Het Paleis

Origineel en creatief

Een waar paleisje in het centrum van de stad. Het Paleis is een verrassend en origineel klein hotel met een bijzonder concept. Elke hotelkamer is uniek ingericht door een ontwerper. Elke kamer heeft daarom zijn eigen sfeer en beleving. Het Paleis bevindt zich op ongeveer tien minuten lopen van de Grote Markt. Wil je iets unieks en vol sfeer, dan ben je hier op het juiste adres. 

Creatieve ontmoetingsplaats 

Het hotel is gevestigd in oud pand wat meer dan honderd jaar dienst heeft gedaan als scheikundig laboratorium van de Universiteit Groningen. Behalve een hotel en brasserie is het paleis 'een broedplaats' voor kunst- en cultuurliefhebbers. De voormalige laboratoria zijn omgetoverd tot schitterende hotelkamers, werkplekken, vergaderzalen en woonruimten. Het is een hippe woon- en werkplaats geworden. Geniet er van een heerlijk diner of gezellige borrel in de brasserie. Op de binnenplaats is het zeker tijdens een warme zomeravond gezellig vertoeven. 

Tien unieke kamers

De kamers zijn door Groningse ontwerpers ingericht op basis van tien verschillende kunststromingen; Art Deco, Minimalisme, Surrealisme, Arte Povera, Kubisme, Pop Art, Constructivisme, Dada, Colorfield en Expressionisme. Wij verbleven in een 'Arte Povera' kamer, welke beschikt over een comfortabel tweepersoonsbed, een eigen badkamer en een bijzondere sfeer. Wanneer je een verblijf boekt bij het Paleis, kun je je eigen voorkeur van kunststroming eventueel aangeven of je natuurlijk laten verrassen. 

Het Paleis Groningen

Gezellige woonkamer 

Wat wij erg leuk vonden aan dit kleine hotel was de gezamenlijke woonkamer en keuken. De woonkamer beschikt over een aantal zitjes, een eettafel, een computer en televisie en allerlei boeken en ander leesvoer. Hier kan je 's avonds nog even een lekker kopje thee drinken of televisie kijken. Daarnaast is er een keukentje waar je je eigen maaltijd kan bereiden. Dus ook voor een lowbudget weekend ben je hier aan het juiste adres. 

Beoordeling & prijs

Het Paleis scoort een 8 op booking. Een tweepersoonkamer bij Het Paleis boek je al vanaf 70 euro per nacht.

Lees mijn blog over Groningen

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in