Hotel Nobel

Restaurant + café + hotel = Nobel 

In het pittoreske dorpje Ballum, op het wonderschone Ameland, vind je Nobel. Nobel is een designhotel, een bruin café en een smaakvol restaurant. Daarnaast heeft Nobel ook nog zijn eigen drankje 'het Nobeltje', waar een bijzonder verhaal aan vooraf gaat. 

Restaurant 

P1160015-001

Culinaire hoogstandjes voor een betaalbare prijs. Neem plaats in het stijlvolle restaurant en laat je meenemen op een reis vol smaken. De chefkok weet er echt een feestje van te maken. Bijzondere smaken en gerechten worden met oog voor detail op je bord geserveerd. De vriendelijke bediening zoekt graag een bijpassend wijntje voor je uit. Het wijnarrangement is dan ook een echte aanrader! 

Café 

Een bruin café met biljart en gezellige bar. Kom hangen aan de bar of ga zitten aan één van de kroegtafeltjes. Een café zoals een café hoort te zijn. Donker en vol gezelligheid. Hier kan je tot in de late uurtjes genieten van een 'Nobeltje' of een verfrissend drankje. Ook in het café kan je goed een hapje eten. De gerechten komen uit dezelfde keuken, dus je bent gegarandeerd van een smaakvolle maaltijd. 

P1150989

Hotel 

Het hotel is modern ingericht, veel lichte kleuren met oog voor design. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien. De meeste hotelkamers hebben een eigen balkon of terras. Zo kan je maximaal van de fijne Amelandse buitenlucht genieten. Het ontbijtbuffet is uitgebreid en heerlijk vers. Goed uitgerust en een volle maag geven je het beste begin van een actieve dag op Ameland. 

Drankje 'het Nobeltje' 

Het is het jaar 1902, midden in de winter. Na een koude, barre arrensleetocht blijkt de drank zo goed als op. Willem Barend Nobel besluit in te grijpen en mixt verschillende drankjes bij elkaar om aan de verkleumde deelnemers te geven. Dit was de basis van het nog altijd geheime recept van 'het Nobeltje'. Het bleef de nacht nog lang gezellig en onrustig in Ballum.

Lees mijn blog over Ameland 

 

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy