Le Petit Piaf

Romantisch dineren

Een romantisch restaurant in het meest romantische straatje van Belgrado. Bij Le Petit Piaf geniet je van lokale specialiteiten in een ontspannen ambiance. Niet zozeer het eten maakt van Le Petit Piaf een echte hotspot, maar vooral de ligging is echt helemaal top. Strijk neer op het terras en je kijkt uit op de romantische straat van Skadarlija. In deze bohemian wijk wandelen de mensen de straat op en af. Restaurant Le Petit Piaf serveert zowel traditionele Servische gerechten als gerechten uit de Franse, Italiaanse en Aziatische keuken. Het eten is er goed, maar je komt hier vooral vanwege de gezelligheid en de prachtige ligging van het restaurant. 

IMG 20160714 173822 001

Bohemian straatje

Skardarlija is een bohemian straatje in het oude Belgrado met vele restaurants en barretjes. Deze straat met kinderkopjes en oude gebouwen wordt ook wel vergeleken met het Parijse Montmartre. Het is een vintage buurtje waar je heerlijk kan borrelen en uiteten kan gaan. Skardarlija begon als buurtje voor 'gypsies' en stond jarenlang bekend als 'gypsie quarter'. Later werd het een echte kunstenaarswijk omdat beroemde schrijvers, dichters en acteurs zich er settelden, Het historische theater is er namelijk letterlijk om de hoek. Tot op de dag van vandaag ademt het deze gypsie-achtige sfeer. Wat mij betreft één van de mooiste straatjes van Belgrado. Strijk neer op één van de terrassen, bestel een traditioneel Servisch gerecht een lekker Servisch wijntje erbij en kijk naar de voorbijlopende toeristen. Het is weliswaar een toeristisch straatje, maar daardoor niet minder leuk en gezellig. 

Meer tips over Belgrado? Lees mijn blog! 

P1280415 001

P1280477 001

IMG 20160714 173121 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy