De Suikerschuur

Huiselijke verwennerij

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht.. Als we weg willen gaan in eigen land, zijn dit hoogstwaarschijnlijk de eerste steden waaraan wordt gedacht. Maar Nederland heeft zoveel meer te bieden. Waarom niet een keer naar een plek waar je nog nooit eerder van hebt gehoord? Als ik bijvoorbeeld Neeritter noem, kun jij mij dan vertellen waar dat ligt?

Gezellig en goede service

Neeritter ligt nog nét op Nederlandse grond, want met een paar stappen wandel je België in. In dit kleine, karakteristieke dorp ligt Bed & Breakfast de Suikerschuur. Dit historische pand uit 1832 werd oorspronkelijk gebouwd als ‘woonhuis met schuur’. Het pand ligt middenin een oude woonwijk en het zal je dan ook verrassen dat er achter het huis een grote tuin ligt. De oude elementen zijn behouden en de inrichting sluit hier op aan. Geen überhippe hotspot dus, maar dit geeft eigenlijk vooral een heel huiselijk gevoel. Net zoals de gastvrije eigenaren Edward en Ria dat doen. Waar je in de grote steden maar een nummertje bent, zijn Edward en Ria oprecht geïnteresseerd en doen zij er alles aan jou een fijn verblijf te verzorgen. De volgende ochtend werden we blij verrast met het fijne ontbijt dat zij voor ons klaarmaakten. De eigenaren vragen je hoe je jouw eitje wilt en zorgen voor verschillende broodjes, croissants en fruit.

Eerlijk is eerlijk; je gaat je dagen in Neeritter niet vullen met bezienswaardigheden. Veel mensen komen naar hier om te wandelen of fietsen. Toch kunnen ook shop-a-holics hun hart ophalen, want Roermond is met zijn outlet stores op nog geen 20 minuten rij-afstand. Een dagje Maastricht behoort ook tot de mogelijkheden; binnen ruim een halfuur sta je in de grootste stad van Limburg.  

Suikerschuur BB

Suikerschuur BB ontbijt

Tot tien personen!

Waarom ik hier verbleef? Omdat ik samen met twee vriendinnen naar een festival in Roermond ging en alle airbnb’s en appartementen volgeboekt zaten. Puur toeval dat we bij de Suikerschuur belandden, zou je dus kunnen zeggen. Ware het niet zo dat ik niet in toeval geloof. Het was fijn om op een plek te zijn waar je tegelijkertijd alle vrijheid krijgt, maar ook verzorgd wordt. De B&B grenst aan het woonhuis van de eigenaren, maar ook de B&B zelf is van alle gemakken voorzien. Zo zit er een keukentje in en is er een gemeenschappelijke binnenruimte. Voor ons heel fijn, zo voelden wij ons vrij om voor onszelf een lunch te verzorgen en deze op te eten in de gemeenschappelijke tuin. Deze accommodatie is ook in zijn geheel af te huren en daarmee perfect voor groepen van acht tot tien personen. 

Suikerschuur BB2

Suikerschuur BB8

Suikerschuur BB5

Suikerschuur BB6

contentmap_plugin
Marjolein

Geschreven door Marjolein

Struint alle festivals af | Verliefd op strakblauwe luchten en helderblauwe zeeën |  Fitgirl die je wakker mag maken voor lekker eten | Houdt van de drukte in steden maar ook van rust en mooie landschappen | Groot Azië-fan

...

Meer over Marjolein

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in