Down Town

Dé 'Down Town' van Nimma

Downtown is een term die voornamelijk wordt gebruikt in Noord-Amerika om te verwijzen naar de kern, het drukbezochte centrum van een stad. Dat de middelgrote stad Nijmegen ook een heus ‘Down Town’ heeft, bewijst het gelijknamige café achter de St. Stevenskerk. Middenin de stad dus! Dit is dan ook dé plek waar men zich al op de vroege zaterdagochtend verzameld om het weekend goed te beginnen met een kop koffie en verse croissants. Je kunt hier namelijk terecht voor een ontbijtje, lunch of brunch. Later op de middag schuif je aan voor een lekkere kop verse thee met een stuk van de taart van de week. In Down Town kun je je mengen in de drukte aan één van de tafeltjes, of je even terugtrekken in de vensterbank met de krant. Is het zomer? Dan geniet je op het terras. Houd je niet van de weekenddrukte? Down Town is ook op de doordeweekse dagen woensdag, donderdag en vrijdag geopend.

DowntownNijmegen5

DowntownNijmegen1

DowntownNijmegen2

Your living room away from home

Ondanks de drukte, straalt het café veel rust uit. Down Town wil met zijn grote ramen, hoge plafonds en groene planten zorgen voor het your-living-room-away-from-home gevoel. En dat lukt! Het café is licht en tegelijkertijd knus. De perfecte plek om te genieten van de verschillende gerechten die de menukaart biedt. Down Town werkt samen met lokale leveranciers en laat zich inspireren door de seizoenen, nieuwe ontdekkingen en reizen. Wij kozen ervoor wakker te worden met een cappuccino en Americano. Omdat we niet konden kiezen tussen hartig en zoet, besloten we te gaan voor meerdere lekkernijen. Dit bleek een goede keus! De New York waffle was onze zoete suikershot. Deze huisgemaakte wafel met slagroom, noten, karamel, besjes en chocoladesaus is ook te bestellen met bacon of yoghurt. Dus voor wie zoetig en hartig wil combineren, maar niet zulke grote trek heeft, is dit wellicht een goede tip. De ‘Tuna Melt’ en de ‘Life’s a Brieze’ werden tegelijkertijd geserveerd en zijn beiden een broodgerecht. Waar de ‘Tuna Melt’ is belegd met tonijn, cheddar, rode ui en tomaat en warm wordt geserveerd, is de ‘Life’s a Brieze’ een open tosti met brie, honing, tijm, walnoten en rucola. Elk tafeltje krijgt een karafje water erbij geserveerd. Moet je nodig naar de wc door het nuttigen van dit water?  Breng dan een bezoekje aan de genderneutrale wc! Geen standaardplaatje met een mannetje of vrouwtje erop, maar een ‘whichever’ symbool voor iedereen met hoge nood.

Meer hotspots en leuke info over Nijmegen!

DowntownNijmegen8

DowntownNijmegen3

DowntownNijmegen7

DowntownNijmegen6

Marjolein

Geschreven door Marjolein

Struint alle festivals af | Verliefd op strakblauwe luchten en helderblauwe zeeën |  Fitgirl die je wakker mag maken voor lekker eten | Houdt van de drukte in steden maar ook van rust en mooie landschappen | Groot Azië-fan

...

Meer over Marjolein