Plek NMGN

Picture Perfect Plek! 

Een prachtige nieuwe Plek in Nijmegen: Plek NMGN. Een picture perfect plek waar je je ogen uitkijkt! Een sprankelend en prikkelend restaurant gevestigd in de creatieve broedplaats de Houtwerf, op moonwalk-afstand van de Radboud Universiteit. Het interieur van Plek is 'Picture Perfect' waarbij de letter P centraal staat. Overal waar je kijkt vind je de P; zoals het papegaaien-behang en pauwen en piranha's. Wel 150 soorten P's komen in het interieur terug (kan jij ze allemaal vinden?). 

Restaurant Plek NMGN Nijmegen de groene bar

Restaurant Plek NMGN Nijmegen7

P-zoekplaatje 

De grootste puzzel is de grote zwart-wit tekening in cartoonstijl. Het lijkt willekeurig, maar wie goed kijkt, ziet dat er wel degelijk een verband is! Ja, weer die letter P. Ik zie Popeye, Pluk van de Petteflet, Pikachu maar ook een panda, Pac-Man en nog zoveel meer. Ook ga je hier naar de Plee, niet de w.c. En die kleuren! Fantastisch! Plek durft kleur te bekennen en doet dat goed. Heel goed. En het staat hem als een malle. Een groene fonkelende groene bar staat centraal in het midden, daaromheen roze fluwelen stoelen, een zwart-wit behangetje en papegaaienmuurtje, rieten rotanstoelen en Portugese tegeltjes op de vloer. Je kijkt je ogen uit. En voor de oplettende kijker: zelfs de kleuren beginnen allemaal met een P (pink, peach, pastel, patrol, pistache). Plek NMGN is gevestigd in een oude fabriekshal waardoor de ruimte heerlijk hoog is. Die ruimte is goed benut, met prachtige tekeningen en veel groen. 

Restaurant Plek NMGN Nijmegen Open Keuken2

Restaurant Plek NMGN Nijmegen12

Restaurant Plek NMGN Nijmegen14

Prikkelende blikvangers

Blikvangers zijn de groene bar, het stralende middelpunt van het restaurant, en de open keuken met catchy mintgroene oven. Over de hele breedte van de grote hal is de open keuken in zicht. Je ziet hier hoe Hier zie je hoe de vlammen van de houtoven jouw pizza verwarmen en de vissen rondjes draaien langs het vuur. Je ziet hoe jouw gerechtje wordt bereid en jouw bord wordt opgemaakt. Plek NMGN is een 'kijk-restaurant', alles mag gezien worden! In elke keer als je terugkomt, dan zie je weer iets nieuws! 

Restaurant Plek NMGN Nijmegen4

Restaurant Plek NMGN Nijmegen Open Keuken

Restaurant Plek NMGN Nijmegen lunch

Puike gerechtjes

Behalve het spraakmakende interieur is het bovenal een plek waar je kan genieten van ambachtelijk eten. Een plek waar de beleving voorop staat. Waar je een heerlijke broodje, salade of toast besteld. Of een verse pizza! Want elke twee week worden er nieuwe pizzacombinaties gemaakt, vers uit de houtoven en op ambachtelijke wijze bereid. En vers is het zeker want het deeg en het brood is gemaakt van 100% biologische meel van buurman 'Het Bakkerscafé'. En smaken doet het hoor! Ik ga voor de pikante kip pizza en dat is smullen geblazen. Vers uit de houtoven, smaakvolle kippendijtjes erop en lekker veel groente. Mijn tafelgenoot gaat voor de zalmsalade die al even kleurrijk is als zijn omgeving! 

Ook 's avonds staat de pizza op het menu, want deze topper wil je de hele dag door bestellen. Maar ook andere vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Ook de oesters zijn de hele dag te bestellen. Schuif ook gerust aan voor een goede borrel met een smakelijk borrelplank! 

Restaurant Plek NMGN Nijmegen pizza

Peuter-proof 

Plek NMGN is een prima plek me de kleintjes. Je hebt er geen kind aan, want ze kijken hun ogen uit. Ook is er een speciaal kindermenu van de kleine eters met een kleine pizza of gewoon een lekkere boterham met pindakaas en nog veel meer kleine gerechtjes. De menukaart is perfect voor zowel ouders als kind. Jij lekker aan de kreeft en de kleine aan een kleine pizza. 

Restaurant Plek NMGN Nijmegen

Plakken

Hier blijf je plakken! En kom je zeker nog eens terug. Een fijne plek buiten het centrum, aan de rand van Nijmegen-Zuid waar je heerlijk kan eten, drinken en borrelen. Parkeren doe je gewoon gratis, op het terrein van de Houtwerf of in de omliggende straten. Je kan gewoon komen 'aanwaaien', want reserveren kan pas vanaf 8 personen. Leuk om te zien hoe veel Nijmegenaren, studenten en andere gasten Plek NMGN al goed weten te vinden! Het is een gezellige drukte wanneer wij er zijn voor tijdens de lunch. 

Op zoek naar nog meer Nijmeegse hotspots? Lees mijn blog!

Restaurant Plek NMGN Nijmegen6

Restaurant Plek NMGN Nijmegen9

Restaurant Plek NMGN Nijmegen plee

Restaurant Plek NMGN Nijmegen5

 

contentmap_plugin
Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy