De KASerne

Betaalbaar Culinair

Een oude kazerne omgetoverd tot een stoer hotel en restaurant! Ik ben dol op oude gebouwen die een nieuwe bestemming krijgen en De KASerne is daar een geslaagd voorbeeld van. Stoer, simpel en zonder opsmuk is de oude loods, waar vroeger militaire voertuigen stonden, in een nieuw jasje gestoken. Hoewel het interieur lekker hip is, zijn de oude elementen zoals de betonnen dakconstructie bewaard gebleven. De KASerne is een kleinschalig, elegant hotel. Er zijn negen luxe kamers, waaronder één suite. Hierdoor heb je het gevoel een speciale gast te zijn en geen nummertje. De kamers hebben geen nummer, maar een naam. Net als de gasten. Samen met de andere hotelgasten geniet je 's ochtends van een uitgebreid ontbijtje en de goede zorg van het personeel.

P1280191 001

P1280199 001

Culinair eten voor een eerlijke prijs 

Hoewel De KASerne op loopafstand van het historische centrum van Den Bosch ligt, hoef je hier eigenlijk helemaal niet weg! 's Avonds mag je het restaurant zeker niet overslaan, hartstikke zonde. Chefkok Rob van der Veeken kookt hier de sterren van de hemel. Letterlijk en figuurlijk, want chefkok Rob was eerder sous-chef in het twee-sterrenrestaurant Da Vinci en weet dus 'van wanten'. Een echte aanrader is Chef's Menu, laat je in een paar gangen verrassen door de culinaire uitspattingen van de kok en proef het beste van de kaart. Wij proeven van een tartaar van dorade, smullen van een super malse kalfsoester en drinken een soepje van rode vruchten en zelfgemaakt ijs. De kaart is net als het restaurant, stoer en simpel. Geen opsmuk maar pure ingrediënten. Ondertussen selecteert gastheer en huissommelier Leon IJpelaar de beste wijnen voor je. Wijnen die goed combineren bij het geserveerde gerecht, keurig op elkaar afgestemd. Daardoor smaakt alles nóg beter. Bij restaurant De KASerne kan je culinair uiteten voor een eerlijke, betaalbare prijs. 

P1280184 001

Borrelen in een echte kas

De KASerne is gloedje nieuw en sinds juni 2016 geopend. Dat betekent dat er ook nog iets heel moois aan zit te komen; de KAS! Binnenkort wordt De KASerne uitgebreid met een ware kas waar je kan vergaderen, dineren, borrelen en tafelen. De glazen kas in combinatie met het industriële gebouw is een veelbelovende creatie! Ik beloof jullie terug te gaan naar De KASerne zodra de kas geplaatst is om daar een paar mooie sfeerfoto's van te maken! 

P1280208 001

P1280155 001

Zonnigste terras van Den Bosch

Had ik al gezegd dat De KASerne het zonnigste terras van Den Bosch heeft? Van zonsopkomst tot zonsondergang staat het terras van De KASerne te pronken in de zon. Als je wil, kan je hier de hele dag vertoeven zonder ook maar in de schaduw te zitten. Natuurlijk kan dat een beetje veel van het goede zijn, daarom zijn er fijne schaduwplekjes gecreëerd. Er is werkelijk geen terras in Den Bosch dat zoveel zonnestraaltjes vangt als die van De KASerne. 

IMG 20160710 103348 001

IMG 20160710 095312 001

Gastvrij en lekker gewoon

Gastvrij worden we ontvangen door Peet, eigenaar en bedenker van De KASerne. Een man met dromen, een aanpakker, want zijn droom om een hotel te beginnen, maakt hij gewoon keihard waar. Peet komt uit de ICT-wereld en dat maakt juist zijn aanpak zo verfrissend anders. Niet belast door een horecaverleden droomde hij van een gastvrij hotel waarbij gasten niet betalen voor een hotelkamer, maar voor een beleving. "Het moet voelen als een stukje thuiskomen", geeft Peet aan. Geen strakke regels, geen receptie waar je je moet melden, wandel gewoon maar binnen en zij wijzen je de weg. Maar Peet heeft goed nagedacht over zijn hotel, zijn KASerne, want alles klopt en is tot in de puntjes verzorgd! De inrichting is stoer en simpel, smaakvol en een beetje sexy. Het eten op de kaart is culinair maar toegankelijk en betaalbaar. Goed eten in combinatie met goede wijnen, zodat je een heerlijk avondje kan tafelen. Want ook het eten in De KASerne is een belevenis. Iets waar je eens goed voor gaat zitten. Zoals een echte Bosschenaar betaamd, is De KASerne beregezellig, bourgondisch en ook lekker gewoon.  

IMG 20160709 161634 001

Luxe hotelkamers

De hotelkamer is groots en heerlijk ruim. Dankzij de hoge plafonds en enorme raampartijen lijkt de kamer gigantisch. Ook hier komt het thema stoer en simpel weer naar voren. Zonder opsmuk is de kamer strak maar stijlvol ingericht; een betonnen vloer, witte muren, enorme gordijnen en een badkamer waar je 'u' tegen zegt. Het bed nodigt uit om op te ploffen en niet meer uit te komen. Bij een goede hotelbeleving hoort de perfecte nachtrust, aldus De KASerne. Dat betekent dat er geïnvesteerd is in goede bedden; dikke, luxe matrassen en een goed stel kussens. De kussens zijn er naar ieders smaak. Je kan kiezen uit harde kussens en zachte kussens. De badkamer wil ik liefst meteen mee naar huis nemen, als dat even zou kunnen. De tegeltjes, de vloertegels en het industriële badkamermeubel zijn te gek. Ook hier heeft Peet (vader van dochters) goed over nagedacht, want is het niet vervelend dat je de knoppen van een douche altijd ónder de douche hangen, met het risico dat je haar half nat wordt!? Ik kan het niet meer eens met hem zijn. Dus bedien je de doucheknoppen vanbuiten de douche. Kan je eerst even de kraan warm laten lopen voordat je eronder stapt. Van grote fijnheid!

P1280095 001

P1280103 001

P1280124 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in