Herontdek Ameland

We herontdekken Nederland als vakantieland

We zijn in de loop der jaren een beetje gewend geraakt om bij het woord ‘vakantie’ meteen aan het buitenland te denken. Daar is niks mis mee, de wereld is groot en er valt genoeg te ontdekken, waar je ook gaat. Maar de laatste jaren is er ook een tegenbeweging te zien. Steeds meer mensen besluiten om in ieder geval een deel van hun vakanties eens wat dichterbij huis door te brengen. Want een beetje raar, dat is het wel. Wel de mooiste plekjes in allerlei verre en wat minder verre buitenland te bezoeken, en alles wat er in ons eigen land te vinden is voorbij te lopen en nauwelijks op te merken.

Nederland is klein en toch groot

Nederland is een klein landje, in een paar uur rijd je er volledig doorheen. Daardoor lijkt het misschien alsof er weinig te zien is, als je het ene deel gezien hebt ken je het andere ook wel. Toch is dat absoluut niet het geval. Want ook is het land klein van oppervlak, de afwisseling in landschap is behoorlijk spectaculair. De Limburgse heuvels zijn in niks te vergelijken met het platte, weidse Drentse landschap. De duinen langs de kust lijken heel ver weg als je middenin de bossen op de Veluwe staat. En de Waddeneilanden vergelijken met de Utrechtse Heuvelrug? Je zal maar weinig overeenkomsten vinden.

Ken jij al deze bijzondere gebieden al, of heb je een groot deel ervan nog nooit bezocht? Dan is het de hoogste tijd om hier eens verandering in te brengen. Wist je dat Nederland maar liefst tien noteringen in de Unesco Werelderfgoedlijst kent? Grote kans dat je deze nog lang niet allemaal gezien hebt, terwijl je buitenlandse plekken die op dezelfde lijst staan al wel eens bezocht hebt.

P1160055 PANO

Van de Wadden tot de grachtengordel

Op die Werelderfgoedlijst beland je niet zomaar, daar moet een plek of een gebied wel behoorlijk bijzonder voor zijn. De Grachtengordel in Amsterdam staat er bijvoorbeeld op; de kans is klein dat je iets vergelijkbaars waar ook ter wereld gaat vinden. Ook de Waddenzee, met daarin de Waddeneilanden, staan op de lijst. Ook deze zijn namelijk uniek in hun soort, met alle bijzondere dieren en planten die er door het steeds weer wisselende getijde leven. Maar zelfs als je hier weinig interesse in hebt kunnen de Wadden interessant zijn als vakantiebestemming. Het zijn namelijk eilanden, en iedereen die weleens op een eiland geweest is weet het, die kun je niet vergelijken met het vaste land. De sfeer is er anders, om over het uitzicht maar niet te spreken. Alle Waddeneilanden hebben iets unieks. Op Ameland is dat niet alleen de natuur, maar ook de culinaire mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij Nobel Ameland is het heerlijk eten, en ook op de rest van het eiland geniet je bijvoorbeeld van alle verse vis. Loopt het water je al in de mond? Boek dan eens een hotel Ameland, en kom genieten. Het eilandgevoel van een buitenlandse vakantie, maar dan heel dichtbij.

nobel suites ameland

* Dit artikel is een advertorial

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in