Yalla Yalla Foodbar

Arabisch Avontuur

De lekkerste smaken van het Midden-Oosten met een Nederlandse twist belanden hier op je bord. Verbinden de missie van Yalla Yalla Foodbar. Het verbinden van culturen en het verbinden van mensen door middel van eten! Proef van heerlijke, gezonde Arabische gerechtjes in dit kleinschalige, gezellige restaurant. Of haal je favoriete hapjes af en geniet er thuis van. Yalla Yalla Foodbar is een ware aanwinst voor Den Bosch! Yalla Yalla betekent 'Kom op!'. Dus kom op en ontdek deze lekkere nieuwkomer! 

P1060380 001

Arabische gezelligheid voor foodlovers

Eigenaresse Jinan had een duidelijke missie; foodlovers kennis laten maken met de Arabische keuken én mensen met elkaar te verbinden door middel van eten. Zij wil een brug slaan tussen het Midden-Oosten en Nederland door inspirerende gerechten op de menukaart te zetten. In Yalla Yalla Foodbar ervaar je wat Arabische gezelligheid is. De eettafels in het Midden-Oosten zijn rijkelijk gevuld met tal van kleine, kleurrijke gerechten. Door over en weer van elkaars bord te eten en de gerechtjes met elkaar te delen, ontstaat er gezelligheid en verbinding. 

P1060365 001

Culinaire inspiratiebron

Inspiratiebron voor Jinan en chefkok Dalila is de wereldberoemde chefkok Yotam Ottolenghi. Misschien ken je hem van het kookboek Plenty. Ottolenghi is van oorsprong Israëlisch, maar hij woont en werkt al jaren in London. In zijn eetwinkel (waarvan er nu al vier in Londen zijn!) is het assortiment hapjes en maaltijden duidelijk geïnspireerd op zijn thuiskeuken: die van het Midden-Oosten en de Middellandse Zee met vooral groente en granen, boordevol smaken. Met zijn inspirerende gerechten in het achterhoofd hebben Jinan en Dalila een smaakvolle menukaart samengesteld, die de Nederlandse, Syrische, Iraneze, Marokkaanse, Irakeze én Libische koks voor je klaarmaken. 

P1060395 001

Mezze plateau

We beginnen onze proeverij met  een mezze plateau. Mezze zijn Arabische tapas gerechtjes. De kleine, smaakvolle hapjes warmen onze smaakpapillen alvast op. We dippen onze brood in huisgemaakte hummus en yoghurtdip, proeven van een viscakeje en smikkelen van de gevulde wijnbladeren. Wat er op de plank komt, is elke keer een verrassing. Door te werken met verse producten en seizoensproducten wisselen de gerechtjes elke keer. Je kan kiezen uit vegetarische-, vis- of vlees-mezze. Een mezze plateau is trouwens ook perfect als borrelplankje. Kom een borrel drinken bij Yalla Yalla en bestel om te delen een mezze plateau.Elke vrijdag tussen 16.00 uur en 18.00 uur geniet je van de lekkerste mezze voor €7,50 pp.

P1060351 002

Wisselende menukaart

Vervolgens is het tijd voor de hoofdgerechten! Ook hier geldt dat de menukaart elke paar weken wisselt. Yalla Yalla vindt vers en gezond eten heel belangrijk. Lekker veel groenten, smaakvolle kruiden en dat allemaal vers en huisgemaakt. Geen rare E-nummers. Alles wordt dagvers en ambachtelijk gemaakt. We worden verrast met een gevarieerd menu met granen, vlees, vis en vegetarische gerechten. Toppers vond ik de aubergine met witte bonenpuree met feta en za'atar, de wortelstoof met kikkererwten, koriander en pijnboompitten en ook de kippendijtjes met venkel en clementines uit de oven!!! Het is gezellig om de hapjes te delen en van elk bordje te proeven. Na al die kleine hapjes zitten we eigenlijk te vol voor nog een toetje (maar die klinken ook al zo feestelijk!). 

P1060401-001

Arabisch ontbijtbuffet op zondag

Elke derde zondag van de maand is het tijd voor een Arabisch ontbijtbuffet bij Yalla Yalla! Een heerlijke manier om je lazy Sunday te beginnen. Van 8.30 uur tot 11.30 uur staan de lekkerste Arabische gerechten voor je klaar. Wel even reserveren van tevoren! Op de website van Yalla Yalla vind je de eerstvolgende datum.

P1060411 001

De verbindende tafel

Verbinden is de missie van Yalla Yalla. Verbinden door middel van eten van een gezamenlijke tafel. Daarom organiseert Yalla Yalla 'De Verbindende Tafel', een dag waarop jouw bijdrage wordt gevraagd voor een betere integratie van de nieuwkomers uit de oorlogslanden in het Midden-Oosten. En samen eten is een goede manier om verschillende culturen samen te brengen. Tijdens 'De Verbindende Tafel' reserveer je niet alleen een tafeltje voor jezelf, maar sponsor/trakteer je een nieuwkomer uit het AZC op een avondje uit eten bij Yalla Yalla, samen met jou aan tafel! Je bestelt vooraf 2 kaarten (voor diner inclusief twee drankjes) waarvan er 1 voor een vluchteling is, die die avond ook daadwerkelijk tegenover jou aanschuift. Een bijzondere manier om kennis te maken met iemand uit een andere cultuur. Natuurlijk mag je ook meerdere kaartjes sponsoren! 

Meer hotspots in Den Bosch? Lees mijn blog!

P1060403 001

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy