Chef's Table

Culinair én kidsproof!

Sjiek de friemel uiteten met een 3-jarige? 3 weken geleden zou ik je nog keihard uitgelachen hebben. Waar begin je aan!? Ik zou dat idee in het hokje ‘mission impossible’ droppen en daar lekker laten. Wat is er mis met een pannenkoekenrestaurant? Nou, in principe niks (Wenhartjepannekoeken!)… Maar ik kan zo genieten van de culinaire keuken. Tig gangen, lekker wijntje erbij, je snapt wel wat ik bedoel. Maar rustig heerlijk genieten met het hele gezin, tja… Ik weet niet hoor. Ontspannen zitten is ook een must om rustig alle gangen te nuttigen. Maar inmiddels ben ik er achter dat het toch kan!

Tijdens onze vakantie aan de Belgische kust hadden mijn gezin en ik het genoegen om culinair ons buikje rond te eten bij Chef’s table. Een restaurant dat zich bij De Kruishoeve in het plaatsje de Haan bevindt. Oké, geen vijf gangen. Want ik heb de kleine man nog wel graag een beetje bijtijds in zijn bed liggen. Maar wat hebben we heerlijk gegeten in een werkelijk prachtige ambiance. Hoe deze mission impossible toch possible werd, ga ik je nu vertellen!

Belgische Kust Chefs Table2

Belgische Kust Chefs Table

Chefs Table Belgische Kust4

Chefs Table Klemskerke Belgie 3Landelijke sferen aan de Belgische kust

Vanaf het centrum van de Haan is het een klein stukje rijden naar De Kruishoeve. De Kruishoeve is een herenhoeve uit 1772 wat nu dienst doet als hotel en waar diverse vakantiewoningen te huur zijn. Wat een rust heerst er hier! Met een omgeving bestaande uit bossen, polders en duinen is dat ook niet zo gek. De hoeve is volledig gerestaureerd en ziet er vanaf de buitenkant mooi en authentiek uit.

Op het terrein van de hoeve bevindt zich restaurant Chef’s table. Een restaurant wat gerund wordt door de zoons van de eigenaren van de Kruishoeve.  Je kan het je haast niet voorstellen, maar vroeger stonden hier de koeien op stal. In korte tijd hebben ze de oude schuur volledig gerenoveerd tot een restaurant. En het resultaat mag er zijn! Het restaurant heeft een moderne inrichting. Dat in combinatie met de oude balken aan het plafond maakt dat het een warme uitstraling heeft. Door de grote hoge ramen is het bovendien een mooie lichte ruimte waar het comfortabel zitten is.

Op het moment dat wij er waren, was het prachtig weer. Dus hoe leuk de inrichting ook was: wij kozen die dag voor het terras! Heerlijk in het avondzonnetje. Niks fijner dan dat! Vanaf het terras heb je uitzicht op de binnenplaats van de hoeve. En ik kan je zeggen, dat is de place to be voor kinderen. Ties kon zijn hart ophalen hier! Er is een speeltuin, er zijn fietsjes en trapauto’s. Maar ook diertjes die geaaid konden worden.  Schapen, geiten, pony’s, ga zo maar door. Doordat het zich allemaal in het midden van de hoeve is, is het superoverzichtelijk wanneer je als ouders op het terras zit. En is het ineens geen straf meer om even op je eten te moeten wachten. Wat is het lekker toeven zo!Chefs Table Klemskerke Belgie 7

Chefs Table Klemskerke Belgie 9

Chefs Table Klemskerke Belgie 4

Chefs Table Klemskerke Belgie 10

Wat zal ik eens ‘in me kelegat dropp’n’

Maar dan het eten! Echt een kaart die aangepast is aan het seizoen. En laat het nou net het seizoen van de asperges zijn. Heerlijk. Als plaats aan de kust is het natuurlijk ook leuk om je aanbod daarop aan te passen en dat doet Chef’s table. Er staat veel vis op de kaart. Daarom begin ik ook met een voorgerecht in de vis sferen: ik kies voor de zalmtartaar, gerookte paling met tandoori yoghurt en komkommer. Het gerecht wordt als een schilderij opgediend en is werkelijk waar verrukkelijk! De combinatie ook met de tandoori yoghurt… Voor mij niet een voor de hand liggende, maar het is echt heerlijk!

Voor mijn hoofdgerecht ga ik voor de zeebaarsfilet ,  groene asperges met rijstnoedels in kokos en saffraan. De groene asperges zijn gegrild, daardoor zeer goed van smaak en lekker knapperig. Ook dit gerecht is weer ontzettend genieten! En ik ben niet de enige die dat doet. Nadat ik voor de zoveelste keer heb gehoord ‘Wen, dit is zo lekker’ weet ik dat het ook wel goed zit tegenover mij. Naast een gerecht met asperges mag een goed vleesgerecht niet ontbreken bij manlief. Natuurlijk moet er even geproefd worden. Dat smaakt niet verkeerd! Maar ook naast mij word er gesmuld. Frietjes met een hamburger voor Ties! Zelfs de zuurdere Belgische mayo gaat er goed in bij de kleine man. Voor de kids heeft Chef’s table keuze uit 6 gerechten. Als je het mij vraagt nog een ruime keuze! Is je kind geen vleesliefhebber dan is er ook een vega- en een visoptie.

Ooh, wat had ik graag nog een toetje genomen! Maar naast mij wordt er gigantisch gegaapt en stiekem zijn we al een uur over zijn bedtijd heen. Nou is het vakantie, maar wetende dat het goede humeur ook in eens volledig kan instorten, besluiten we af te sluiten met een kopje koffie. Genietend van mijn koffie besef ik me dat we toch wel erg lekker en bijzonder gegeten hebben. Zo zie je maar: de culinaire keuken is zeker wel weggelegd  voor ons, zolang de randvoorwaarden maar goed zijn! En daar heeft Chef’s table echt rekening mee gehouden. Het credo ‘kind blij, papa en mama blij’ gaat volledig op. Conclusie: missie geslaagd!

Weet dat je hier elke middag (behalve dinsdag) ook terecht kan voor de lunch? Deze bestaat uit een voor- en hoofdgerecht. Een mooie plek om even tot rust te komen wanneer je met de fiets de omgeving aan het verkennen bent of als je gewoon iets anders wilt dan een broodje gezond.

Adres:

Duiveketestraat 3 en 5

8420 Klemskerke ( De Haan)

www.kruishoeve.be

Chefs Table Belgische Kust3

Chefs Table Belgische Kust2

Chefs Table Klemskerke Belgie 2

Chefs Table Klemskerke Belgie 8

Chefs Table Klemskerke Belgie11

contentmap_plugin
Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in

Kijk ook eens naar