurlijk. De grote familiekamers heeft twee slaapkamers en een ruime woonkamer! Er is een badkamer en een apart gastentoilet. Er is genoeg ruimte voor een gezin met twee volwassenen en twee kinderen. Ook heeft elke familiekamer een balkon! Tel daar een smaakvol restaurant, luxe wellness en binnenzwembad bij op en je hebt het perfecte familieuitje! Ow ja en nog twee pluspunten: zowel het strand als het dorp Domburg zijn op loopafstand. (bron foto's: Badhoteldomburg.nl)

13. Hotel De Blanke Top | Cadzand

Hotel De Blanke Top Cadzand

Tjonge, dit zijn nog eens super de luxe familiekamers! Een bijzonder smaakvolle inrichting met oog voor detail. In de grote familiekamers en familiesuites is er ruimte voor het hele gezin. "Family Favourites" zijn de kamers van Hotel De Blanke Top speciaal voor families met kids. Er is zelfs een Wellness Suite met een eigen wellness! De grootste kamers bieden plek tot 6 personen. Het hotel ligt aan het zee van Cadzand en sommige kamer bieden zeezicht. Meer dan het strand heb je eigenlijk niet nodig met kinderen. Maar.... Er is hier ook nog een familiespa! Na het uitwaaien op het strand heerlijk ontspannen in de spa. Vanuit de familiesauna kijk je uit over het weidse strand en de allerkleinsten genieten van de waterpret met Bobbi de Beer. Dompel je onder in luxe in dit prachtige hotel aan zee. (bron foto's: www.blanketop.nl

14. Hotel In Het Huis Van Deventer | Deventer

Hotel in het huis van Deventer

In Deventer, een stad naar mijn hart, vind je dit unieke, kunstzinnige hotel. De hotelkamers zijn uniek ingericht en hebben allemaal iets kunstzinnigs, iets apart, iets anders dan anders. Er zijn meerdere 'citylofts' die geschikt zijn voor meerdere personen. Zo is er 'Het Kleurenlab' met een vierpersoonsbed (gezellig!) en ook in 'Het Tuinhuis' is er ruimte voor een heel gezin (of vriendengroep, ook leuk!). In de Cityloft 'Saint Deveaux' is er zelfs ruimte tot 6 personen. Maar ook de andere te gekke citylofts zijn geschikt voor meerdere personen. Hotel in het Huis van Deventer staat middenin het centrum, tegenover de iconische Lebuinuskerk. Je kan er trouwens ook heerlijk wat eten en drinken in het gezellige Betti café. (bron foto's: hotelinhethuisvandeventer.nl

15. The Student Hotel | Eindhoven 

The Student Hotel Eindhoven collage

The Student Hotel is hip, eigenzinnig en jong. "Dat de student in je nooit verloren mag gaan". Je vindt The Student Hotels verspreid over heel Europa en overal hebben ze dezelfde frisse uitstraling. Ook in Nederland zijn er acht locaties waar je de hotels vindt. Maar eentje daarvan wil ik even in het bijzonder uitlichten als het gaat om 'kindvriendelijk'. The Student Hotel Eindhoven beschikt namelijk over een 'Family Room' waar plek genoeg is voor 4 personen. Er zijn op de kamer twee tweepersoonsbedden. Dus ook twee grote kinderen kunnen met gemak mee. Over twee grote vrienden, wat je wil ;) De kamer is 40m2 groot. In het hotel zelf kan je eten en drinken, sporten en spelen. (bron foto's: thestudenthotel.com) 

16. Efteling Hotel | Kaatsheuvel 

Efteling overnachten

Ja duh, natuurlijk moet het Efteling hotel op dit lijstje van meest kindvriendelijke hotels! Hoe kan het ook anders! Het is dé plek in Nederland waar sprookjes tot leven komen. Enne, de hotelkamers zijn in 2021 opgepimpt en van een nieuw jasje voorzien! Ik was al fan van de Efteling, maar sinds onze vakantie bij Efteling Bosrijk nóg meer. Vroeger, als kind al, kwam ik graag bij de Efteling. De magie, de verhalen, de sprookjes, de Efteling is het mooiste attractiepark dat ik ken. Het was dan ook een langgekoesterde wens om er ook te blijven slapen. En dat we nu met onze kleine man kunnen gaan, is een goed excuus om een verblijf bij Efteling Bosrijk te boeken. Wanneer je maar wil naar de Efteling, alle tijd van de wereld, een half uur eerde het park in en zo zijn er nog veel meer voordelen van een verblijf in Bosrijk Efteling. Alles klopt hier tot in de detail. Zo ook de huisjes en de speeltuintjes én een overdekt zwembad! Zelfs slaapmutsjes liggen voor je klaar. Zo schattig.(bron foto's: Efteling.com)

17. Generator Hostel | Amsterdam 

Generator Hostel Amsterdam familiekamer

Overnacht met je gezin in een cool design hostel! De sfeer in hostels is vaak levendig, ontspannen en relaxed. Zeker met kinderen is dat reuze fijn. Generator Amsterdam is daarnaast ook nog eens de winnaar van Hospitality Design Best Economy Hotel Award! Dit design hostel ligt in het hippe oost en kijkt uit over het Oosterpark. Ooit was dit gebouw de Universiteit van Amsterdam en het zoölogisch museum, nu heeft het 168 twee- en vierpersoonskamers met uitzicht op het park of de tuin én met een badkamer. Daarnaast zijn er ook zes luxe appartementen met plaats voor maar liefst 6 personen! Er zijn gezamenlijke kamers, maar dus ook privé kamers. Ga je met je gezin, dan is de Sky Suite echt wel heel gaaf én luxe. Met maar dan genoeg ruimte voor iedereen, fijne slaapplekken en zelfs een eigen kitchenette met eettafel. Generator Amsterdam heeft mooie, hippe gezamenlijke ruimte, een café dat letterlijk 'op niveau' is en een buitenterras. De voormalige collegezaal is omgetoverd tot indrukwekkende chill-out lounge en bar. (bron foto's: Staygenerator.com)

18. The Green Elephant | Maastricht

The Green Elephant Maastricht kindvriendelijk

The Green Elephant is een kindvriendelijk hostel in de hippe wijk Wyck. Een oase van rust in de gezellige stad Maastricht. Een plek voor digital nomads, bewust budget wereldreiziger, health lovers én voor gezinnen! Want behalve de (te leuke) bunk bedden zijn er ook 'tiny dreams' voor 2 of 4. Of je nu alleen reist of met zijn tweeën, vieren of zessen, bij The Green Elephant Hostel in Maastricht krijg je een slaapplek om tot rust te komen, inclusief alles dat je nodig hebt voor een ultiem verblijf in de mooiste stad van Nederland: Maastricht. Als design-fan haal je je hart op bij een interieur waaraan het Deense HAY onlosmakelijk is verbonden. De 'Large Cool Room' heeft 4 Auping twin bedden, een eigen badkamer maar je hebt ook onbeperkt toegang tot badhuizen Morgenfrisk voor een fijne regendouche. Er is zelfs een wellness 'in tha house'. Een slaapplek voor het hele gezin en dat op loopafstand van Maastricht (bron foto's: TheGreenElephant.nl) 

19. Daft Hotel | Ardennen, België

Daft Hotel Ardennen Belgie

Oké, beetje valsspelen, want dit kindvriendelijke hotel ligt in België. In de Ardennen, het mooie plaatsje Malmedy, en omdat wij Nederlanders zo graag naar de Ardennen gaan, vond ik dat dit hotel best op deze lijst kon ;) Daft Hotel is echt weer zo'n unieke parel. "Daft Hotel is een plek voor artiesten en toeristen, voor influencers & boeddhisten. Eigentijds en eigenzinnig. Hip en hedendaags design, verscholen in de Ardense bossen". Klinkt goed toch? Er is een gezellige gezamenlijke lounge met honesty bar, een homecinema waar je kan Netflixen en een binnenzwembad met onderwatermuziek! In de leuke familiekamers is er plek voor 5 personen. Ow ja, in de zomermaanden is er ook een glamping in de tuin! (bron foto's: Dafthotel.be) 

20. The Anthony Hotel | Utrecht 

The Anthony Hotel Utrecht

In dit oude klooster vind je een prachtig, sfeervol hotel. Met hoge plafonds, galerijen met glas in lood, oude houten balken, prachtige tuinen en een ruim 100 jaar oude kapel. Met veel liefde voor historie en architectuur en dat middenin het centrum van Utrecht. De kamers van The Anthony zijn stuk voor stuk uniek en allemaal anders. De stijl is hetzelfde; hotel chique, roze tinten en historische details. Je zou denken, is dit hotel dan wel kindvriendelijk? En jawel! Dat is het! Een chique hotel dat ook nog eens leuk is met de kinderen. Fantastisch. De Family Room heeft ruimte voor 4 personen. Onze Family Room heeft twee tweepersoonsbedden en een woonkamer met lounge- en koffiehoek. Perfect voor een fijne reis op niveau. Ook is er een speciaal Family Getaway arrangement voor gezinnen. (bron foto's: theanthony.nl)

21. Hostel Roots | Tilburg 

Hostel Roots Tilburg

Zoals bij veel hostels, zijn kinderen ook van harte welkom bij Hostel Roots in Tilburg. Het is een gezellig familiehotel met speciale familiekamers voor het hele gezin. De eigenaren van Hostel Roots hebben zelf twee kinderen, Puck en Joep, en weten daarom wat je als gezin nodig hebt. De privé kamers voor families hebben een eigen badkamer en toilet, een tweepersoonsbed voor de ouders en een stapelbed of hoogslaper voor de kids. De kamers zijn super ruim en bieden dus plek om lekker te spelen. Maar ook in het hostel zelf mogen kinderen ronddartelen en spelen aan de pooltafel, de sjoelbak of met de ouderwetse spelcomputer. Je kan bij Hostel Roots het speciale kidsarrangement boeken! Tilburg is trouwens ook een super leuke stad met kinderen; zo is er het Noord Brabants Natuurmuseum, Doloris Meta Maze (vanaf 12 jaar), Ontdek Poor013 en nog veel meer kidsproof uitjes. (bron foto's: hostelroots.nl)

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in