Mallorca

Siësta in de zon

Mallorca behoort samen met Ibiza, Menorca en Formentera tot de Spaanse eilandengroep 'de Balearen'. Het is de ideale zon- en strandvakantie op een eiland vol mooi natuur. Ten onrechte denken veel mensen dat je hier alleen naar toe kan voor een zogenaamde 'zuipvakantie'. Ja, dat kan ook. Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden. Het heeft pittoreske plaatsjes waar je kan genieten van een zwoele Spaanse zomeravond. Het ligt er dus maar aan naar welk deel op het eiland je gaat en wat je zoekt in een vakantie. 

Stappen & feesten op Mallorca

Ga je samen met je vrienden het liefst de hele vakantie op stap, dan moet je in El Arenal of Playa de Palma zijn. Hier zijn de meeste discotheken, bars en dancing gevestigd. Langs het strand loopt één lange boulevard waar je kan feesten tot in de late uurtjes. Overdag kan je uitrusten op het heerlijke strand. Maar vergeet niet om ook de rest van het eiland te bekijken, want dat is echt schitterend. 

Culturele hoofdstad 

De hoofdstad van Mallorca en de hoofdstad van de Balearen is Palma de Mallorca. De stad biedt een geweldig uitzicht over de zee. Er is in de stad genoeg cultuur en geschiedenis te vinden. Er staan oude gebouwen zoals een kathedraal, kerken en kloosters. Dit geeft de stad een bijzonder sfeertje. En wat is een oude stad zonder een kasteel? Palma de Mallorca heeft er niet één maar twee; het Palacio Municipal een 17de eeuws paleis met authentieke houten dakranden en Palacio de la Diputación. Zoals in veel Spaanse steden kan je in Palma de Mallorca uitstekend winkelen. Een gezellig plein in de stad is Plaza Mayor, waar straatartiesten hun kunsten vertonen en gezellige terrasjes zijn. 

mallorca schitterende stranden gouden baai

"Gouden Baai" 

Misschien wel het mooiste en meest sfeervolle stukje van Mallorca is de badplaats Cala d'Or. In het dorp rondom de baai staan nog veelal witte huisjes die het een echte Mediterraanse sfeer geven. Wat ze goed hebben gedaan in Cala d'Or is het stoppen van de hoogbouw. Hier vind je nog de echte Spaanse sfeer, geniet van de heerlijke tapas op een terrasje in het centrum. De meeste toeristen accomodaties liggen in de rustige buitenwijken, maar te voet ben je nog altijd snel in het gezellige centrum. 

Overwinteren op Mallorca

Ook in de winter is het heerlijk vertoeven op Mallorca. Het is één van de goede overwinter-bestemmingen van Europa. De temperatuur is hier nooit lager dan ongeveer 14 graden. Van mei tot en met oktober blijft de temperatuur hier vaak boven de twintig graden. Ben je de kou in ons eigen landje dus even zat, dan is Mallorca 'the place-to-be'. 

Belangrijke bergketen 

De bergketen "Serra de Tramuntana" werd in juni 2011 aangewezen als een natuurerfgoed en opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De hoogste berg is 1445 meter. Langs de kust in dit gebied liggen schitterende baaitjes. 

Wat te doen op Mallorca

 • Een bezoekje aan de hoofdstad moet natuurlijk als eerste op dit lijstje. Het is een mooie stad vol geschiedenis en cultuur. Je kan er heerlijk rondstruinen door de smalle winkelstraatjes en gezellig eten op het Plaza Mayor. 
 • Nog meer eeuwenoude cultuur snuif je op in het Middeleeuwse stadje Alcúdia. De oude stadsmuren en de oude stadsmuur staan hier nog fier overeind. Het strandje bij de plaats is een populaire bestemmingen omdat het een schitterend zandstrand is. 
 • Een leuke excursie om te doen, is een dagje 'sightseeing' in een oud vintage treintje. Een dag lang zie je het mooiste van het westelijke deel van het eiland, waaronder de bergketen "Serra de Tramuntana" en het mooi plaatsje Port Soller. Klik hier voor meer informatie over deze excursie. 
 • Bezoek een van de authentieke marktjes op het eiland. Er is er elke dag wel ergens één. Op zaterdag is de markt in Palma de Mallorca. 
 • Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het plaatsje Santa Ponsa. Dit gebied heeft drie golfbanen en exclusieve resorts en villa's. 
 • Graag samen zeer romantisch dineren? Dan moet je naar het plaatsje Porto Christo, iets ten noorden van Cala d'Or. Niet alleen kun je hier genieten van een diner met een fenomenaal uitzicht op zee, maar je kan er ook een bootje huren en langs de kust varen. 
 • Een andere reden waarom Port Christo een leuke bestemming is, zijn de grotten Ham en Drach. Samen met het ondergrondse meer Lago de Martel vormen zij een zeer bijzondere bezienswaardigheid. 
 • Een boottochtje is natuurlijk nooit verkeerd. Vanuit de verschillende toeristenplaatsen vertrekken bootjes voor een heerlijk tripje over zee en naar de mooi baaitjes waar je te voet niet zo snel komt. 

Hotels op Mallorca

Praktische info 

 • Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar Mallorca. 
 • Er zijn regelmatig leuke vliegticket-aanbiedingen naar Mallorca. 
 • Adres van het hotel: Urbanización Cala Esmeralda, 07660 Cala d'Or.
 
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in