Culinair Eliza was here

Meest bijzondere culinaire plekjes

Dat Eliza was here bijzondere plekjes selecteert, weet je misschien al. "Waar iedereen links gaat, gaat Eliza rechts", unieke accommodaties die met smaak zijn uitgekozen en weg zijn van de massa. Luxe huisjes op pittoreske plaatjes, met altijd een heerlijke kamer, fijn uitzicht en soms met eigen zwembad. Op en top vakantie dus. Vakantie gaat voor mij hand in hand met lekker eten. Smullen van exotische gerechtjes en kennis maken met de plaatselijke keuken. Eliza was here vindt dat ook en heeft een aantal culinaire plekjes voor je uitgezocht. Ik zette mijn top 4 voor je op een rijtje... 

Cooking and Nature - Costa de Lisboa

cookingandnature

Met stip op nummer één! Een plek om verliefd op te worden. Zo luidt ook het motto van het Cooking and Nature Emotional hotel in Alvados. Gelegen in de ruige natuur van het Serras d’Aire e Candeeiros Natural Park. Emotional hotel is een uniek concept waarbij de nadruk ligt op het prikkelen van alle emoties en zintuigen. Zo is elke kamer uniek ingericht en heeft een ander thema. Er is aandacht voor ontspannen, bijvoorbeeld in de groene tuin of in de wellnessvleugel met massage- en yogamogelijkheden. De nadruk ligt op genieten. Van smaken, kleuren, geuren. Van lekker eten en de natuur.

In de grote keuken wordt er elke dag heerlijk voor je gekookt en kan je dus zelf meekoken! Werk met lokale producten en maak de meest heerlijke gerechten. Met hulp van de chefkok maak je een waar Portugees maaltje klaar. En het mooie is dat je de afwas niet zelf hoeft te doen. Elk seizoen is er een aangepast menu. Alle gerechten zijn vers en chefkok Nuno maakt van elk diner een feestje.

Voor kinderen zijn er een gamekamer en grotten op regenachtige dagen, en een speelpark en kinderzwembad als de zon schijnt. Verder is er een gezellige bar, een buitenzwembad en kun je fietsen en wandelgidsen huren om eropuit te trekken.

Bekijk het Cooking and Nature hotel

1001 Gece Tatil Eco Farm - Bodrum

1001gece

Biologisch eten vers uit eigen tuin, ecologisch verbouwd om de natuur niet te verstoren. Zelfs de zeepjes zijn biologische en zelfgemaakt. De bijzondere vakantieboerderij van Fatih en Ebru is omsingeld met ruige bergen. Hier kom je om te genieten van rust en natuur. De kruiden, het fruit en de groente worden hier zelf verbouwd. Fatih en Ebru koken de lekkerste Turkse gerechten voor hun gasten. Elke ochtend staat er een biologisch ontbijt voor je klaar! Smikkel van de heerlijke Turkse keuken op het grote overdekte terras met een schitterend uitzicht op de vallei, de bergen en de fruitbomen. Ver weg van de massa, omringd door stilte en natuur.

Bekijk de Eco Farm

La Muraglia - Sicilië 

lamuraglia

De Italiaanse keuken is om je vingers bij af te likken. Pure gerechten met verse ingrediënten als basilicum en oregano, heerlijk! Het leuke van landhuis La Muraglia is dat je deze gerechtjes zelf kan koken in de mooie buitenkeuken. Dat is pas vakantie vieren, toch zelf lekker aan de kook maar dan in de buitenlucht. Deze uitgebreide buitenkeuken is voor algemeen gebruik. Ook leuk is dat eigenaresse Gisella en haar man Emanuele één keer per week een pizza avond verzorgen. Schuif gezellig aan en geniet van deze heerlijke Italiaanse lekkernij. En na al dat koken ben je vast toe aan wat extra ontspanning. Daarom verzorgt Gisella op verzoek ook heerlijke massages. Het landhuis van Gisella telt slechts zes kamers waardoor je er optimaal tot rust kan komen. 

Bekijk landhuis La Muraglia

Hotel Donna Carmela - Sicilië 

donnacarmela

Gelegen tussen de prachtige wijnvelden vind je dit Italiaanse hotel. Midden in de natuur en omringd door maar liefst 10.000 m2 botanische tuin. Dat betekent uitzicht op een zee van bloemen, tropische planten en olijfbomen. In het restaurant van dit hotel zijn de gerechtjes werkelijk tongstrelend. Het leuke is dat het hotel zijn eigen wijn verbouwd, genaamd Donna Carmela. Deze huiswijn wordt dan ook met trots geserveerd. Een heerlijke dieprode en fluweelzachte wijn. 

Hotel Donna Carmela straalt luxe en comfort uit. Er zijn slechts 18 hotelkamers dus aan ruimte en privacy geen gebrek. Vanaf de bovenverdieping heb je uitzicht op zee. Het is restaurant is een must voor de fijnproever. De tuin is eindeloos groot, om in te verdwalen. Verderop liggen de wijnvelden en de zee. 

Bekijk hotel Donna Carmela

 

* Dit is een advertorial. 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in