Taste Porto Food Tour

Proef Porto!

Proef de stad achter de Porto, de gerechten van de locals, de wijn uit de regio en ontdek daarmee het ware gezicht van de stad! Een Food Tour is dé manier om een stad te leren kennen. Taste Porto Food Tour neemt je mee op een culinaire ontdekking door de stad. Je ziet op de manier niet alleen de leukste plekjes van de stad, maar pleziert ook nog eens je maag! Wanneer je normaal plaats zou nemen in een Portugees restaurant, kies je al snel een gerechtje dat je kent of waarvan je de vertaling kan lezen. Maar met een Food Tour eet je juist dingen die je normaal nooit zou bestellen. Je proeft gerechtjes waarvan je nog nooit gehoord had en leert zo meer over Portugal én over jezelf. 

Eet jezelf door de stad

We eten onszelf een weg door de stad, vangen heel veel zonnestraaltjes en drinken wijn alsof het water is. Dat kenmerkt onze ervaring met Taste Porto Food Tour. Het beste van de stad in tongstrelende gerechtjes. Van een Braziliaanse koffie, een karamel toetje tot sardientjes, speciale worst en heerlijke wijntjes. In 3,5 uur wandel je door stad, stop je bij belangrijke bezienswaardigheden en schuif je aan bij lokale restaurantjes. De gids weet je ook te vertellen over de historie, architectuur en cultuur van de stad. 

IMG 20151009 124845 1 001

Pastry of Chaves

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook zo met de Food Tour. De eerste stop is meteen een verrukkelijke! De dag begint vlakbij de Bolhão markt met een speciale Portugese specialiteit 'pastry of Chaves'. Deze pasteitjes kunnen zowel zoet als hartig gevuld worden. Het pasteitjes gevuld met kalfsvlees vond ik de allerlekkerste. Een goed ontbijtje! Wandel je niet met de Taste Porto Food Tour (wat natuurlijk wel moet doen) dan kan je ook zelf een heerlijk pasteitje gaan eten bij deze leuke hotspot. 

PortoFoodTour

Unieke smaaklocaties

Tijdens de Taste Porto Food Tour stop je bij 6 unieke smaaklocaties. Daar staan elke keer weer uiteenlopende gerechtjes voor je klaar. In totaal proef je zo'n 10 gerechten en drink je 6 soorten drank. Heb je een allergie of drink je geen alcohol, geen probleem. Er wordt rekening gehouden met je dieetwensen en zo nodig een vervangend gerechtje voor je gemaakt. De groepen bestaan uit hooguit 10 personen. Daardoor is je groepje nooit te groot en de sfeer gezellig. Het is een leuke manier om te kletsen met andere toeristen en 'food lovers'. Wandel je liever met je eigen groepje, dan kan je ook een privétour boeken.

IMG 20151009 121921 001

Van de gebaande paden

Het team van Taste Porto Food Tour bestaat uit echte 'food lovers'. De gidsen zijn dol op goed eten en nog betere wijn. Zij willen je net zo verliefd laten worden op de gastronomie van Porto als zijzelf. De gids neemt je mee naar plekjes die je normaal zou overslaan. Verborgen pareltjes en 'hidden gems' die alleen de locals weten te vinden. En dat is nou juist het leuke! Ook krijg je een keur aan tips mee voor de resterende dagen dat je nog uiteten gaat in Porto. 

Steun het goede doel

Taste Porto Food Tour is een sociaal betrokken bedrijf. Van elk ticket wordt 5% gedoneerd aan lokale goede doelen die ervoor zorgen dat arme mensen ook wat te eten krijgen. 

Lees mijn blog over Porto

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in

Kijk ook eens naar