Albufeira

Portugees Pareltje

Albufeira is een moderne badplaats aan de Portugese Zuidkust 'de Algarve'. De stad ligt pal aan het mooie strand. De witte huisjes zijn gebouwd tegen een steile helling en kijken allemaal uit over het strand. Het is een prachtig gezicht; witte huisjes tegen een achtergrond van rode rotsen en een blauwe zee. Vanuit het centrum loop je letterlijk het zand in. Met zijn ligging aan de Atlantische Oceaan komen hier grote golven voor! Soms zo hoog dat de rode vlag wappert en je geen verkoeling kan zoeken in het water. De zon schijnt er bijna altijd en de temperaturen zijn er altijd aangenaam. Hier geniet je van een vakantie vol zon, zee, strand en lekker eten en drinken. 

Oude Centrum 

De stad zelf heeft een gezellig binnenstad waar het 's avonds bruist van de gezelligheid. Het heeft een rijk uitgaansleven, je kan er tot in de late uurtjes stappen. Maar er zijn ook terrassen waar je al zippend aan je cocktail naar de voorbijlopende mensen kijkt. Tot in de late uurtjes zijn er marktjes geopend en op de pleintjes zorgen straatmuzikanten voor een aangename sfeer. 

De Strip 

Het nachtelijke uitgaansleven vindt vooral plaats aan de zogenaamde 'Strip'. Deze ligt echter buiten het oude centrum van Albufeira zelf en loopt helemaal naar 'Praia da Oura'. De Strip is een lange straat met alleen maar eet- en drinktentjes en hippe nachtclubs. Ben je in voor een avond stappen, dan kun je hier het beste heen. Voor gezellig borrelen blijf je het beste in het oude centrum. 

Gezellige jachthaven

Albufeira heeft ook een eigen jachthaven welke veel te bieden heeft. Er vertrekken vanaf de jachthaven verschillende boten die je een rondvaart aanbieden langs de schitterende kustlijn. Ook heb je er een aantal goede restaurants zitten waar je heerlijke verse vis kan eten. Maak hier mooie foto's van de kleurrijke vissersbootjes. 

Stranden van Algarve

Albufeira zelf heeft een aantal stranden, maar er zijn ook mooie stranden in de buurt. Het mooiste strand is misschien wel Praia da Falésia, vlakbij Albufeira. Het is een vrij breed zandstrand in vergelijking met de vele kleine baaitjes in het gebied. Omringd door enorme rode rotsen waag je hier een duik in het diepe. In het stadje zelf is Praia dos Pecadores waarschijnlijk de meest bekende. Deze ligt direct aan de stad. Praia do Tunel is een uniek strandje door de manier waarop je er komt. De naam zegt het al; dit strand is enkel toegankelijk met een tunnel door de rotsen. 

Een beetje geschiedenis

Albufeira is een oud vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een mondaine badplaats. In de 8ste eeuw veranderden de Arabieren de naam van de stad Baltum in Al-Buhera. De stadsmuur en het Paderne Kasteel kun je nog bezichtigen. In Albufeira zijn er verder weinig bezienswaardigheden. Wel staat er in de stad een kerkje uit de 18de eeuw welke dagelijks is geopend voor het publiek. 

Wat te doen in Albufeira

  • Huur een auto en reis naar 'het einde van de wereld'. Ofterwijl het meest Zuid-Westelijke puntje van het Europese vasteland. Sagres Point ligt op de kaap Cabo de São Vicente, vlakbij het dorpje Sagres. Hier eindigt het land abrupt in de zee. Behalve het schitterende uitzicht is hier verder niet zo veel te beleven. 
  • Houd je van zeilen dan kun je je hart ophalen in Portimão. Dit havenstadje is vooral onder zeilers erg bekend. Hier worden regelmatig prestigieuze zeilwedstrijden gehouden. Vanuit Portimão kun je diverse excursies doen, zoals dolfijnen spotten of naar de grotten varen. 
  • Bezoek meerdere strandjes tijdens je vakantie in de Algarve. Zoals gezegd mag je het Praia da Falésia niet missen, maar zet ook Praia da Marinha op je lijstje. Dit strand heeft een aantal jaren geleden de award "Golden Beach" gekregen. Hier is het water rustiger dan andere baaien aan de Algarve, waardoor het een geliefde plek is voor snorkelaars. 
  • Ga naar de stad Silves en aanschouw het kasteel 'Castelo dos Mouros', gelegen bovenop een bergtop. Er zijn opgravingen gedaan waaruit blijkt dat sommige gebouwen dateren uit de 8ste eeuw. Verder is er in het stadje een kathedraal en een tweetal musea.
  • Lagos is een historische bestemming met een rijk maritiem verleden. Er zijn nog muren van de oude stad te vinden en er zijn verschillende kastelen en forten te bezichtigen. In Lagos hangt een vriendelijke sfeer. Met name het fort in de haven is een bezichtiging waar.
  •  Een leuk dagje uit met de kids? Dat kan bij Zoo Marine of wat dacht je van één van de vele waterparken in de buurt. 

Hotels in Albufeira

Praktische info 

  • Een huurauto kan heel erg fijn zijn in de Algarve, tenzij je lekker wil uitrusten op het strand van Albufeira en toch niet verder komt. Maar als je wel de omgeving wil ontdekken, dan kun je niet zonder auto. 
  • Vanuit Albufeira worden er dagtrips aangeboden naar Lissabon. Alhoewel Lissabon absoluut de moeite waard is voor een bezoekje, zou ik dat niet vanaf de Algarve doen. Het is een rit van ruim drie uur heen en drie uur terug en Lissabon is te mooi voor een paar uurtjes. Combineer Lissabon dan met een strandvakantie aan de Costa de Lisboa. 
 
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in