Skip to main content

    Hollandse Strandhuisjes

    • Geschreven op 6 augustus 2014

    Hollandse Huisjes aan het strand! 

    Overnachten in een huisje met de voetjes in het zand en uitzicht op de ondergaande zon in de zee, dat kan! Daarvoor hoef je helemaal niet af te reizen naar een tropisch oord. Ook in Nederland zijn er diverse strandhuisjes waar je kan genieten van zon, zee en zand. 

    Deze strandhuisjes hebben niet alleen een schitterende ligging, maar zijn ook nog eens hip en trendy ingericht. Sommige huisjes zijn geschikt voor twee personen en in andere huisjes kun je maar liefst met 6 personen blijven logeren. Ik zette de leukste strandhuisjes langs de Nederlandse kust voor je op een rijtje. 

    Zomer & herfst

    Het lijkt me heerlijk om in de zomer wakker te worden, de golven te horen en een duik te nemen in het koude water. Wat een begin van de dag. Of 's avonds op je eigen terrasje kijken naar de zonsondergang. Maar ook met kouder weer is het heerlijk vertoeven aan zee. Zeker in de herfst als de eerste kou zich aandient, de wind in je haren en heerlijk een weekendje uitwaaien. De meeste strandhuisjes worden na oktober weer afgebroken, dus wees er op tijd bij. In het hoogseizoen zijn de strandhuisjes vaak volgeboekt, maar in het naseizoen is er vast nog een gaatje te vinden. 

    Landal Beach Resort - Julianadorp, Noord-Holland

    julianadorp1

    Tot mijn grote genoegen mocht ik een van de strandhuisjes van Beach resort Ooghduyne 'uittesten'. En een straf was dat zeker niet. Op de bank met een wijntje de zon zien zakken in de zee. De strandhuisjes kunnen 4 tot 6 personen herbergen. Er zijn twee slaapkamers, een beneden en een boven. Daarnaast is er nog een slaapbank in de woonkamer. Het huisje heeft een eigen terras met tuinmeubilair. Voordeel is dat je ook gebruik mag maken van de parkfaciliteiten van resort Ooghduyne dat op 1 km van het strandhuisje ligt. De huisjes zijn modern en fris ingericht met lichte kleuren zoals je ook verwacht bij een strandhuisje. Door de enorme glazen pui lijkt buiten wel binnen. Word ook wakker van de kabbelende golven en de overvliegende meeuwen. Lees meer over mijn ervaringen in dit strandhuisje.

    Strandhuisje bekijken op Landal.nl

    De huisjes zijn te boeken van april tot en met oktober. Een strandhuis is te huur per week, midweek of weekend. Een weekendje in een strandhuisje boek je vanaf 429 euro. In het hoogseizoen is het een stuk duurder.

    Kust Strandhuisjes - Katwijk aan Zee, Noord-Holland 

    Op het strand van Katwijk aan Zee, tussen visrestaurant KW106 en paviljoen De Zeester, vind je deze hippe strandhuisjes. De strandhuisjes zijn sfeervol ingericht met oog voor detail, zoals je bijvoorbeeld kan zien aan de mooie shutters, houten veranda en gezellige vide. Een van de slaapkamers is op de vide en heeft een uitzicht op zee. Ook is er een compleet ingerichte keuken, een LED TV en gratis internet. Er kunnen maximaal 5 personen in het huisje. 

    Kust Strandhuisje bekijken

    De huisjes zijn te boeken van april tot en met oktober. Een strandhuis is te huur per week, midweek of weekend. Een weekend boek je vanaf 490 euro. 

    De Watering - Katwijk aan Zee, Noord-Holland

    dewatering

    Ook de strandhuisjes van De Watering liggen aan het strand van Katwijk aan Zee. De strandhuisjes zijn geschikt voor 4 tot 6 personen, waarbij er 2 personen gebruik kunnen maken van de slaapbank. Er is verder een kleine veranda, badkamer en toilet en uiteraard een volledig ingerichte keuken met senseo koffiemachine. Naast de strandhuisjes staat strandrestaurant D(e)ining 19 waar je kan genieten van een heerlijk gerecht met uitzicht op de ondergaande zon, maar dit uitzicht heb je natuurlijk ook vanuit je eigen strandhuisje. 

    De Watering strandhuisje bekijken

    De strandhuisjes zijn te boeken van april tot en met oktober. In het hoogseizoen worden de huisjes alleen per week verhuurd. Een weekend boek je vanaf 425 euro. 

    Paal 14 Strandhuisjes - Katwijk aan Zee, Noord-Holland 

    paal142

    Deze strandhuisjes in Katwijk aan Zee zijn hip en trendy ingericht. Het biedt ruimte aan 5 personen (waarvan een slaapbank voor 2 personen), De begane grond is licht ingericht met een open keuken, een badkamer en een slaapkamer met stapelbed. Ook is er een vide met slaapgedeelte welke een prachtig uitzicht heeft op zee. 

    Paal 14 strandhuisje bekijken

    In het hoogseizoen worden de huisjes alleen per week verhuurd. Een weekend bij Paal 14 strandhuisjes boek je vanaf 400 euro. Ook hier zijn de strandhuisjes te huur van april tot en met oktober. 

    Roompot Strandhuisjes Kamperland - Kamperland, Zeeland 

    roompotstrandhuisjes

    Deze beach houses zijn gloednieuw en zijn pas in 2014 in gebruik genomen! Het zijn luxe strandhuisjes waar je met 4 tot 6 personen kan verblijven. De 4 persoonhuisjes beschikken over twee slaapkamers, de 6 persoonshuisjes over 3 slaapkamers. De strandhuisjes liggen direct aan de Oosterschelde. Er is een loungeterras aanwezig op de veranda met uitzicht op zee. Voorzien van alle luxe geniet je hier vast en zeker van een strandvakantie. De strandhuisjes horen bij het luxe vijfsterren vakantiepark Roompot Beach Resort. Je mag dan ook van de faciliteiten van het vakantiepark gebruik maken. 

    Roompot Beach Houses bekijken

    De strandhuisjes zijn te boeken vanaf 270 euro voor 2 nachten. Uniek is dat deze strandhuisjes het gehele jaar door te boeken zijn! Dus ook in de winter kun je hier heerlijk uitwaaien aan de kust.

    Slaapzand strandhuisjes - Domburg, Zeeland 

    slaapstrandhuisjes

    De strandhuisjes van 'Strandslaaphuisjes' in Domburg zijn modern en luxe. Er zijn twee soorten strandhuisjes te huur; de standaard en de luxe versie. De standaard strandhuisjes bieden 5 ruime slaapplaatsen. Ook beschikken de standaard huisjes over een compleet ingerichte keuken, eethoek aan de voorzijde van het huisje, grote ruime ramen aan de voorkant en een ruim terras met terrasmeubilair. De luxe strandhuisjes zijn in 2013 gebouwd dus nog hartstikke nieuw. Ook deze beschikken over 5 slaapplaatsen en een complete inrichting. Op de bovenverdieping heb je een panoramisch uitzicht op zee vanwege de grote raampartij. 

    Strandslaaphuisjes Domburg bekijken

    Een standaard strandhuisje is te boeken vanaf 420 euro voor een weekend. De luxe strandhuisjes zijn er vanaf 450 euro voor een weekend. 

    Strandcamping Groede

    Groede

    Elk strandhuisje heeft een panoramisch uitzicht over zee en een eigen unieke inrichting met een Zeeuws thema. Het huisje is 25m2 groot en heeft een eigen vlonderterras. Het biedt ruimte aan vier volwassen en twee kinderen. De strandhuisjes zijn van alle gemakken voorzien; een loungebank op het terras, een moderne keuken, een eettafel voor 6 personen en gratis wifi. Een deel van de slaapruimte is boven, dus als je de gordijnen open laat, val je in slaap met uitzicht op zee. Er is gebruikt gemaakt van duurzame materialen en er wordt duurzame energie gebruikt. De huisjes zijn nog nieuw en pas sinds juli 2013 in gebruik. De strandhuisjes zijn te boeken vanaf maart tot november, daarna worden ze afgebroken en onderhouden. 

    Strandhuisjes Groede bekijken

    Een strandhuisje is te boeken vanaf 515 euro voor een midweek met vier personen. 

    Suggesties? 

    Ken jij nog een mooi plekje aan het strand, laat het me weten! Of hou je dat leuke plekje liever voor jezelf? ;)

    Dit is ook iets voor jou

    Auteur: Daisy Wubbels

    Geschreven door Daisy

    Eigenaar Soetkees, blogger en fotograaf
    Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspots | Super trotse moeder