De Fabriek

Verscholen hotspot!

Alles wat industrieel is, is hip. En omdat ook Nijmegen graag meegaat met de tijd, telt deze stad inmiddels ook meerdere industriële hotspots. Maar kende je deze al? Conceptstore ‘de Fabriek’ ligt middenin de stad, maar is toch een verscholen plekje. In de Van Weldrenstraat, achter grote industriële poorten, ligt het binnenplaatsje van de Fabriek.  De naam ‘de Fabriek’ is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Deze conceptstore inclusief lunchroom was vroeger namelijk een lampenfabriek en een opslagplaats voor hout. Doordat het een voormalige fabriek betreft, is het heerlijk ruimtelijk. Wil je de boel overzien, ga dan lekker op de vide aan een tafeltje zitten. Vind je het juist leuk om tussen alle industriële items te zitten, dan zoek je beneden een plekje.

De Fabriek Nijmegen 6

De Fabriek Nijmegen 15

Shop till you dr… eh.. food is ready

Het leuke aan dit nieuwe plekje is dus dat je er niet alleen kunt lunchen en high tea’en, maar dat je hier ook kunt snuffelen tussen de leuke spulletjes die er te koop zijn. Er is voor ieder wat wils; van sieraden tot woonaccessoires en van babyspullen tot hippe tasjes. Je hoeft je dus niet te vervelen terwijl je broodje, salade of zoete lekkernij bereid wordt. Dit kan er, zoals bij mij, dan wel in resulteren dat je vergeet dat je cappuccino koud staat te worden… Maar hey, er is ook zoveel leuks te koop! En het leuke is dat vrijwel alles dat je ziet, daadwerkelijk te koop is. De eigenaren reizen twee keer per jaar naar Frankrijk af om daar de mooiste industriële parels voor hun shop te scoren.

De Fabriek Nijmegen 9

Enige nadeel: de Fabriek is op zondagen gesloten. Dus een fijne brunch op de late zondagmorgen zit er helaas niet in. Het is wel mogelijk om buiten openingstijden de Fabriek af te huren. En ondanks het van origine een oude fabriek is, is de Fabriek met zijn tijd meegegaan. Op hun website kun je hun collectie kopen. Gewoon vanuit je luie stoel dus, op de zondag (let op, ook thuis wordt je kopje koffie gewoon koud ;))

De Fabriek Nijmegen 12

De Fabriek Nijmegen 4

De Fabriek Nijmegen 8

De Fabriek Nijmegen 7

De Fabriek Nijmegen 3

De Fabriek Nijmegen 5

Marjolein

Geschreven door Marjolein

Struint alle festivals af | Verliefd op strakblauwe luchten en helderblauwe zeeën |  Fitgirl die je wakker mag maken voor lekker eten | Houdt van de drukte in steden maar ook van rust en mooie landschappen | Groot Azië-fan

...

Meer over Marjolein