Mijn reis top 5

Travel tag top 5

Zo nu en dan zwerft er door bloggersland een zogenaamde 'travel tag'. Door collega bloggers worden een aantal vragen of dilemma's gesteld waar je persoonlijk antwoord op geeft. Zo leer je de persoon achter het blog een beetje beter kennen. Door Saskia van Kidseropuit.nl werd ik genomineerd voor de 'Travel tag top 5'. Bedankt Saskia om die moeilijke dilemma's aan me voor te liggen. Ik heb mijn hersens eens flink laten kraken op de vragen;

  • Fijnste accommodatie
  • Meest verrassende stad
  • Mooiste kustlijn 
  • Onverwachte pareltje 
  • Gaafste dieren 

Fijnste accommodatie 

candibeachvillas

Voor eeuwig zijn we verpest sinds we hebben overnacht in onze luxe villa met eigen zwembad op Bali. Deze villa was zo gaaf, en mooi, en luxe dat kan nooit meer overtroffen worden. Ons eigen kleine paradijsje in het paradijs. En dat ook nog allemaal tegen een betaalde prijs. Azië heeft mijn hart gestolen! Resorts en hotels die normaal gesproken onbereikbaar lijken, zijn in Azië ineens betaalbaar. Niet alleen onze villa op het Candi Beach Resort was werkelijk een droom, ook het Kayon Resort in Ubud is een waar pareltje. Bali staat vol met schitterende accommodaties. Veel hotels zijn met oog voor detail, zorg voor de natuur en bijzonder smaakvol ingericht. Wil je een keer betaalbare luxe in het paradijs op aarde, ga dan naar Bali! 

P1020196

Dat ik een tent op dit lijstje zou zetten, klopt misschien niet helemaal. Maar het hoort wel bij mijn meest bijzondere overnachtingen. Je moet weten dat ik een hekel heb aan kamperen. 's Nachts naar het toilet moeten en dan het donker in, op je slippertjes naar zo'n hokje waggelen, ik vind het niks. Maar een tent met een tweepersoonsbed, een houten vloer en een kastje voor je kleding, dat klinkt meteen beter. Lang leve de glampings van tegenwoordig. Glamourus Camping biedt de buiten ervaring van een camping, maar de luxe van een hotelkamer. I love it! We verbleven in Yosemite National Park in zo'n tentje.

P1070837-001

Ook in Orlando waagden we ons weer midden in de natuur. Onder de enorme eikenbomen staat een groepje tenten. Compleet met een houten veranda, schommelstoelen en airco. Ik weet het, dat is geen kamperen meer. Maar voor mij wel! De geluiden van de beesten houden me de hele nacht wakker. Beetje eng, maar wel heel gaaf. In de avond wordt door de 'ranger' het kampvuur aangemaakt. Natuurlijk roosteren we heel Amerikaans s'mores boven het vuur. De hete marshmallows doen we op een cracker met chocoladetabletten. Jammie. Die avond waren we, met Brian en Cooper, de enige gasten op de camping. Dat maakte het wel heel speciaal. Zittend om het kampvuur, sterke verhalen vertellen (want dat kunnen Amerikanen wel). Natuurlijk kwam daarna de fles whisky tevoorschijn en het werd laat, veel te laat. Maar goed dat we de volgende dag niet toevallig hadden afgesproken om te gaan schieten...

Meest verrassende stad 

P1060184-001

Mag ik er echt maar eentje noemen? In Amerika vond ik Boston een verrassend leuke stad. De meeste toeristen die naar de Oostkust gaan, bezoeken New York. Ik snap het, dit is de meest gave stad ooit. Maar vlakbij zijn er dus nog meer pareltjes van steden te vinden. Boston heeft het grootse van een metropool en de kneuterigheid van een klein Europees stadje. In Boston kan je heerlijk eten van de kreeft, krab en kabeljauw. Ook heeft de stad een rijke geschiedenis, waaronder de beroemde 'Boston Tea Party'. Kijk in Boston naar een van de sportwedstrijden zoals ijhockey en basketbal. Of drink gezellig een 'pint' drinken in één van de vele Ierse pubs. 

Edinburgh

In Europa vond ik Edinburgh echt een waanzinnig succes. Ik ben dol op geschiedenis en historische pandjes en daar barst het van in Edinburgh. Een stad van spookverhalen, sages en mythes. En vooral de gezelligheid in de pubs. Iedereen, van jong tot oud, is welkom in de pub. Eerst schuif je aan om te genieten van een stevige pubmaaltijd. Een heerlijke 'pie' met kip en ragout bijvoorbeeld, jammie. Daarna komt er een livebandje die de sterren van de hemel speelt. Volksmuziek wel te verstaan. Uit volle borst zingt de hele kroeg mee en ik ook "and I would walk 500 miles, I would walk miles". Mag ik terug?

Mooiste kustlijn 

clovely

Een ruige zee beukt tegen de hoge kliffen. Tussen die kliffen liggen de meest prachtige strandjes verborgen. Soms met een steile trap te bereiken, soms is het zelf klauterwerk om er te komen. Ik heb het over de kustlijn van Portugal. Wat heeft Moeder Natuur haar best gedaan op deze kustlijn. De zee is er helder blauw en de golven hoog. Heerlijk om in de golven te springen alsof je weer een klein kind bent. Leuker dan het kabbelende water van de Middellandse Zee, als je het mij vraagt. 

De meest verrassende kustlijn van Europa vind je bij onze Wester buren. Als je aan Engeland denkt, zie je vast niet meteen prachtige zandstranden voor je. Engeland heeft een ruige kustlijn met enorme kliffen, palmbomen en een groen-blauwe zee. Een eeuwenoude kustlijn waar nog vaak fossielen worden gevonden. Vooral rondom Durdle Door. Land's End is het punt waar het land van Groot-Brittannië plots ophoudt te bestaan. De westkust heeft prachtige baaien waar hoge golven komen. Het is een geliefd surfersparadijs. Een ideale strandvakantie, alleen met het weer moet je een beetje geluk hebben. 

P1080424-001

In Amerika vond ik de felblauwe zee, het witte strand en de palmbomen van Florida erg mooi. Door het witte strand lijkt de zee blauwer dan blauw. Een zonnebril is niet alleen nodig voor de zonnestralen, maar ook voor de witte zandkorrels. Prachtig! De wuivende palmbomen langs de kustlijn maken het plaatje helemaal compleet. Ook zwommen we in de Golf van Mexico, aan de Westkust van Florida. Daar is de zee rustiger, groen-blauw en rijk aan schelpen. De zonsondergang in Marco Island is de meest spectaculaire zonsondergang die ik ooit heb gezien. De lucht kleurde oranje, rood en blauw. En door het witte strand leek alles mee te kleuren. 

P1130997-001

Het mooiste afgelegen strandje ooit vonden wij op Bali. Gelukkig hadden we vertrouwen in onze chauffeur, want we hadden geen idee waar hij naar toe reed. Door kleine dorpjes, zandpaden en een heuvel af, op weg naar de zee. Na een hobbelige rit kwamen we aan bij 'Pasir Putih', maagdelijk strand. Een ongerept stukje natuur met wit zand, helderblauw water en groene rotsen. De typische gekleurde vissersbootjes dobberden op de zee. Een tropische droom. 

Onverwachte pareltje 

P1070290-002

Nooit gedacht dat een Amerikaanse stad zoveel indruk op me zou maken als Charleston. Niets aan deze stad doet je vermoeden dat je in Amerika bent. Alles is er anders dan anders. De sfeer, de huizen, de mensen. Een stad vol geschiedenis, een soms pijnlijke geschiedenis van slavernij en slavenhandel. De gekleurde houten huizen met weelderige veranda's geven je het idee dat je in de Cariben bent beland. De prachtige, enorme eikenbomen geven de stad een dramatisch beeld. Het Spaanse mos wappert mee met het zeebriesje. De gigantische eiken worden afgewisseld door palmbomen. Al lopende door de stad zie je voor je hoe de dames met hoepelrokken zich voortbewogen. Hoe de koetsen de mannen met hoeden vervoerden. En hoe er geschommeld werd op de schommelstoel op de veranda. Ook de omgeving van Charleston is oogverblindend mooi. De moerassen met cipressen, de enorme plantages met historische landhuizen. Ga je ooit richting New York, denk dan eens aan Charleston. 

Gaafste dieren 

P1020952

De gaafste dieren die ik graag nog eens wil zien zijn olifanten, tijgers en oerang oetans. Behalve in de dierentuin, heb ik ze nog nooit in het echt gezien. Wel hadden we in Amerika het geluk om een wasbeertje te mogen zien. Al rommelend door de campingspullen van een ander. Ik vond hem meteen heel schattig, "och wat lief". Maar de Amerikanen denken hier anders over. Ze zien er schattig uit, die wasbeertjes, maar eigenlijk is het ongedierte die vervelende ziektes kan overbrengen. 

P1130270-001

In Tenerife heb ik ooit de snelle en enthousiaste dolfijnen mogen aanschouwen. Tijdens een boottochtje op een catamaran kwamen de slimme beestjes voor de boot uit zwemmen. Met een enorme snelheid en souplesse sprongen ze door de golven. Schitterend gezicht. 

Verder heb ik in het wild alligators gezien in de Everglades, brutale makaken in Monkey Forest Ubud, een glibberige groene slang, gigantische bizons (die later op mijn bord lagen) en Bighorn Sheep in Zion, stokoude schildpadden op Zakynthos en witte huskies en rendieren Lapland. 

P1150503-001

Mijn nominaties 

Aan mij de eer om weer andere bloggers uit te dagen antwoord te geven op deze vragen! Ik nomineer;

Aan de slag dames! Ik ben reuze benieuwd naar jullie antwoorden! 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in