Eva

Schrijfgek | Trekt graag de wijde wereld in | Ondersteboven van Parijs en Nijmegen | Tekent bijna net zo lief als dat ze schrijft | La vie est belle

Gastblogger

Journalistiek bloed giert door mijn aderen. Ja, schrijven zit in mijn bloed. Met het reisboekje 'Hoe overleef ik mijn vakantie?' strak tussen mijn armen geklemd, stapte ik na 24 uur rijden uit de auto en was ik pas écht klaar voor twee weken La Coté d’Azur. Niet alleen maar zwemmen, zonnen en stokbroden eten met vader, moeder en zus, maar juist: alles vastleggen. Niet alleen in tekst maar ook in tekeningen. 

Inmiddels zijn die tweeweekse familievakanties naar Zuid-Frankrijk voorbij. Als 23-jarige trek ik de wijde wereld in met mijn vrienden. Afgelopen zomer nog. Toen heb ik drie weken Indonesië en Bali afgestruind. Costa Rica kan ik ook al afvinken. Verder probeer ik elk jaar Parijs te bezoeken, aangezien ik de Franse taal beheers. Als afgestudeerd journalist besloot ik nog een tweede studie te volgen: Franse taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit. Hopelijk is het volgend jaar feest en ben ik dan ook daarvoor afgestudeerd. Als dat lukt, trakteren Marjolein– tevens blogger voor Soetkees – en ik onszelf op een reis naar New York. Op het moment dat ik dit typ, voel ik niet alleen dat schrijven in mijn bloed zit maar ook reizen. Ik heb nu al zin om zo snel mogelijk te zeggen: on y va!

Volg me op