Hans en Grietje

Sprookjes beleven en herbeleven

Knibbel, knabbel, knuisje… Wie knabbelt er aan mijn huisje? Kennen jullie het nog? Vast wel! Hans en Grietje! Wie is er niet groot geworden met dit leuke sprookje? Daarover gesproken… In de provincie Flevoland in het plaatsje Zeewolde kun je dit sprookje weer een beetje herbeleven onder het genot van een lekkere pannenkoek!

(bron foto's: HansenGrietjeZeewolde.nl)

HansenGrietjeZeewolde3

HansenGrietjeZeewolde4

Pannenkoeken en sprookjes 

Hier vind je het pannenkoekenrestaurant: Hans en Grietje. En wauw, wat een gave plek is dit! Als je het terrein op rijdt, heb je al het gevoel dat je op een sprookjesachtige plek bent. Bijna alle speeltoestellen voor de kinderen zijn meegenomen in het sprookjesthema. Glijden van de glijbaan is nog nooit zo leuk geweest. Maar er zijn ook springkussens en trampolines.  En uiteraard mag het huisje van Hans en Grietje ook niet ontbreken! Maar deze is ff wat anders dan in het sprookje. Als je hier naar binnen gaat, loop je door allemaal geheime heksentunnels. Je snapt het wel… Met moeite kreeg ik zoonlief het restaurant in. Alhoewel, toen we eenmaal binnen waren was de boosheid snel verdwenen. Want hier kijk je ook je ogen uit!

HansenGrietjeZeewolde7

Heksen in huis!

Binnen in het restaurant zwaait de heks de scepter! Van een Mona Lisa schilderij inclusief heksenneus tot een poppenheks achter een orgel die diverse deuntjes aan het spelen is… Je weet niet waar je moet kijken! Zelfs ik als volwassene werd helemaal enthousiast! Er zijn diverse ruimtes met ieder een eigen thema waar je kan eten. Er was een kamer in een soort barok thema met prachtige grote kroonluchters, maar er was ook een kamer waar een complete kinderkamer / huiskamer op de kop aan het plafond hing. Wij aten in een echte heksenkamer. Maar dat is nog niet alles! Ook binnen vind je weer glijbanen, waardoor je ineens in de kelder van het restaurant bent. Waar je ook weer leuke spelletjes voor de kids vindt. Je valt als kind ( en ja, ook als ouder) van de ene verbazing in de andere. 

Maar wat vind je terug op de menukaart zie ik je denken. Je hebt de keuze uit diverse soorten pannenkoeken. Daar zitten ook specialiteiten tussen met hilarische namen. Mijn ‘ouwe zeur’ zonder paprika smaakte heerlijk. En ‘de stinkende heks’ van manlief werd ook vrij rap verslonden. En dat er ook aan de kids is gedacht hoef ik op een plek als deze niet uit te leggen, toch? Naast pannenkoeken kun je tot 16.00 uur ook nog gebruikmaken van de lunchkaart waar je ook belegde broodjes op terug vindt. Tevens is er een borrelkaart met lekkere hapjes. 

HansenGrietjeZeewolde2

Reserveren is een must

Om hier te eten wordt aangeraden om te reserveren. Doe dat echt! Wij waren er op een doordeweekse dag en het zat proppie vol. Ook handig om te weten is dat ze met bloktijden werken. Twee uur heb je jouw tafel tot je beschikking. Op het terras wordt deze regel niet gehanteerd. Nog een leuk weetje: ik heb ze zelf helaas niet gezien, maar er schijnen ook bewegende tafels te zijn! Als je je Hans en Grietje ervaring nog sprookjesachtiger wilt maken, klinkt dit toch wel als een leuke extra optie.

Nog een leuk weetje ter afsluiting: de eigenaren van dit geweldige restaurant heten… Je gelooft het niet: Hans en Grietje!!!

HansenGrietjeZeewolde

contentmap_plugin
Wendy 2

Geschreven door Wendy

Grote passie voor reizen | Leert ongetemde reislust te combineren met moederschap | Van wereldstad tot jungle | Kampeert alleen op festivals | Grote liefde voor New York en haar zoontjes | Ontdekt de kneuterigheid van bungalowpar...

Meer over Wendy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in