Restaurant Aarde

Met liefde voor de aarde

Het lekkerste van Moeder Natuur op je bord! Want de natuur hebben ze lief, bij Restaurant Aarde in Den Bosch. Op de kaart vind je dan ook veel vegetarische gerechten, naast de vlees- en visgerechten die ook nog gewoon op de kaart staan. Dat is heel wat voor een restaurant in het bourgondische Den Bosch waar een goed stuk vlees eigenlijk niet mag ontbreken aan een goede maaltijd. Maar steeds vaker nemen we een 'vleesvrije dag'. We zien steeds beter in dat het consumeren van vlees niet goed is voor het milieu en voor onszelf. En de aarde, die willen we graag doorgeven aan onze kinderen en de generaties daarna. Daarom staat duurzaam ondernemen bovenaan het doelenlijstje van Restaurant Aarde. 

Heerlijk dineren, culinaire hoogstandjes voor een betaalbare prijs en dat in een fijne ambiance in hartje Den Bosch. Dit alles met oog voor de natuur en passie voor lekker eten. Ik zeg, een gouden combinatie. Ga zeker ook eens proeven! 

Restaurant Aarde Den Bosch4

Restaurant Aarde Den Bosch2

Groene drankjes & prikkelende cocktails

Vegetarische gerechten met de nadruk op heerlijke groente is één. Daarnaast staan er op de menukaart 'groene' drankjes. Bijna alle (fris)dranken zijn biologisch. En als enige in Den Bosch schenkt Aarde het Brabantse Bio tap pilsener. Ook aan het water, koffie en thee is gedacht. Deze zijn van Earth Concepts en zij investeren 100% van de winst aan waterzuiveringssystemen in hulpbehoevende landen. Op de menukaart staan verder verrassende cocktails, zoals een witte wijn cocktail met gingerbeer. Dat moest ik eens proberen! Een wijntje met een twist en lekker verfrissend. Maar proef ook eens van de Dark & Stormy, gingerbeer met dark rum en lime. Echt een aanrader!

Restaurant Aarde Den Bosch12

Restaurant Aarde Den Bosch8

Restaurant Aarde Den Bosch9

Stijlvol interieur

Sloophout aan de muur en sloophouten tafels en kasten. Ook het interieur straalt natuur uit! En rust, want juist de eenvoud en de zachte tonen maken dat het restaurant er stijlvol uitziet. De houten latjes aan de wand maken het helemaal af. Zelfgemaakt, door Laurens. Met zoveel mogelijk gebruikte materialen. Je kan gezellig tafelen bij Restaurant Aarde, met zijn tweetjes maar ook met een grote groep. In een grote ruimte met indrukwekkende plafonds kan je terecht voor een klein (of groter) feestje. Een fijn plekje in het centrum van Den Bosch. 

Restaurant Aarde Den Bosch14

De menukaart

Restaurant Aarde laat je alle hoeken van de wereld zien. Zo bestel je er een Pokebowl met tonijn uit Azië, een Grieks groentetaartje met tzatziki, Japanse noodles, Mexicaanse taco's of een Argentijns stuk vlees. En nog veel meer lekkers uit alle windstreken staat op de kaart. Chefkok Laurens kookt de sterren van de hemel. Voorheen waren Laurens en zijn vrouw Lonneke de eigenaren achter Restaurant Artisan; een chique restaurant met 'high cuisine' gerechten. Maar Laurens en Lonneke wilden iets anders, iets nieuws. Een frisse wind. Bo kwam het echtpaar daarbij helpen en samen toverden zij Artisan om tot Aarde. Wat laagdrempeliger, maar met dezelfde kwaliteit en passie voor het vak. Want met diezelfde uitstekende kookskills maakt ook nu Laurens de gerechten weer voor je klaar. Dat betekent dus hoogstaande gerechtjes maar dan voor een hele fijne prijs! Ik proef van de Pokebowl en mijn tafelgenoot geniet van de Japanse Noodles (ook een aanrader). Eigenlijk kan je niet verkeerd kiezen. Alles is met smaak gemaakt. Hou nog een beetje ruimte over voor een toetje om je vingers bij af te likken. Lukt dat echt niet meer, dan wil je vast nog een Tony Chocolonely bij de koffie (er is altijd nog een gaatje voor een chocolaatje, toch?)

Restaurant Aarde Den Bosch20

Binnentuin

Het terras van Restaurant Aarde is één van de mooiste, verborgen, terrasjes van de stad! Achter het pand vind je een knusse binnenplaats begroeid met wijnranken en met uitzicht op de enige echte Sint Jan. Met mooi weer is het hier dus goed vertoeven. En proef vooral één van de verfrissende cocktails of wat dacht je van een goede gin-tonic terwijl je geniet van het zonnetje? (de foto van de binnentuin is van Restaurant Aarde zelf)

Restaurant Aarde Den Bosch19

Duurzaam dineren

Het waren de dochters van Laurens en Lonneke die hen inspireerden meer duurzaam te ondernemen. Zij willen niet alleen als ouders maar ook als ondernemers bijdragen aan een schonere toekomst. Aarde speelt hiermee in op een groeiende trend; bewuster omgaan met voeding met meer hart voor het milieu. Ook wij lassen steeds vaker een 'vlees-vrije' dag in en bereiden meerdere dagen per week een vegetarische maaltijd. En dat 'goed voor de natuur' prima samengaat met bourgondisch smikkelen, dat blijkt wel weer! 

Er zijn nog veeeeeel meer hotspots in Den Bosch! Lees mijn blog! 

Restaurant Aarde Den Bosch5

Restaurant Aarde Den Bosch16

Restaurant Aarde Den Bosch18

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy