Landgoed Winselerhof

La dolce vita op zijn Limburgs

Prosecco uit eigen wijngaard! Dat is een fijne binnenkomer. Welkom bij hotel Winselerhof in Landgraaf. In deze boerderij uit de 16de eeuw kun je  logeren, maar ook heerlijk eten. En dat in een prachtige groene omgeving, het natuurgebied Strijthagerbeek. Winselerhof is een heerlijke plek als je net even wat meer uit je weekendje weg wilt halen; als je iets bijzonders te vieren hebt of wilt genieten van net een beetje meer luxe. Ook als je fan van de Italiaanse keuken kom je hier volledig aan je trekken! Hoor ik je al ‘si’ zeggen? Dan kan ik je nu vertellen waarom deze plek zo bellissimo is! (bron hoofdfoto: Winselerhof)

WhatsApp Image 2017 05 04 at 08.12.03

Bijzondere binnenplaats

Bij aankomst word je direct verrast door de mooie binnenplaats van het hotel. Hier vind je een heerlijk terras. Als de zon schijnt is het een fijne plek om een stuk Limburgse vlaai te nuttigen of gezellig te lunchen. Luigi’s lunchrestaurant en bar serveert, zoals de naam al een beetje verraadt, de lunch op zijn Italiaans met een Limburgse twist als verrassing. Een kleine tip van mij als de weergoden weer eens hun kont in de kribbe gooien: een Italiaanse high tea! Dit behoort ook tot de mogelijkheden. Even geen scone, maar een vers focacciabrood met Italiaanse vleeswaren. Smullen maar!

WhatsApp Image 2017 05 04 at 08.11.07

winselerhof5

Restaurant Pirandello

Vanuit de binnenplaats kom je terecht bij Restaurant Pirandello. Ook hier staat ‘Italië meets Limburg’ centraal. Denk aan een Italiaanse risotto in combinatie met Limburgse asperges. Om over de presentatie van de gerechten nog maar te zwijgen. Wat een schilderijtjes! Gelukkig zijn deze niet alleen maar om naar te kijken. De gerechten die ik mocht proeven waren in een woord voortreffelijk! Zeer verrassend qua smaak. Een feestje voor elke eetliefhebber. De bijpassende wijnen maakten het geheel compleet. Het restaurant is voorzien van veel licht van buiten. En de inrichting is modern met Italiaans design. Ook is het hier mogelijk om buiten te dineren. Het terras verdient een dikke tien. Je kijkt uit over de wijngaard van het hotel en het aangrenzende natuurgebied. Wat een rust! Prachtig! (bron foto restaurant: Winselerhof)

Winselerhof2

Blijf slapen!

Het hotel biedt 49 kamers.  Je hebt keuze uit 3 typen kamers. Het is geen massaal hotel, juist knus en gezellig met een tikkie romantiek. Als je vanuit buiten naar de boerderij kijkt, verwacht je niet dat het binnen zo modieus is. Maar juist de oude accenten geven het ook weer een warm gevoel. Die combinatie zorgt voor een prettige ambiance!

WhatsApp Image 2017 05 04 at 08.11.43

Groene omgeving

De omgeving van het hotel leent zich perfect om te gaan wandelen of fietsen. Maar je kan er ook voor kiezen om een middag te gaan skiën bij Snowworld in Landgraaf. En een dag shoppen in Heerlen is ook een goede optie als het allemaal niet te sportief hoeft te zijn. De omgeving Parkstad biedt tal van mogelijkheden, zodat je je geen seconde hoeft te vervelen.

Voor meer tips check mijn blog over de regio Parkstad

Ben jij een foodie, kun je een beetje luxe wel waarderen en logeer je graag op een bijzondere plek waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat? En ben je nieuwsgierig wat de omgeving van dit bijzondere stukje Limburg te bieden heeft? Zeg dan volmondig SI tegen Winselerhof!!!

WhatsApp Image 2017 05 04 at 08.11.21

WhatsApp Image 2017 05 04 at 08.11.46

IMG 20170408 WA0025

Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in