Handbagage Regels & Richtlijnen

Koffertje

Handbagage regels & richtlijnen

Wanneer je met het vliegtuig op reis gaat, heb je eigenlijk altijd wel handbagage bij je. Soms heb je zelfs alléén handbagage bij je! Goed te doen als je een paar dagen op citytrip gaat. Je hoeft niet te wachten bij de bagageband en hebt altijd je spulletjes bij je. Om stress, gedoe en teleurstelling te voorkomen, is het goed om te weten wat de regels zijn voor het meenemen van handbagage. Onhandig is dat deze regels per luchtvaartmaatschappij verschillen. Daarom maakte ik deze overzichtelijke infographic voor je. Kan je in één oogopslag zien welke afmetingen en hoe zwaar je handbagage mag zijn. 

Infographic handbagage 

De informatie van de infographic is afkomstig van de luchtvaartmaatschappijen zelf en kan natuurlijk veranderen. De gegevens zijn op basis van economy tickets. Bij duurdere vliegtickets zijn er soms ruimere regels en meer mogelijkheden. Klopt er iets niet aan het overzicht of heeft de tijd me ingehaald? Laat het me dan even weten! 

hand-bagage-soetkees-nl

De trolley is ideaal

Super populair als handbagage item is de trolley. Bijna iedereen rolt tegenwoordig met zijn koffertje naar het vliegtuig. Niet zo gek want een trolley kent veel voordelen ten opzichte van andere tassen of rugzakken. Zo heeft een trolley wieltjes en is dus makkelijk en niet zo zwaar om mee te slepen. Een handig hengsel draagt zorg voor je arm en de indeling van de trolley maakt dat er vaak veel in kan. Kan jij wel zo'n handige trolley gebruiken, dan heb ik iets leuks voor je! 

Tix Trolley 

Tix Trolley

Op Tix.nl kan je niet alleen vliegtickets zoeken en boeken, maar de website staat ook vol handige reistips en weetjes. Tix.nl maakte een duidelijk overzicht van de handbagage richtlijnen per luchtvaartmaatschappij. Daarnaast heeft Tix.nl een eigen trolley om stress bij de bagageband te voorkomen. Deze trolley voldoet aan de handbagagerichtlijnen van ruim 95% van de luchtvaartmaatschappijen. Met een gerust gevoel op pad dus. De trolley is afgemeten volgens de IATA richtlijnen. Zoals je kan zien, beschikt de trolley over een handig handvat en is het in de kleur zwart. Maar het allerleukste aan de trolley is dat ik er twee van Tix.nl mag weggeven!  

Wie kan ik blij maken?

Meedoen om kans te maken op deze Tix trolleys is simpel:

  1. Like Soetkees op Facebook of volg Soetkees op Twitter;
  2. Laat in de comments hieronder weten dat je mee doet! 

Ik hoor graag van jullie! 

Deze actie loopt tot 23 oktober 2014. Ik heb regelmatig handige tips en leuke weggevertjes. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

En de winnaar is...

De hoge hoed is er weer bij gehaald en daaruit zijn twee namen gekomen. Bekijk het filmpje en zie wie er met deze koffertjes vandoor gaan! De prijswinnaars mogen mij een mailtje sturen met hun gegevens. 

Allemaal bedankt voor jullie leuke reacties en voor het meedoen. En zit je nu niet bij de gelukkige prijswinnaars, niet getreurd want er komt weer een nieuwe winactie aan! Doe je ook weer mee? 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in