Sneek

Sfeervol Snits

Bruisend stadje Snits, oftewel Sneek. "Wat leuk dat jullie ook naar Sneek gaan", krijg ik van menig Fries te horen. Het is er hartstikke gezellig. Een bruisend en gezellig centrum. Sneek is niet groot, maar er is altijd wat te doen. Sneek is het kloppende hart van de uitgestrekte natuur in de omgeving. Een echte waterstad met vaarroutes naar het prachtige Sneekermeer kan varen. 

Uitgaanscentrum

Sneek is een stad vol restaurants, bruine cafés, hippe kroegen en in de zomermaanden vol terrassen. Het hele jaar door zijn er in Sneek evenementen, voor jong en oud. Wat dacht je van de Sneekweek, de Stappersavond, Sneeker Dweildag, Swinging Sneek en nog veel meer. Sneek is een sfeervolle straatjes. Struin door de smalle straatjes, drink een wijntje op het terras en geniet van de Friese gastvrijheid. 

P1160245-001

De Waterpoort 

Het gezicht van Sneek is zijn Waterpoort. Op afbeeldingen van de stad staat de Waterpoort statig vooraan. Deze waterpoort is de enige die nog bewaard is gebleven. De andere waterpoorten zijn gesloopt. Deze Waterpoort uit 1492 is hét symbool van de stad. Pas in 1785 kreeg de Waterpoort een wachtershuisje. Je kent de Waterpoort misschien ook van het kledingmerk Gaastra. En wist je dat de Waterpoort standaard staat afgebeeld op de schoppen aas van een Nederlands kaartspel? 

Sneekermeer 

In de Middeleeuwen is het Sneekermeer ontstaan door het ontginnen van veen. Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit het gezicht van Friesland. Een enorm meer waar menig watersporter zijn hart ophaalt. Honderden kilometers aan zeil-, sloep- en kanoplezier. Rondom het Sneekermeer zijn er verschillende faciliteiten, strandpaviljoens en bungalowparken. Er zijn vanuit Sneek vaarroutes naar het Sneekermeer. Huur een bootje en vaar zelf naar dit uitgestrekte natuurgebied. 

IMG 20150419 112423-001

Sneekweek 

Dit jaar is het alweer tijd voor de 80ste editie van de Sneekweek. Een week waarin varen, zeilen en plezier maken centraal staan. De hele stad staat dagenlang op zijn kop. Er worden zeilwedstrijden georganiseerd, activiteiten voor kinderen en (misschien nog wel belangrijker) feest en muziek in de binnenstad. Verspreid over de verschillende pleintjes knalt de muziek uit de luidsprekers. Dé week om eens een bezoekje te brengen aan Sneek.

Wereldreis in gerechtjes 

Ga je mee op wereldreis? Maak een reis rond de wereld met de heerlijke tapas van Cook&NY. Gerechtjes om je vingers bij af te likken. Cook&NY ligt in het bruisende centrum van Sneek met uitzicht op de voorbijvarende bootjes. De inrichting van Cook&NY is lekker hip en stijlvol. In het restaurant is er ook een knapperende open haard met een lounge gedeelte. Een gezellig en trendy restaurant met een uitgebreide menukaart. Lees meer over Cook&NY in mijn hotspot rubriek. 

Hotspots in Sneek

Omgeving/vooral doenP1160271-001

  • Ontdek de wereld van de scheepvaart in het Friese Scheepvaartmuseum. Een veelzijdig museum over de geschiedenis van de scheepvaart van de 17de eeuw tot nu. 
  • Wel eens gehoord van de weduwe Joustra? Het is het bekendste drankje van Friesland; Beerenburger. In Sneek staat het historische pand waar de weduwe Joustra het kruidendrankje na de dood van haar man is blijven brouwen. Nog steeds is het een familiebedrijf. Inmiddels al generaties. Kom langs, de Beerenburger staat voor je klaar! 
  • Maak een stadswandeling met de handige app van IZI Travel. Zo heb je je eigen audiogids handig op zak en leer je de stad en zijn geschiedenis goed kennen. 
  • Wanneer je in Sneek bent, moet je eigenlijk ook even het water op. Sneek is een echte waterstad, door zijn verbinding met het Sneekermeer. Maak een dagtocht richting de natuur of een rondvaart door de wateren van de stad. 

Hotels in Sneek

Praktische info 

  • Sneek is zowel met de auto, de boot als de trein goed bereikbaar. De treinen van Arriva brengen je naar één van de twee stations in Sneek. 
  • Kijk hier voor een grote stadsplattegrond van Sneek. 
  • Een leuke stadswandeling met audiogids maak je met de gratis IZI Travel app
contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Deel deze pagina

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in

Hotspots dichtbij