Van Aken

Oude fabriek is hippe hotspot

Ik zie alles door een roze bril... Niet alleen omdat het interieur betoverend roze is, maar ook omdat ik echt een beetje verliefd ben geworden op deze plek. Een afgeschreven industrieel pand krijgt een nieuwe waardevolle betekenis. Deze oude voederfabriek is omgetoverd tot een hippe hotspot; Het Werkwarenhuis! Net zoals vele oude pakhuizen en fabrieken op de Oude Tramkade. Dit voormalige industrieterrein in Den Bosch wordt helemaal hip en happening en de komende jaren verder uitgebouwd tot bruisende hotspot. Culinaire uitspattingen in een sfeervolle ambiance! Ik ben echt dol op het rauwe, maar lieflijke interieur van deze bijzondere plek. 

P1060518 001

Culinaire hoogstandjes 

Op mijn versierde bord verschijnen culinaire gerechtjes die nog lekkerder smaken dan ze klinken! De menukaart van Restaurant Van Aken is elke week weer anders en dat maakt het een restaurant dat nooit verveelt. Geïnspireerd door het seizoen en met regionale en lokale producten wordt er elke week weer iets nieuws op tafel gezet. Je kan kiezen uit twee voor- hoofd- en nagerechten. Ik ben altijd dol op een menukaart met een paar toppers (en geen eindeloze lijst van allerlei gerechtjes), dat betekent verser dan vers. Natuurlijk is het altijd mogelijk om dieetwensen door te geven aan de koks. Wij genieten van een torentje van vitello tonnato en rivierkreeft met gamba in een discojasje (zoooo lekker) en de gebakken kabeljauw met champagne risotto is ook al zo'n succes. Bijzondere, smaakvolle gerechten die ook nog eens een genot zijn voor het oog én de maag. Jammie. Restaurant van Aken is iedere vrijdag- en zaterdagavond open voor diner. De rest van de week, ook op zondag, is het restaurant geopend voor lunch en een borrel! In de zomermaanden kan je overigens ook plaatsnemen op het terras! (onderstaande foto: Werkwarenhuis) 

werkwarenhuis4

Swingende club 

Voetjes van de vloer en dansen tot in de late uurtjes. In de weekenden verandert restaurant Van Aken in een bijzondere club met swingende DJ's, een glimmende discobal en een grote dansvloer. Van Aken heeft zijn eigen huis-DJ's die je in de partymood brengen. Elke zaterdag kan je dansen op de beats van DJ Iris Rijskamp, DJ Willy en Wonka, DJ Peter Hagel, Topomonti en nog veel meer bekende Bossche namen. Een avond met disco, house, electro en funk. Aan de lange bar bestel je een drankje terwijl je geniet van de toegankelijke muziek. Ook worden er regelmatig toffe evenementen en exposities georganiseerd. Kijk eens op de agenda van het Werkwarenhuis voor de laatste programmering. 

P1060459 001

Werkwarenhuis & Social Label

Van 'niets iets maken' is het motto van het Werkwarenhuis. Deze creatieve conceptstore opende in 2015 haar deuren. Initatiefnemers zijn Simone Kramer van C-Mone en Petra Janssen van Studio Boot. Studio Boot kan je wellicht ook van het Mariapaviljoen, Buurt en Ding Dong.  In de oude fabrieken en hallen van de Tramkade worden nieuwe concepten bedacht en gemaakt. Eten, drinken en winkelen in een roze winkel tussen de sociaal duurzame designcollectie van 'Social Label'. Social Label biedt via designproducten mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een podium en uitdagend werk. Deze producten kan je kopen in de Designshop, maar je vindt ze ook in het restaurant! De unieke borden van restaurant Van Aken vertellen allemaal een verhaal dankzij de creatieve 'tattoos'. Mensen kunnen werkervaring opdoen bij het Werkwarenhuis als gastvrouw- of heer in de winkel of als ondersteunend personeel in het restaurant. 

Social Label Design Shop 

Elke dag is de Design Shop van Social Label geopend. Daar wordt onder andere het servies gemaakt dat wordt uitgeserveerd in restaurant Van Aken. Het zogenaamde KOM-servies (foto credit: Petra Janssen (Studio Boot) wordt gemaakt door twee Bossche sociale werkplaatsen. Alle tekeningen zijn gebaseerd op de verhalen van de mensen uit de werkplaats. Ook komen de makers iedere oneven week in de ochtend het servies beplakken in het Werkwarenhuis. Loop eens binnen bij de Design Shop want er is nog veel meer te koop! 
 

Meer inspiratie voor een dagje Den Bosch? Lees mijn blog!

P1060442 001

P1060463 001

P1060523 001

P1060425 001

Kiekjes van overdag

's Avonds kleur alles roze in het Werkwarenhuis, maar overdag niet minder! Ik bezocht restaurant Van Aken tijdens de donkere decemberdagen en toen was het al donker buiten (en heerlijk warm binnen!). Ben je benieuwd hoe het restaurant er overdag uitziet? Ik heb een paar kiekjes voor je van het Werkwarenhuis, maar deze zijn dus niet door mijzelf gemaakt (hoewel ik zeker een keer ga terugkomen voor een fijne lunch!) 

VanAkencollage

werkwarenhuis5

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy