Traveltag oude vakantiefoto

Uit de oude doos

Foto's van vroeger, nog netjes in een album geplakt. Als ik eenmaal begonnen ben met bladeren, kan ik niet meer stoppen. Foto's van mij als ukkie, mijn eerste schooldag en ook mijn eerste vakantie. Ik ben dol op oude foto's en de herinneringen aan vroeger. Super leuk dat Saskia van KidsErOpUit me 'tagde' voor de traveltag "Vakantiefoto van Vroeger". Bij deze traveltag horen vijf vragen die ik mag beantwoorden. En het was een goed excuus om weer eens door mijn oude foto's te gaan. Dank je wel Saskia. 

Hoe briljant die oude foto's ook zijn, de kwaliteit was helaas nog niet super. Daarom zijn de foto's niet allemaal even scherp en helder. Maar volgens mij geven ze een prima sfeerbeeld. 

1. Wat was jouw eerste vakantie?

IMG 20150411 125740

"We hebben de wagen, volgeladen...", deze zin past precies bij mijn allereerste vakantie ooit. Alles werd in de auto geladen. Tassen, koffers, speelgoed, maar ook dekbedden en kussens. Boodschappen, hagelslag en koffie. Mochten wij onderweg stranden dan hadden we nog wel een week kunnen overleven. Vol enthousiasme springen mijn broertje en ik op de achterbank. Onze vakantie kan beginnen. Twee snoepzakken en twintig minuten later waren we 'eindelijk' daar. Een huisje in de bossen op het bungalowpark van Centerparcs. Behalve de te gekke wildwaterbaan, de schattige eekhoorntjes en het super enge stapelbed, kan ik me er niet veel van herinneren. 

2. Aan welke vakantie van vroeger heb je de beste herinneringen? 

IMG 20150411 131747

Onze vakanties naar Zeeland. Samen met mijn oom, tante, nichtjes en ons eigen gezinnetje huren we een huisje bij het strand. Elke keer een ander park, maar altijd dichtbij zee. Ik zie nog voor me hoe mijn vader en mijn oom zwaar bepakt koelboxen en parasols meeslepen. Hele dagen zijn we aan zee. We spelen 'baywatch', doen een potje strandtennis en halen frites bij het strandtentje. In mijn herinnering was altijd mooi weer. Ook gebruikten we onze speciale techniek om krabbetjes te vangen. Een techniek die overigens nog steeds perfect werkt! Maak een hengel van een stok, een touw en knoop aan het uiteinde een wasknijper. Zoek een volle mossel en stop deze in de wasknijper. Dan ga je op zoek naar de juiste plek. Ergens tussen de golvenbrekers en de rotsen. En dan hengelen maar. 

3. Aan welke vakantie van vroeger heb je de minst goede herinneringen?

Bulgarije2520299

Een all-inclusive vakantie naar Bulgarije. Op het moment zelf heb ik prima van de vakantie genoten. Luieren in de zon, een boekje lezen en lekker eten. Maar dat is dan ook alles wat ik van Bulgarije heb gezien. Hartstikke jammer, want volgens mij heeft het land veel meer te bieden dan het toeristische Sunny Beach. Deze plek had niets met Bulgarije te maken. Ik vond Sunny Beach onpersoonlijk en karakterloos. Hoewel ik heerlijk uitgerust thuis kwam, zou ik er nooit meer naar toe gaan. 

4. Wat is jouw favoriete vakantiefoto van vroeger?IMG 20150411 130428

Verdwaald! Dat waren nog eens oude tijden. Geen TomTom, geen mobiele telefoon of navigatie via internet, maar ouderwets kaart lezen. We waren Nederland nog niet uit, of we waren de weg al kwijt. Toen was een autorit nog een avontuur. Zitten we wel op de goede weg? Let op de bordjes jongens! Ook de auto op de foto vind ik fantastisch. Inmiddels is het misschien wel een gevalletje vintage. En dat iemand had bedacht om van dit tafereel even een foto te nemen. Briljant. Iedereen is bezig met wat anders, behalve mijn broertje. Als 'benjamin' van de groep maakt hij zich geen zorgen. En hij had gelijk. Mijn vader weet overal de weg, echt overal. Dus alles kwam uiteindelijk goed. 

5. Hoe was jouw eerste vakantie zonder ouders? 

IMG 20150411 134157

Spannend! Ik was zestien jaar en mocht met mijn eerste vriendje op vakantie. Dat was niet alleen voor het eerst op vakantie, maar ook voor het eerst vliegen! Het vliegtuig bracht ons naar het zonovergoten Zakynthos. Misschien komt het doordat het mijn eerste 'tropische' ervaring was, maar ik heb daarna nooit meer zo'n mooi eiland gezien als Zakynthos. Helderblauwe zee, prachtige natuur, gekleurde huisjes, heerlijke eten, het was een fantastische ervaring. Ik belde vaak naar huis om even verslag te doen, met de mobiel van mijn vriend. Ik geloof dat mobieltjes toen net een beetje 'in' waren. Niet te lang bellen natuurlijk, want dat kostte een vermogen. Bepakt met typische souvenirtjes, een zongebruinde huid en een hele ervaring rijker kwam ik weer terug in Nederland. 

En ik geef de traveltag door aan...

Joepie, mijn beurt om vijf mensen aan te wijzen die ook door hun oude foto's gaan rommelen. Ik ben benieuwd naar alle oude kiekjes van...

Succes! 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in