Falmouth

Water, watersport en watertanden 

Wanneer je in Falmouth rondloopt, doet niets je vermoeden dat je in Engeland bent. De helblauwe zee, de groene heuvels en de wit, roze en blauw geschilderde huisjes geven je een echt vakantiegevoel. Bekend om zijn water, de watersport en de dagverse vis. 

Maritieme geschiedenis

Falmouth heeft van oudsher een belangrijke strategische ligging en was dan ook tot de 18de eeuw een van de grootste havens van Groot-Brittannië. Nog steeds is het stadje Maritiem belangrijk en is het de derde, grootste diepwater haven en de eerste en laatste haven van het land. Vandaag de dag heeft de stad zijn maritieme belang weten te behouden vanwege de beschutte wateren waardoor er volop wordt gezeild en gedoken en er grote zeilevenementen worden georganiseerd.

DSC02137 001

Kunst universiteit

Falmouth is daarnaast een universiteitsstad, de thuisbasis van het college van kunst, design en media, waardoor de stad een creatieve buzz heeft gekregen. Er zijn vele kunstgalerieën, er zijn presentaties van onafhankelijke films en verschillende live bands treden op in de stad.

Plezier op het water

Gedurende de dag kunt u een bezoek brengen aan de waterkant en een van de vele veerboten of pleziercruises nemen. Deze vertrekken vanuit de haven. Als de zon onder gaat, komen de inwoners en bezoekers samen om te genieten van de visrestaurants, bistro's en wijnbars. In Falmouth zit ook het bekroonde 'Best Fish & Chips' restaurant van Engeland. 

DSC02159 001

DSC02178 001

Schoonheid natuur

Behalve dat er in Falmouth zelf veel te beleven is, is de omgeving een uitstapje waard. Falmouth is omgeven door het zogenoemde "Areas of Outstanding Natural Beauty (AONB)" vanwege de ongelooflijke schoonheid van de omringende natuur, zoals de Helford, Fal Rivers en schiereiland Roseland. Een magneet voor wandelaars, picknickers en gezinsuitjes. 

Omgeving/ vooral doen 

  • Ga met de veerboot naar het St. Mawes, op het schiereiland Roseland. Een klein vissersdorpje waar de tijd stil gestaan heeft. 
  • Bezoek the National Maritime Museum Cornwall welke een 'Multi Award' heeft gewonnen en leer meer over de rijke geschiedenis, de ruige verhalen van zeelieden en de oorlogen van Falmouth. 
  • Ga naar het Pendennis Castle, welke is uitgekozen tot 'Cornwall Toerism Award 2009' en niet zonder reden! 
  • Eet de dagverse Fish & Chips bij Harbour Lights, die eerder een award hebben gekregen voor beste Fish & Chips van Engeland. 
  • Geniet van zon, zee en stand op Castle Beach. 
  • Ga duiken in de zeeën bij Silversteps of Castle Beach. Er zitten verschillende duikscholen in Falmouth die leuke tripjes aanbieden. 
  • Neem de boot 'up-river' en bewonder het bijzondere landschap, de kustlijn en de mooi huisjes vanaf het water. 

falmouth-townhouse-3 hotel Falmouth Engeland vakantie

The Sandy Duck

Een stijlvol B&B met prachtig, licht ingerichte kamers. The Sandy Duck ligt in het centrum van Falmouth.. Dit in het oog springende hotel heeft frisse, moderne kamers en een stijlvol interieur. Het ontbijt, welke vers wordt bereid, wordt geserveerd in de gezamenlijke lounge. Je kan er parkeren en het is op loopafstand van de gezellige barretjes en restaurants in Falmouth. 

Hotel bekijken

Praktische info 

  • Falmouth is een goede tussenstop voor je autorondreis door Zuid-West Engeland. Vanuit Exeter sta je in ongeveer 2 uur in Falmouth. Vanaf hier kun je je reis vervolgen the Minack Theatre en Land's End (ongeveer 1 uur rijden).
  • Het dichtstbijzijnde vliegveld waar verschillende vluchten vanaf Amsterdam landen is in Bristol of Bournemouth. 
  • Adres: 3 Grove Place, Falmouth TR11 4AL, England.

DSC02154 001

DSC02167 001

DSC02170 001

DSC02180 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in