12 x Bijzondere Campings

One-of-a-kind kamperen

Op deze campings is kamperen een groot avontuur! Campings die lijken op een hip festival met buitenbarretjes en openlucht optredens. Campings waar de kids in een zweefmolen rondjes tollen. Campings waar het kampvuur elke avond brandt. Campings met vintage-markten, theatervoorstellingen en te gekke workshops. Campings met kekke huisjes van bussen, hippe containers of een complete kas. Campings met oog voor de natuur, vol bomen en modderpoelen, waar je lekker vies kan worden. Campings waar de fantasie van de kleintjes geprikkeld wordt. Campings waar ook grote mensen zich weer klein voelen. Eigenzinnig en one-of-a-kind en dat in ons eigen Nederland. Deze super toffe, kindvriendelijke campings staan absoluut op mijn to-go-lijstje, want kampeerder of niet, hier wil je gewoon een keer naar toe (en ja, zelfs ik!). (Bron hoofdfoto: camping Buitenland)

Win het boek "Campings waar je blij van wordt"Campings_waar_je_blij_van_wordt.jpg

In het boek Campings waar je blij van wordt van Kleine Globetrotter worden de 25 meest kindvriendelijke en sfeervolle campings in Nederland gedeeld. De meest mooie plekjes in het bos of aan het strand waar de sfeer gemoedelijk is en de kinderen kunnen spelen in de modder of de zwemvijver. Geen massale, kop-aan-kont campings, maar pareltjes in de natuur. Kortom; campings waar je blij van wordt. In samenwerking met Kleine Globetrotter mag ik een exemplaar aan je weggeven :)

Wil jij dit toffe boek vol inspiratie winnen? 

  • Like de Facebookpagina van Soetkees  
     
  • Of volg Soetkees op Instagram natuurlijk! 
  • En laat me weten wat jouw favoriete Nederlandse camping is! 

Deze winactie loopt tot 25 maart 2022. 

Pop it up! Glampings!

Kijk ook eens naar dit overzicht met de leukste Glampings van Nederland. Deze pop-up glampings poppen tijdelijk, soms eenmalig, soms alleen in de zomer op. En ze zijn super cool.

De Coolste Pop-Up Glampings van Nederland 

1. Camping de Lievelinge 

Camping de Lievelinge

Kijk nou! Dit is toch fantastisch! Al mijn reiskriebels worden aangewakkerd als ik de foto's bekijk van Camping de Lievelinge. De te gekken huisjes, de gekleurde lampjes, de festival-achtige eettentjes, de zweefmolen en het felroze sanitair. Deze camping brengt je hoofd op hol. En ook die van de kinderen, want er zijn ontelbaar veel leuke dingen te doen. Naast de speeltuintjes en de zweefmolen is er ook een groot zwemmeer. 

Behalve kampeerplekken voor je caravan, camper of tentje kan je ook een ingerichte accommodatie huren. Als 'huurling' kan je allerlei fantasieën laten uitkomen, want er zijn zoveel thema's (die tot in de puntjes zijn uitgewerkt)! Wat dacht je van een nachtje in 'circus Rodin, compleet met leeuwenwagen en kassahuisje. Of ga logeren in de gele, oude schoolbus 'to cool for school'. Of ga compleet in 'kamp-stijl' logeren in De Tante Pastellia & Angelo.

Genoeg vermaak voor de kids (en door word je blij van als ouder). Er is een groot zwemmeer, met ondiep gedeelte voor de kleinere kids. Het kampeerterrein is autovrij en dus ook een Lievelingsplek voor kinderen. Ze kunnen vrij en veilig fietsen en spelen op de speeltoestellen en varkentjes knuffelen en dwergschaapjes aaien in de kinderboerderij. Bij Camping de Lievelinge doen ze aan kinderarbeid, want in het hoogseizoen is 'Kids Lab' geopend. Hier kunnen kinderen knutselen en verven. Hun kleurrijke creaties mogen ze aan de bomen en hekken van de Lievelinge hangen. 

Bij Restaurant Kees & Kwartel kan je terecht voor ontbijt, lunch en avondeten! "Naast ons restaurant Kees & Kwartel staat Jungle Bar Marie Laveau waar het vaak nog tot laat gezellig is. Dan wel aan de bar, in de hout gestookte hot-tub of heerlijk wegdromend bij het kampvuur. Tegenover de buitenbar ligt onze kleurrijke tuin met een overdekt middenterrein inclusief gezellig bankstel. Hier komt menig feestje tot leven. Je kunt er eten aan lange bourgondische tafels, een workshop hosten, een borrel geven. Met hetzelfde gemak toveren deze hotspot om tot swingende dansvloer, een open podium of bioscoop. Last but not least vind je hier ook ons pronkstuk en gangmaker, de klassieke zweefmolen. Wat voor feestelijkheid je hier ook komt vieren, een rondje in de zweef kan daarin niet ontbreken".  Bron foto's: camping de Lievelinge

Bedenk wel dat Kees & Kwartel, de zweefmolen en de buitenbar in het laagseizoen beperkt geopend is. 

2. Camping Buitenland

Camping Buitenland

Buitenland is een kleurrijke en eigenzinnige camping waar je kan overnachten in de gekste creaties en waar een relaxte festivalsfeertje hangt. Hoewel er geen vast programma is, want er is een heel seizoen vol live muziek, onverwachte optredens en theater. Buitenland vind je verscholen in de bossen van Drenthe. Er is een natuurlijk zwemmeer en omgeven door bomen. Behalve een kampeerplekje tussen de bomen, kan je ook een unieke accommodatie huren.  Letterlijk uniek, want alle accommodaties zijn van zelfbouwers die de unieke ontwerpen zelf hebben gebouwd en ingericht. Geen plekje is hetzelfde.

Mijn hart gaat sneller kloppen van 'De Wildernis'. Twee zeecontainers die zijn omgetoverd tot een super smaakvol huisje voor maar liefst 8 personen. Een prachtige inrichting, een houtkachel binnen en een buitenkeuken buiten. Ook is er natuurlijk het kampvuur, waar je je zelf gesprokkelde takjes op kan branden. Hier móet ik een keertje naar toe. Of de 'Greenhouse'! Die is ook perfect! Een soort van glazen kas met maar liefst 3 slaapkamers. Het hart van het huis wordt gevormd door de ruime leefkeuken met een nostalgische gietijzeren Morsø houtkachel. Buiten kan je heerlijk relaxen in een van de hangmatten of marshmallows roosteren boven het kampvuur!

Maar naast deze one-of-a-kind plekjes zijn er nog meer waanzinnige accommodaties om te huren. Of ga natuurlijk gewoon met je eigen tentje of caravan :) 

Bij de Buitenbar is er altijd wat te doen. Het is het kloppende hart van de camping. Hier kan je ontbijten, lunchen en een heerlijke maaltijd bestellen. Hier kan het 's avonds zomaar eens gezellig laat worden. Er is veel aandacht voor vegetarische gerechten, maar als er dan toch vlees gegeten wordt dan wel het beste van het beste. Buitenland heeft een samenwerking met 'de Woeste Grond', voor de levering van 'Drents natuurvlees'. 

De hele zomer worden er te gekke activiteiten georganiseerd. Van die activiteiten die je stiekem altijd al eens wilde doen, maar nooit echt de tijd voor nam. Wat dacht je van een workshop 'Ukelele spelen' of samen met je kind naar een 'Wobbel Workshop'. Ook strijkt Circus Moustache neer in Buitenland met overdag leuke activiteiten voor de kids en 's avonds een voorstelling. Bron foto's: Camping Buitenland

3. Camping Lolotte

Camping Lolotte

Camping Lolotte is een echte 'buiten camping' voor de echte 'buiten mens'. De natuur is er het uitgangspunt. "Wij gaan links waar andere kindercampings rechts gaan. Geen hossende animatieteams en wildwater paradijzen, maar een camping voor bevlogen boomklevers, nieuwsgierige achtertuinavonturiers, onverschrokken padvinders (tot en met 10 jaar) en hun ouders. Van natuurbeleving, outdooractiviteiten tot gewoonweg vies worden. Kortom, een camping voor als je van buiten spelen houdt!" Zegt genoeg toch? Want wat is er leuker dan met je handen in de modder wroeten, met je blote voetjes in de plassen springen en slingeren aan de takken van een boom. 

De houten 'La Lo Lotte' huisjes zijn echt waanzinnig! De voorpui van het huisje is in zijn geheel open te duwen. Zo haal je de natuur naar binnen (of jezelf naar buiten). "De veranda, de vijver, het veld, en het bos zijn nu jouw woonkamer. En heb je behoefte aan minder, dan verklein je het huisje gewoon weer tot de leefruimte rondom de keukentafel." Het huisje is klein, maar fijn en super mooi ingericht. Het is geschikt voor 2 tot 4 personen. 

De HUTspot hutjes zijn klein maar fijn. Back to basic, maar wel een fijn bed en goed dak boven je hoofd. En last maar zeker niet least zijn de Bell tenten. Wel in een tent, maar ook de luxe van een tweepersoonsbed en twee losse matrassen. Er is in de mooie tent zelfs ruimte voor een lekkere zitplek en een keukenblok. 

Ook uniek is het zogenaamde 'eenouderveld'. Hier kan je als alleenstaande ouder samen met je kids genieten van een onbezorgde vakantie. Omdat je buurman of buurvrouw ook alleen is met de kinderen, is samen eten of iemand die op jouw kind let terwijl jij de afwas doet heel vanzelfsprekend. 

De natuur is nooit ver weg op camping Lolotte. Ook de activiteiten zijn geïnspireerd op de natuur: zo kan je er vuurtje leren stoken; Beestjes zoeken in het bos; Zwemmen in de beek en modderkastelen bouwen. Op de kampeervelden zijn speelelementen en zandbakken. Voor de ouders zijn er ook activiteiten zoals een yin yoga les. Op camping Lolotte vind je verder een buitenzwembad met pierenbadje, veel spelletjes, een modderkeuken en modderband en nog veel meer. 

Groot pluspunt: in de zomermaanden is er elke avond een aanschuiftafel! Elke avond staat er iets anders op het menu; van een barbecue, vegetarische gerechten tot lekkers uit de exotische keuken.  Als het even kan, dan zit je lekker samen buiten, aan lange tafels. Dat is nog eens écht vakantie vieren. Aanschuiven maar! Bron foto's: Camping Lolotte 

4.  Camping Het Bos Roept 

Camping Het Bos Roept

"100 jaar geleden zwommen hier vissen. Nu ziet u er egels, konijnen, vossen, uilen, buizerds en reeën. Omarmd door een zeer gevarieerd en groot bos." Bij camping Het Bos Roept is de natuur altijd dichtbij. Omgeven door bomen, struiken, groen en water.  De camping ligt in het Robbenoordboos, een prachtig stukje natuur.  Daarnaast ligt de camping dichtbij de Waddenzee. Een en al natuur dus. 

De ingerichte tenten zijn echt ideaal voor als je niet zelf met je uitrusting op pad gaat. De tenten zijn compleet ingericht, met een opgemaakt bed, tafel en stoelen, een kleine kookfaciliteit en een drinkwatertapje. Ben je met een kleintje? Dan kan er nog een klein kampeerbedje worden bijgeplaatst. Back to basic, maar wel lekker luxe en in de watten gelegd worden. 

Behalve de campingplekken en ingerichte tenten staan er 2-persoons Forest Cabins. Deze 'ecolodges' zijn klein maar fijn. Ze zijn 15 m2 groot maar hebben een vast bed, een klein keukentje en een gezellige houtkachel. Er is een eigen composttoilet en douchen mag je in het badhuis van de camping. Elke ochtend wordt er een ontbijtje aan de deur gebracht! Ow ja, en zelfs met een bootje kan je aanmeren bij Het Bos Roept! Er is een passantenhaven met 28 ligplaatsen! 

Het gezamenlijke ontmoetingspunt 'the Shelter' is echt een eyecatcher. Een enorme kas, ruim hoog, breed en met uitzicht naar alle kanten. Hier kan je even heerlijk zitten met een glaasje wijn of gewoon even een boek lezen als het buiten flink regent. 

Hier kom je om tot rust te komen, te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft, te wandelen en door het bos te struinen en 's avonds een groot fikkie te stoken bij het kampvuur. Let wel op! Er is open water in en rondom de camping, even goed opletten met kinderen zonder zwemdiploma dus! Bron foto's: Camping Het Bos Roept

5. Camping Hartje Groen 

Charmecamping Hartje Groen en de Boshut

Dit is een plek waar ik zelf zoooo graag kom! Wat een waanzinnige plek is dit! Ik hartje <3 'Hartje Groen'. Want alles aan deze plek klopt: de ligging aan de rand van natuurgebied De Maashorst, in de schaduw van de bomen, het mooie groenbruine interieur, de heerlijke haard en het gezellige groene terras. Zelden ben ik zo enthousiast over een plek, de Boshut mag er wezen jongens!

Camping Hartje Groen is heerlijk ruim opgezet en omgeven door bomen. Hier en daar vind je leuke speeltoestellen voor de kinderen en een grote tokkelbaan over de natuurplas. Op de camping kan je ook trekkershutten en schattige huisjes huren. En hoe schattig zijn de kleine houten huisjes? "De Houten Kiet" is er speciaal voor families en groepen. Er staan zes huisjes bij elkaar, in een kringetje en er is een grote gezamenlijke ruimte waar je koken, spelen, tafelen en borrelen...Super tof voor een vriendenweekend mét de kids! 

Behalve de mooie Boshut is er voor campinggasten nog een grote gezamenlijke ruimte. Ook al even mooi ingericht, met een modderkeuken buiten voor de kleintjes en een lekker warm kopje soep binnen. Hier kan je ook goed een feestje vieren! 

Hartje Groen was trouwens de winnaar van het RTL programma 'Mijn Zaak is de Beste'. Zegt ook wel iets. Maar het is bovenal een heerlijke plek in de natuur. Ook leuk; naast de camping ligt het avonturenbos van Docus de Das, een avontuur in het bos voor de kids. 

NIEUW in 2021: In 2021 organiseert charmecamping Hartje Groen speciaal voor de allerkleinsten 'de baby- en peuterweken'! Speciale vakantie voor jonge gezinnen met allerlei activiteiten voor de jongste gasten. 

  •  Kampeerplekken en trekkershutten 
  •  Alles klopt op deze plek, heerlijk sfeertje in de bossen
  •  In Schaijk(Noord-Brabant)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

6. Bij Ons

Camping Bij Ons

Deze groene, gezellige landschaps-camping ligt in het buitengebied van Groesbeek. Camping Bij Ons is een schattige, kleinschalige camping met 40 kampeerplekken. Daarnaast zijn er ook verschillende bijzonder leuke accommodaties te huur! Wat dacht je bijvoorbeeld van Het Buitenhuis (de nieuwste aanwinst op de camping)!? De inrichting is zo stijlvol en lekker hip. Heerlijk met een fijne veranda, lekker luie stoelen en een picknicktafel. 

De kampeerplaatsen zijn ruim opgezet en omringd door groen. Ze hebben een fantastisch uitzicht op het natuurgebied het 'Slumke'. Op de camping Bij Ons is er een klein speeltuintje met een schommel, wip en glijbaan.  Maar vooral populair bij de kinderen is de natuurlijke beek waar je visjes kan vangen en heerlijke kan spelen. Kinderen kunnen hier struinen door de sloten, beestjes zoeken, modder poelen maken en gewoon lekker buiten spelen. Op het grote veld kan je voetballen of slagballen en natuurlijk mag ook een kampvuurtje niet ontbreken op de camping. Regelmatig wordt er hier 's avonds een fikkie gestookt. 

In het hoogseizoen de o zo gezellige 'aanschuiftafel'. Iedereen kan mee doen en plaatsnemen aan de lange tafels onder de grote tarp. Wat een gezelligheid. In de Stubli kan je elke ochtend verse broodjes en verse eitjes halen of even chillen met een lekker kopje koffie. (Bron foto's: Camping Bij Ons

7. Oetdoor 

Oetdoor Scandinavische camping Nederland

"Een Scandinavische experience in de Achterhoek!"... Bij Oetdoor beleef je een stoer outdoor avontuur voor het hele gezin. Je blijft tukken in één van de gezellige Scandinavische ingerichte Bell-tenten in het Oetdoor-camp. Maak een kampvuurtje en of leer fikkie stoken met je kinderen. Om je verblijf compleet te maken, is er ook een Wildernis-Spa. Samen in de op-hout-gestookte hottub, onder de sterren, met een glaasje bubbels. De Bell-tenten zijn geschikt voor 2 volwassenen en 1 kind. Maar je mag ook naar Oetdoor komen voor de coole workshops en activiteiten of voor lekker eventjes chillen in de hottub. Wat dacht je van een workshop 'koken op kampvuur' of 'vuur leken maken zonder lucifers' of 'worstjes bakken op het vuur met zelfgemaakte broodjes'. Of organiseer je kinderfeestje bij Oetdoor! Een stoer outdoor feestje om niet snel te vergeten. Niet alleen heel leerzaam, maar ook nog eens heel erg lekker. (Bron foto's: Oetdoor)

8. Ripstar SurfCamp Ameland 

Ripstart surfcamping Ameland

Speciaal voor sportieve families! De ultieme buitenvakantie voor het hele gezin op het mooie Ameland. Bij Ripstar SurfCamp Ameland ga je leren leren surfen of kite-surfen. Wat jij wil! Op een unieke locatie, verscholen tussen de duinen van Ameland. Je verblijft op een nieuw camp met een grote surfbar en sunset spot. Gedurende 5 dagen leer jij en de rest van de familie te surfen! Kom je met kleinere kindjes, dan kan jij gaan surfen en wordt er oppas voor je geregeld. Op de luxe Ripstart Family & Camp slaap je in lodges. Dat zijn luxe en ruime safaritenten die van alle gemakken zijn voorzien. (bron foto's: Ripstar.nl)

9. Strandcamping de Lakens 

Strandcamping De Lakens

Dit is misschien wel dé camping in de duinen van Nederland! De campingplaatsen en de te coole accommodaties liggen echt letterlijk in de duinen, midddenin Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Binnen 100 stappen sta je ook nog eens op het strand van Bloemendaal. De ideale plek dus voor een coole camping. Behalve camping- en kampeerplaatsen zijn de huisjes op strandcamping De Lakens echt zo gaaf. Wat dacht je van een 'Laidshackback', een Retro Trailer, een echte Airstream of een Yurt (en nog veeeeeel meer). Echt met je voetjes in het zand, ontspannen in de duinen, door de branding wandelen en vervolgens genieten van de sauna en een heerlijke massage in de Wellnessbus! (bron foto's: Camping De Lakens

10. Camping Geversduin 

Camping Geversduin

Okay, deze camping staat ook al tijden op mijn wensenlijstje, want tjonge wat een leuke huisjes en wat een mooie omgeving! Camping Geversduin is dé familiecamping van Noord-Holland. Het is weliswaar een camping, maar dan wel met luxe, eigentijdse faciliteiten. Een andere dik pluspunt is dat de camping gaat voor een natuurbeleving. Camping Geversduin ligt in het Noord-Hollandse duingebied, op een bosrijke plek niet ver van strand en zee. Het beste van twee werelden; bos en zee. En het beste van de natuur én toch luxe. Heel bijzonder zijn de boomhutten (wauw!) en de gloednieuwe Duin Kebbins. (bron foto's: Camping Geversduin)

  •  Kampeerplekken en heel bijzondere accommodaties! 
  •  Op een bosrijke plek aan zee en super kidsproof
  •  In Castricum (Noord-Holland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

11. Tiny Parks Hoogersmilde

TinyParks Reeenwissel Drenthe

Zestien sfeervolle Tiny Houses midden in het bos! That's it, meer heb je niet nodig. Kleinschalig, gezellig en omringd door de natuur. De allereerste TinyParks locatie vind je in Drenthe, direct aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Een idyllische plek in het bos. Je kan overnachten in één van de 16 TinyHouses, compleet verzorgd met ontbijt! Dat niet alleen, elke dinsdag, donderdag én zaterdag wordt er een TinyParks Family Diner georganiseerd. Een avond waar alle gasten mogen aanschuiven en muziek komen luisteren bij het kampvuur. Wanneer je in een tiny house verblijft mag je gebruikmaken van alle faciliteiten op de aangrenzende camping (Camping de Reeënwissel). Ideaal voor wie vakantie viert met kinderen! (bron foto's: tinyparks.nl)

12. Mini-camping Nessst | Doetinchem

Mini camping Nessst Achterhoek

Wat een mooie nieuwe aanwinst is deze mini-camping voor de Achterhoek. In het buitengebied van Doetinchem vind je deze kleinschalige mini-camping met kampeerplekken, glampingtenten, een paar tiny houses, een gezellige ontmoetingsplek, kampvuurtje én hottub! Klein, maar fijn. Geen poespas, maar veel smaak. Een plek om tot rust te komen, om lekker buiten te zijn en samen te zijn. Voor de kinderen is er speelplaats en natuurlijk ruimte, veel ruimte! Wat wil je nog meer. De ontmoetingsplek mini-ssstek is een hele fijn om te zitten als het regent of stormt, maar ook gewoon zomaar. Je kan er een spelletje spelen of lekker vuurtje stoken want het hout voor de houtkachel ligt al voor je klaar. (bron foto's: Nessstdoetinchem.nl)

  •  Kampeerplekken, glampingtenten, tiny houses en een blokhut!
  •  Kleinschalig omgeven door het groen van de Achterhoek
  •  In Doetinchem (Gelderland)
  •  Check prijzen & beschikbaarheid!

Kom maar op en vul deze lijst aan! 

Ken jij nog toffe, unieke campings in Nederland? Laat het me weten! En we vullen samen deze mooie lijst aan!

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in