Beste Europese Stad

Krakau

Krakau beste stedentrip 2014 

Zoover heeft niet alleen onderzoek gedaan naar de beste Nederlandse stedentrip, maar ook naar de beste Europese stedentrip van komend jaar. Voor deze verkiezing vergeleek Zoover 30.000 beoordelingen van populaire Europese steden op uitgaansleven, cultuur, omgeving, sfeer en hotelkwaliteit. Krakau scoorde gemiddeld een 8,6 en kwam daarmee dus op de eerste plaats. 

Verrassend anders 

Al vaak heb ik gehoord dat Krakau absoluut de moeite waard is om te bezoeken. De stad staat daarom op mijn "to-go-lijstje". Het lijkt mij een verrassende stad met een bijzondere sfeer, gezellig centrum en ook nog heel betaalbaar (ook belangrijk). Dat komt ook naar voren uit de zoover-beoordelingen van de stad. Bezoekers geven aan vooral verrast te zijn door de schoonheid van de stad. Daarnaast zijn de vriendelijkheid van de bewoners en de betaalbaarheid belangrijke factoren. 

De hele top 10 

Uiteraard volgt hier de hele top 10 van beste stedentrips voor het komende jaar;

  1. Krakau
  2. Sèvilla
  3. Venetië
  4. Brugge
  5. Rome
  6. Wenen
  7. Barcelona 
  8. Maastricht 
  9. Praag
  10. Berlijn 

Neerlands trots Maastricht 

Ook een Nederlandse stad komt voor in de top 10 en dat is voor het eerst! Met een 8,5 staat Maastricht op een goede achtste plaats. Vooral de sfeer van de stad scoort hoog. 

Nederlandse Stedentrip top 10

Zoover heeft ook onderzoek gedaan onder Nederlandse steden. Daarin scoort Maastricht ook hoog, maar is niet de winnaar. Kijk ook naar de top 10 van Nederlandse steden!

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in