Brasserie Mijn Streek

Hoogtepunt van Heerlen

Vanaf de vijfde verdieping van het glaspaleis neem ik een slok van mijn biertje. Aangezien ik dit nog maar recent drink is, ben ik een beetje kieskeurig…  Maar dit biertje mag er zijn! Gebrouwen in Limburg hoor ik van de ober. Proost! Daar hou ik van! En dat is ook waar Brasserie Mijn Streek voor staat. Producten uit eigen streek verdienen hier de voorkeur. Seizoensgebonden zijn ze ook als ik naar het menu kijk. Ik word er nieuwsgierig van!

Een romantisch etentje met je lover of een gezellige avond tafelen met familie. Mijn Streek heeft een relaxt casual sfeertje, maar de prachtige locatie op hoogte geeft net dat beetje extra! Eten met een view! ’s Avonds, als het buiten gaat schemeren, kijk je uit over de lichtjes van de skyline van Heerlen.  Erg speciaal, of je nu binnen of buiten zit.

DSC00846 001

DSC00930 001

Glaspaleis Schunck

Het fijne dakterras nodigt uit om neer te ploffen en te genieten van een koud drankje, terwijl de zon lekker op je bol schijnt. Helaas moet ik de zon er bij denken als ik er ben. Maar gelukkig is het binnen zeer sfeervol. En door de grote ramen lekker licht. Aan de muur hangen foto’s van vroeger. Een slimme keuze, want het glaspaleis heeft een rijke geschiedenis die hiermee prachtig in beeld wordt gezet. Het gebouw opende haar deuren in 1935 en diende als warenhuis. In dit warenhuis stond meneer Schunck aan het roer. Het gebouw was de eyecatcher van Heerlen en symboliseerde de welvaart, het goede leven. De mijnbouw zorgde ervoor dat de economie top was.  Na het sluiten van de mijnen, stortte de economie in en waren ook voor het warenhuis de gevolgen catastrofaal. Noodgedwongen moest het sluiten en na de sluiting werd het een plek waar ateliers en diverse winkels werden gevestigd. Het glaspaleis zou afgebroken worden, maar gelukkig besloot men uiteindelijk anders. Het werd gerenoveerd en is sindsdien weer door het leven gegaan onder de naam Schunck. Het is een plek geworden waar je een boek kan lezen of een film kunt kijken.  Je kunt genieten van zowel moderne als hedendaagse kunst. Architectuur, muziek en dans komen hier ook aan bod. Neem gerust een kijkje op de site om te zien wat deze bijzondere plek verder te bieden heeft.

De bovenste verdieping is de plek waar Brasserie Mijn Streek zijn plek heeft ingenomen. Geluksvogels!

 

DSC00909 001

DSC00922 001

Aanschuiven maar!

Rond het middaguur kun je hier terecht voor de lunch. Je kunt gaan voor een lekker broodje van de menukaart, maar je kunt je ook laten verrassen door de chef. Elke dag is er een lunchmenu, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een kop koffie of thee na. Voor de vrijdagmiddagborrel zit je hier ook goed. Want naast diverse wijnen, bubbels en likeuren is er ook een groot assortiment aan borrelhapjes. Van bitterbal tot oude kaas. Maar ook huisgemaakte mini loempia’s. Loopt het water je al in de mond?

Natuurlijk behoort dineren hier ook tot de opties. De vleeseter, de visliefhebber en ook de vegetariër kunnen hier een smakelijk hapje eten. Op de foto’s komen mijn voorgerecht en hoofdgerecht voorbij. Met name de carpaccio van rode biet met een crème van geitenkaas vond ik heerlijk! Als niet vegetariër was ik aangenaam verrast. Aangezien ik normaal gesproken eerder voor de ‘ouderwetse’ carpaccio zou gaan (veilig en bijna altijd lekker) vond ik het leuk dat mijn smaakpapillen werden verrast. Mijn hoofdgerecht is het bewijs van het werken met seizoensgebonden producten. En wat ben ik dol op dit seizoen! Asperges all day, every day please!

De bediening is vriendelijk en kundig. Maar gelukkig ook in het bezit van humor.

Heerlen is een stad die volop in beweging is. Men doet haar uiterste best om korte metten te maken met het grauwe imago die de stad ooit had. Brasserie Mijn Streek in het prachtige Schunck Glaspaleis geeft Heerlen kleur en een smakelijke hotspot

DSC00912 001

DSC00926 001

Blogtrip Parkstad3

contentmap_plugin
Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in