Lake District Windermere

Meer en nog meer

De heuvels worden hoger en de dalen dieper. Verstopt tussen deze heuvels liggen de mooiste Engelse dorpjes. De meesten aan het water, met een eigen haven vol bootjes. Dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Stenen huisjes met namen als 'Stone Cottage' en 'Lake Cottage' kijken uit over het water. Meren, meren en nog meer meren. Aan water geen gebrek, evenmin aan mooie uitzichten. Het Lake District is misschien wel één van de mooiste natuurgebieden van Engeland!

Grootste National Park Engeland

Het Lake District is een National Park, een natuurpark waar Moeder Natuur zich van haar beste kant laat zien. Het is een waar genoegen om over de kronkelende wegen door het gebied te rijden. Vermijd hier de snelwegen en baan jezelf een weg tussen de graslanden en de schaapjes. Het Lake District is het grootste en meest populaire National Park van Engeland. In dit park ligt de hoogste berg van Engeland; Scafell Pike en het diepste meer van Engeland; Wastwater.

Lake District Engeland

Bowness on Windermere Lake District

Historische dorpjes in het Lake District 

Het ene dorpje in het Lake District is nog schattiger dan het andere. Op elke hoek van de straat vind je wel een gezellige pub met briljante namen zoals 'the Fox and the Hounds' of 'the Drunking Duck'. De regio Cumbria heeft meer te bieden dan enkel en alleen haar prachtige natuur. Veel dorpen en stadjes zijn een bezoekje waard. Elke stad kent zijn eigen historie en heeft een eigen verhaal te vertellen. Je kan eigenlijk geen verkeerde keuze maken, alle stadjes zijn vol charme. Kijk hier voor een volledig overzicht van alle stadjes in het Lake District. 

 • Carlisle, cosmopolitisch stadje dichtbij Hadrian's Wall Country.
 • Keswick, schattig stadje in het noorden. 
 • Ulverston en Kirkby, charmante 'market towns'
 • Barrow-in-Furness, maritiem stadje in het zuiden
 • Kendal, Windermere en Bowness-on-Windermere, Ambleside en Grasmere, als mooiste stadjes in het centraal Lake District.
 • Penrith en Appleby, in de Eden Valley in het oosten. 
 • Cockermouth, historische marktstad in het westen
 • Whitehaven, mooie havenstad aan de westkust 

Wij strijken naar in het kleine plaatsje Lakeside, vlakbij Bowness-on-Windermere. Een schattig stadje aan het meer met een aantal restaurants, pubs en hotelletjes. Vanaf ons hotel vaart er meerdere keren per dag een boot naar andere dorpen aan het meer. 

IMG 20160325 173850 001

Activiteiten en bezienswaardigheden in het Lake District 

Actief bezig zijn is natuurlijk hét tijdverdrijf in het Lake District; wandelen, varen en fietsen zijn populaire bezigheden. Ontdek de mooie natuur door één van de vele wandelpaden te belopen. Het Lake District is een echte outdoor bestemming. Je komt hier naartoe om te genieten van de natuur en de prachtige omgeving. Maar niets is zo veranderlijk als het weer. Dus wat ga je doen als het slecht weer is? Gelukkig blijft er dan nog genoeg over. De onderstaande activiteiten en bezienswaardigheden zijn altijd een goed idee, weer of geen weer, zon of regen:

Lake Windermere Lake District

Ga het water op! 

Water genoeg in het Lake District. Er liggen meer dan 16 meren in het Lake District en vergeet vooral de ruige kustlijn niet! Er is dus genoeg mogelijkheid om te roeien, zeilen, windsurfen, kayaken, vissen of zwemmen! Huur een bootje en vaar er zelf op uit. Of stap aan boord van één van de vele rondvaartboten. Bekijk alle wateractiviteiten in het Lake District!

Rowing boats Lake Windermere England

Wandelen en fietsen

Er zijn talloze wandelpaden, wandeltochten en speciale hikingtrails in het Lake District. Al zou je er één jaar lang zijn, dan kan je nog elke dag een andere route wandelen. Deze wandelpaden brengen je door de bergen, langs de meren en voeren je naar pittoreske dorpjes. De website van het Lake District heeft een handig overzicht van alle wandelingen in het gebied. Er zijn wandelingen voor beginners en voor gevorderden. Wandelingen van een uurtje en wandelingen van een hele dag. Wij Hollanders zijn dol op fietsen, dus waarom niet fietsen in het mooiste natuurpark van Engeland? Je kan op vele plekken rondom de meren een fiets huren

Bijzondere autoroutes door Noord Engeland

In plaats van wandelen of fietsen, kan je er ook voor kiezen om een leuke autoroute af te leggen door het gebied. Gewoon een beetje cruisen door de bergen en af en toe stoppen bij een gezellige pub. Er zijn verschillende 'scenic routes' door het Lake District. Een hele mooie route is de 'Honister Pass' deze weg voert door de twee valleien van Buttermere en Borrowdale. Groene velden, stenen huisjes en rotswanden vormen hier het dramatische uitzicht. Bezoek ook de laatst werkende mijnen van het Lake District in Honister Pass. Je kan hier een toer van 1,5 uur nemen! 

Visit Britain zette 9 bijzondere autoritten in Noord Engeland voor je op een rijtje.

roadtrip Lake District England

Roads Lake District Engeland

Neem de stoomtrein

Neem de stoomtrein! In het Lake District zijn er verschillende oude stroomtreinen die nog dagelijks een aantal ritjes maken. Bij hotel Lakeside in het gelijknamige plaatsje vertrekt zo'n stoomtrein. 

Beatrix Potter

Bezoek Hill Top, het huis van Beatrix Potter. Vlakbij Sawrey vind je het huis van de beroemde Beatrix Potter. Hier creeerde zij haar beroemde verhalen waarin Peter Rabbit tot leven komt. Beatrix Potter kocht het huis in 1905 met het geld dat zij verdiende aan haar eerste boek 'The Tale of Benjamin Buny'. Sinds haar dood in 1943 is dit huis 'National Trust' geworden.

IMG 20160326 131405 001

afternoon tea Lake District England

Smikkel van een afternoon tea

Hoe Engels wil je het hebben? Je kan Engeland niet verlaten hebben zonder een typisch Engelse afternoon tea. Een potje verse thee met een warme scone met jam en clotted cream. Heerlijk! Strijk neer bij het haardvuur en geniet van deze Engelse lekkernij. 

Historische bezienswaardigheden

Bezoek één van de vele historische bezienswaardigheden. Zoals historische huizen die inmiddels 'National Trust' zijn, een oude molen, de oude mijnen of de Stonehedge van het Noorden; Castlerigg Stone Circle. 

Sunset Lake District

Overnachten in Lake District 

 

Praktisch info 

 • Vanuit Nederland ben je sneller in het Lake District dan je denkt! Vlieg binnen een uurtje naar Manchester, huur een auto en twee uur later sta je tussen de beren! 
 • Een auto is een must in het Lake District omdat de vele plaatsjes verspreid tussen de bergen liggen en het openbaar vervoer niet zo frequent rijdt dan in Nederland. Huur een auto bij het vliegveld of maak zelf met de auto de oversteek naar Newcastle. 
 • Het hele jaar door zijn er vele festivals in het Lake District. Van een bierfestival tot rommelmarkt. Kijk hier voor het laatste overzicht. 
 • Combineer je tripje naar het Lake District ook met de betoverende oostkust van Engeland. Rij via binnenweggetjes naar Robin Hood's Bay, een sprookjesachtige plaats. 

WinLakeDistrict

Winactie gespot

In mijn research naar het Lake District stuitte ik op een fantastische winactie. Door het officiele toeristenbureau van het Lake District, GoLakes, is een geweldige actie georganiseerd. Je kan 7 overnachtingen winnen voor 6 personen in de schattige cottages van Whitbarrow Village. 

Bekijk de winactie!

Deze winactie loopt tot 30 april 2016. 

Lake District England nature

Lake Windermere boat trip

Lake District hiking trails

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in

Kijk ook eens naar