LE:EN

Aziatische hotspot

Een oude loods is omgetoverd tot een hippe hotspot waar een stukje Azië naar Utrecht komt. Op de muren prijken graffiti kunstwerken van Aziatische draken en tropische bloemen. Industriële elementen, verticale groene tuinen en houten tafels geven LE:EN haar unieke sfeer. Een 'one of a kind' plek voor echte lekkerbekken. Een plek waar Aziatische gerechten in gedurfde combinaties op je bordje belanden. Kleine bordjes weliswaar, want bij LE:EN geniet je van 'Aziatische gerechten om te delen'. Kleine porties zodat je van meerdere gerechten kan proeven. 

Restaurant LEEN Utrecht

Sprinkhanensushi & lekkerbekgerechten

We maken een rondje langs de kaart en proeven van hemelse gerechtjes. Hoewel de menukaart regelmatig met de seizoenen mee wisselt, staan er een aantal gouden recepten op die niet weg te denken zijn van de kaart. Zo ook de 'sprinkhanensushi'. Je kan niet weggegaan zijn bij LE:EN zonder deze bijzondere creatie te proeven. In Azië de normaalste zaak van de wereld. Daar staan de kraampjes met gebakken insecten in vele straten. Maar hier in Nederland is het toch een beetje een gek idee. Die kleine kopjes lijken me nog aan te kijken, maar ik laat me niet kennen. "Natuurlijk wil ik ook de sprinkhanensushi proeven", hoor ik mezelf zeggen. Ik ben toch geen watje. Eerlijk toegegeven, het ziet er smakelijk uit. Ik neem een grote hap zodat de sushi in één keer de mond in gaat. Ik kauw en kauw. De sushi knisperend een beetje, maar smaakt goed, heel goed eigenlijk! Restaurant LEEN Utrecht sprinkhanensushi

Maar behalve dit toch wel gekke gerecht, is LE:EN een plek voor echte lekkerbekken. Bijzondere en gedurfde smaakcombinatie die je niet eerder proefde We proeven van de gegrilde zalm teriyaki met zoete aardappel, kokos, erwtjes, roodlof en zwarte sesam. En van de gewokte XO gamba's shaoxingwijn met knoflook, oestersaus en de speciale zelfgemaakte XO saus. Dit alles wordt weggespoeld met een Chinese saké. Of bestel een Aziatisch biertje zoals Chang of Singha. 

Het leuke van LE:EN zijn de kleine gerechtjes. Een soort van tapas, maar dan op zijn Aziatisch. Je bestelt meerdere kleine bordjes zodat je van veel verschillende gerechtjes kan proeven. De bordjes deel je samen of je bestelt gewoon lekker voor jezelf. 

Hippe hotspot LEEN Utrecht

Industrieel en lekker hip 

LE:EN is gevestigd in een oud las- en constructiebedrijf, bij de Watertoren, net buiten het centrum van Utrecht. Behalve natuurlijk het interieur is het industriele karakter van het oude pand bewaard gebleven. De enorme rolluik aan de voorkant gaat nog regelmatig open. Bij mooi weer kan je zo ook binnen genieten van buiten. 

In het midden van LE:EN prijkt de open keuken en een enorme bar. Vanuit de open keuken kan je zien hoe jouw gerechtjes worden klaar gemaakt. Aan de grote bar kan je een lekkere borrel nemen, een echte saké of Aziatische biertje. 

Op het grote terras is het goed vertoeven in de zomermaanden en ook met een spatje regen. Dankzij grote tentdoeken kan je een paar spatten regen prima ontlopen. Eén ding is zeker, bij LE:EN kan je je prima vermaken. Een avondje tafelen, gezellig borrelen of zelfs een feestje geven kan bij LE:EN. 

hippe hotspots LEEN aziatisch

LE:EN?

Waar staat LE:EN eigenlijk voor? LE:EN is een afkorting van ontwerpsters Leonie Oostveen. Samen met Dan Knijff is zij bedenker van het concept van LE:EN. Niet alleen het idee om Aziatische gerechtjes samen te delen, maar ook de fantastische inrichting komen uit hun hoofd. Misschien ken je ook BADHU in Utrecht? Ook dit restaurant is een creatie van Dan en Leonie. 

hotspot LEEN Utrecht asian food

Ligging van LE:EN

LE:EN ligt net buiten het hart van Utrecht, maar is prima te bereiken. Al wandelend doe je er vanaf de Dom ongeveer 30 minuten over. Zeker op een mooie dag een fijne wandeling. Met de auto is LE:EN makkelijk bereikbaar en er zijn in de buurt voldoende parkeerplekken. Andere optie is de bus! Lijn 8 komt er elke 15 minuten langs, evenals lijn 47. Vanaf eind 2016 is LE:EN ook makkelijk bereikbaar met de trein als het nieuwe treinstation Utrecht Vaartsche Rijn open gaat. 

Utrecht inspiratie

Op zoek naar nog meer leuke Utrechtse hotspots? Of wil je graag inspiratie wat te doen tijdens een tripje Utrecht?

Lees dan mijn blog over Utrecht!

LEEN Utrecht borrelen

Aziatische tapas LEEN Utrecht

hotspot LEEN Utrecht uiteten

Restaurant LEEN Utrecht toetje

Soetkees bij LEEN Utrecht

Trendy hotspot LEEN Utrecht

Trendy hotspot LEEN Utrecht2

P1260875 001

LEEN Utrecht hippe hotspot

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy