Plitvice lakes

Magische meren

Alsof we wandelen over het gouden, magische pad van The Wizard of Oz. Sprookjesachtige meertjes, weggetjes door een bos vol schaduw en metershoge watervallen. In dit geval is het pad niet van goud, maar van hout. Een pad dat ons brengt naar het magische wonderland van Plitvice. Links van me, rechts van me en zelfs onder me kletteren de watervallen van de rotsen. Het smaragdgroene water van de Plitvice meren is zo helder dat de bootjes lijken te zweven. Stap aan boord en bewandel het magische pad van Plitvice...

plitvice2

Kies je route

Je kan Kroatië niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de Plitvice watervallen! Trek voor je bezoek maar een dag, of zelfs meerdere dagen uit, want het park is gigantisch! Er bestaan maar liefst 8 verschillende wandelingen door het park. De verschillende routes zijn goed gemarkeerd en brengen je langs de mooiste hoogtepunten van het park. De kortste route is zo'n 2 à 3 uur wandelen en met de langste wandeling ben je zo'n 8 uur onderweg. Ook kan je prima routes combineren, maar blijf wel op de paden. Het is een gigantische natuurpark vol wildlife, ook slangen, wolven en beren. Vul je rugzak goed, zorg dat de batterij van je camera is opgeladen en aanschouw dit natuurwonder. 

P1200595

Nationaal Park Plitvice

Moeder Natuur laat zichzelf van haar beste kant zien in Plitvice. Dat vond UNESCO ook, want de watervallen van Plitvice staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nationaal Park Plitvice is het oudste nationaal park van Kroatië. Maar liefst zestien meren zijn met elkaar verbonden door ontelbaar veel watervalletjes. Van grote watervallen tot kleine stroompjes. Terwijl je wandelt over de houten vlonders word je omringd door smaragdgroene watervallen, turquoise meertjes en felgroene begroeiing. 

P1200675 001

Overnachten in Plitvice 

Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om te overnachten vlakbij het park. Helaas niet in het park zelf, dat om 18:00 uur 'haar deuren sluit', maar wel in de directe omgeving. Er zijn een aantal hotels op steenworp afstand van het startpunt van de wandelpaden. In de omliggende dorpjes kan je niet om de bordjes 'rooms' en 'B&B' heen. Zij zijn inmiddels helemaal ingespeeld op de stromen toeristen die op de watervallen af komen. 

IMG 20150825 120244 001

Praktische info

  • Plitvice National Park heeft twee grote ingangen met parkeerplaatsen en kassa's, want je moet een entreekaartje kopen. Een dagentree in het hoogseizoen kost zo'n €24. Je kan ook een kaartje kopen voor een tweedaags bezoek. 
  • Er zijn een paar restaurants in het park, maar deze het is net zo leuk (en zo relaxed) om je eigen lunchpakketje mee te nemen. 
  • Kom op tijd! Hoe eerder je er bent, hoe rustiger is het is. Zeker in het hoogseizoen is het heel fijn om de bussen vol toeristen voor te zijn. 
  • Bezoek de Plitvice meren vanuit Zadar of vanuit Rovinj
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in