Reisplannen Thailand

Onze route door Thailand

Het aftellen is begonnen! Dag winterjas, dag verwarming op standje heet, dag koude en regenachtige dagen. Op naar het warme, zonnige Thailand. Nog een paar nachten onder het dikke dekbed slapen en dan vertrekken we naar 'het land van de glimlach'. Uren, dagen, wekenlang heb ik me verdiept in de mooiste plekjes, vetste hotels en beste uitstapjes. Er zijn zoveel bijzondere plekken in Thailand, dat kiezen een ware opgave is. Toch kiezen wij bewust voor een relaxed programma; minder bestemmingen, meer dagtripjes. Een rustiger tempo, want je kan toch niet alles zien. Dit zijn onze plannen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. En laat alsjeblieft tips achter in de comments!

thailandmap2

1. Bangkok 

Bangkok baby! Het begin van onze reis. We hebben de luxe van een rechtstreekse vlucht met EVA air en hopen dus redelijk uitgerust aan te komen (wat natuurlijk een illusie is, want dat is me nog nooit gelukt). Daar hebben we niet één, maar twee gave hotels gevonden. Ik kon gewoonweg niet kiezen, dus waarom dan niet allebei? We verblijven een paar nachten in het Ad Lib hotel in en een paar nachten in hotel Indigo Bangkok, beiden aan Sukhumvit Road. We gaan niet alleen cultuursnuiven en ons volproppen met heerlijke Thaise maaltijden, maar het idee is ook om de trein te pakken naar River Kwai en Ayutthaya. 

2. Chiang Mai 

Helaas waren eersteklas tickets naar Chiang Mai al helemaal uitverkocht, want het oorspronkelijk plan was met de trein te gaan. Nu kunnen we ook tweedeklas, maar eerlijk gezegd kunnen mijn oude botten dat helemaal niet meer aan ;) Dus toch maar met het vliegtuig. In Chiang Mai verblijven we in hotel Zensala, vlakbij het oude centrum van de stad. Daar gaan we nog meer tempeltjes, misschien fietsen huren en natuurlijk naar de 'night market'. In Chiang Mai willen we, behalve de oude stad, ook de omgeving verkennen. 

3. Krabi

Naast cultuur, heerlijk eten en geweldige steden heeft Thailand nog iets te bieden; oogverblindend mooie stranden! In de regio Krabi ligt één van de mooiste stranden van ter wereld; Railay Beach. Het hotel in Krabi is nog niet geregeld, maar met al die mooie pareltjes komt dat vast goed. Hier komen we om te snorkelen, zwemmen, bootje varen, kajakken of wat de dag ons dan brengt. Ow ja en massages, heel veel massages! kohyaoyai

4. Koh Yao Yai 

Dit eilandje is een spannende keuze. Koh Yao Yai staat nog nauwelijks in de reisgidsen en is nog behoorlijk 'onontdekt'. Op dit ongerepte eilandje is er nog nauwelijks toerisme. Er zijn geen banken en je kan er niet pinnen. Een paar kleine dorpjes staan tussen de bomen en de baaien. Klinkt ons als muziek in de oren. Rusten en relaxen. We verblijven in het Koh Yao Yai Village en hebben heel decadent een huisje aan het strand geboekt. Elke dag wakker worden met uitzicht op de zee en gaan slapen met uitzicht op zee, wat een straf. Misschien huren we een scootertje en rijden daarmee het eiland rond of nemen we een keer de boot naar Phuket. Of misschien ook niet ;)

Reis je met me mee? 

Een heerlijke manier om de koude winterdagen een beetje te ontvluchten, is door met me mee te gaan! Als we een beetje internet hebben, zal ik warme foto's op Instagram plaatsen. En zo nu en dan een post op Facebook en Twitter. Reis met me mee, gezellig! 

screenshot instagram2

 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in