Leukste Lentetrips

Beste bestemmingen in het voorjaar

De vogeltjes fluiten, de bomen worden weer groen, de bloemen bloeien en de zonnestralen heerlijk warm. Joepie, het is weer lente! Je wil weer naar buiten, een terrasje pikken of er even tussenuit. Niet voor niets is het voorjaar de ideale reisperiode voor vele mensen. In het voorjaar zien veel plekken er meteen mooier uit. Er zijn van die steden die je het beste in het voorjaar kan bezoeken. Omdat het er in de zomer te heet is of omdat er teveel toeristen komen.  

Leuke prijsjes 

Een ander voordeel van het reizen in het voorjaar is dat de gemiddelde prijs voor een hotel lager is dan in het hoogseizoen. Met uitzondering van de voorjaarsvakantie uiteraard, dan stijgen de prijzen gezellig mee. 

Minste regen 

Enige uitzondering in deze lijst is Dublin. Deze stad wil je graag in het voorjaar bezoeken omdat er in de maand mei de minste regen valt! De zomermaanden kunnen vrij nat zijn, zoals eigenlijk altijd in Dublin. Soms regent het er dagen achter elkaar, soms is het er dagen droog. 

Ben je op zoek naar een leuke stedentrip in het voorjaar? Denk dan eens aan de volgende steden:

Florence 

florence2

In de zomer is hier niet alleen behoorlijk warm, maar ook nog eens erg druk. In de zomer loop je zij aan zij door de straatjes van de stad en daar krijg je het nog warmer van. Ga daarom in het voorjaar zodat je op je gemak kan rondstruinen in deze schitterende culturele stad. Geniet van het zonnetje in het park en pik een terrasje op een van de vele pleintjes. Ook voor de musea staan niet zulke lange rijen als in de zomer. Win-win situatie dus. 

Lees mijn blog over Florence

Sevilla 

Sevilla

Sevilla is in de zomer heet, snikheet. Het wordt ook wel eens 'de braadpan' van Europa genoemd en dat is niet voor niets. De temperatuur loopt hier gemakkelijk op tot 40 graden. In de stad staat helaas geen verfrissend briesje zoals aan de kust, dus het voelt hier ook erg warm. Het voorjaar is daarom hét moment om deze mooie Andalusische stad te bezoeken. De temperatuur ligt er rond de 20 graden en de sfeer is hier altijd even goed. 

Washington

washington

Washington is bekend om zijn vele kersenbomen die de stad een gezicht geven. In het voorjaar staan deze kersenbomen in volle bloei wat werkelijk prachtig is. De stad kleurt dus roze in het voorjaar. In april is er zelfs het National Cherry Blossom Festival, met tours, shows en nog meer evenementen. 

Lees mijn blog over Washington

New York

P1010476

New York heeft mijn hart gestolen, dus eigenlijk vind ik dat je altijd naar New York kan. Maar toch is het voorjaar een perfect moment. De winters kunnen er namelijk heel streng zijn. Alhoewel het er rond de kerst erg sfeervol en romantisch is, misschien niet de meest ideale periode om te gaan. De zomers zijn er druk en kunnen erg warm zijn. Het voorjaar biedt dus vele kansen. Central Park staat in bloei en de stad komt tot leven. 

Lees mijn blog over New York

Marrakech

marrakech

Om dezelfde reden als Sevilla, bezoek je Marrakech het beste in het voorjaar vanwege de temperaturen. Marrakech kent vele smalle straatjes en overvolle markten. Het is geen pretje om hier rond te struinen met een temperatuur boven de 40 graden. De stad komt het beste tot zijn recht bij zonnig weer, die de stad dan een roze en rode gloed geven. 

Dublin 

dublin2

Dublin bezoek je het beste in het voorjaar omdat het er dan het minst regent. In Ierland kun je natuurlijk altijd regen verwachten, maar gemiddeld valt er de minste neerslag in de maand mei. De gekleurde huisjes van Dublin zien er nog mooier uit met een zonnetje.

Tokyo

Tokyo

Het voorjaar is misschien wel de beste periode om Japan te bezoeken, alleen al vanwege de kersenbomen die dan in bloei staan! De stad kleurt zich roze en dat is een prachtig gezicht. In Japan markeert de bloei van de kersenbomen het begin van de lente. Mensen trekken massaal naar de parken in de stad om te genieten van de bloeiende kersenbomen. Plan je reisje dan wel goed, want de bloei van de bomen duurt slechts twee weken. Een metafoor in Japan voor het leven; maar, maar vergankelijk. 

Ljubljana

Ljubljana9

De bijzondere Sloveense hoofdstad is verkozen tot 'Green Capital of Europe 2016'. Een goede reden om de stad te gaan bezoeken op het moment dat alles in bloei staat! De binnenstad is namelijk opvallend groen. Eigenlijk kan ik het beter niet van de daken schreeuwen, want dan ontdekt iedereen deze heerlijke, nog niet te toeristische stad…. Maar jeetje wat is Ljubljana een bruisende bestemming! 

Lees mijn blog over Ljubljana

Bollenstreek

P1050861 001

De Bollenstreek is een stukje Nederland dat je echt in het voorjaar eens bezocht moet hebben. Grote velden staan in het voorjaar vol met roze, gele, rode, witte en paarse bloemen. Meestal zijn het tulpen die hun prachtige bloem laten zien, maar ook hyacinten en narcissen kom je hier volop tegen. Het is werkelijk een schitterend gezicht om al die velden in al hun kleuren te zien. Niet zonder reden heeft deze streek een enorme aantrekkingskracht op toeristen. 

Lees mijn blog over de Bollenstreek

Zadar

zadar

Een historisch stadje aan zee dat snel aan populariteit gaat winnen. Zadar is verkozen tot Best Europian Destination of 2016 en laat daarmee beroemde bestemmingen als Praag, Athene en Rome achter zich. Zadar is charmant, schattig en vol geschiedenis. Hier zie je de mooiste zonsondergang van de wereld en hoor het unieke concert van het zeeorgel. Je wil vooral in het voorjaar naar de stad komen omdat het hier 's zomers veel te druk wordt. Helaas meren in de zomermaanden enorme cruiseschepen in de haven aan, en wordt de stad overspoeld met toeristen. Kom hier dus zeker niet in het hoogseizoen. 

Lees mijn blog over Zadar

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in