Mooiste eilanden ter wereld

Eilanden uit een sprookje

Waar kan je het beste zitten onder een palmboom en drinken uit een kokosnoot? Op welk tropisch eiland kan je het beste snorkelen? Deze eilanden lijken regelrecht uit een sprookje te komen. Een azuurblauwe zee, witte zandstranden, groene palmbomen of waanzinnig wildlife en luxe accommodaties. De eilanden op deze lijst zijn op bij weg te dromen. Hier wil je ooit een keertje naar toe. Reiswebsite Travel + Leisure zette de beste eilanden ter wereld voor je op een rijtje. Al hun bezoekers werd gevraagd een vragenlijst in te vullen en de eilanden te scoren. Een jaar lang kon deze lijst ingevuld worden en dat leverde dit mooie lijstje op.

galapagos 2

1. Galapagos Eilanden

In Ecuador liggen de bijzondere eilandengroep Galapagos. Het eiland is een walhalla voor natuurliefhebbers. Het is de ultieme realtime dierentuin! Dankzij haar afgelegen ligging zijn haar diersoorten uniek. Nergens anders hebben de dieren zich zo geevolueerd als hier. Het eiland leent zich perfect voor het maken van korte wandelingen in de natuur. De Galapagos eilanden zijn reusachtige toppen van hoge vulkanen. De eilandengroep dankt zijn bekendheid aan de Engelse natuuronderzoeker Charles Darwin. Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag. De Galapagos eilanden krijgen een speciale oorkonde omdat ze al tien jaar op een rij als beste uit de bus komen!

P1130996 001

2. Bali

In Indonesië ligt het relaxte en wonderschone eiland Bali. Rijstvelden, tempels en witte stranden. Bali spreekt meteen tot de verbeelding. Ik kan volmondig beamen dat Bali een fantastisch eiland is. De sfeer is er vriendelijk en relaxt. Je voelt je er van harte welkom. Bali is uniek ten opzichte van de andere Indonesische eilanden. Het is het enige eiland waar de meerderheid van de bevolking boeddhistisch is. In de straten van Ubud ruik je de geur van wierookstokjes en witte rijst. Het eten is er overheerlijk en nergens anders zag ik zoveel kleurrijk fruit. Bali is niet voor niets een bekend toevluchtsoord voor toeristen, een oord om tot rust te komen, maar ook om te feesten. Een veelzijdig eiland vol cultuur, kleur en een waanzinnige mooie natuur. 

maledives3

3. Malediven 

De Malediven is een eilandengroep die bestaat uit wel 1190 kleine koraaleilanden. Het grootste eiland is slechts 5 km2 groot! Deze kleine eilandje vormen het paradijs op aarde. Een helderblauwe zee en parelwitte zandstranden zijn het visitekaartje van de Malediven. Ook de onderwaterwereld is er magisch. Exotische vissen zwemmen door het prachtige koraalrif. 

tasmania3

4. Tasmanië

Ten zuiden van Australië ligt het bijzondere eiland Tasmanië.Tasmanië staat bekend om de Tasmaanse Duivel, waarvan er nog maar enkele leven! Daarnaast heeft het eiland veel nationale parken, een groen ruig landschap en zijn er vele watervallen te vinden. Ook duikers kunnen hun hart ophalen in Tasmanië. De wateren rondom het eiland zijn ideaal om te duiken en te snorkelen. De kustlijn van Tasmanië kenmerkt zich door bergen en er zijn een aantal witte zandstranden.  

santorini2

5. Santorini

Blauwe met witte huisjes staan te pronken tegen de rotsen. Het is zonder meer het meest opmerkelijk Griekse eiland. Santorini is een vulkanisch eiland en is onder de toeristen een populaire bestemmingen en terecht! Het dorp Oia is misschien wel het meest gefotografeerde dorp van Griekenland. De dorpen op Santorini liggen op ongeveer 300 meter hoogte en bieden een prachtig uitzicht op zee. Hoewel het eiland welbekend is onder de toeristen en het druk kan zijn in het hoogseizoen, maken de unieke ervaring en de schoonheid van Santorini alles goed. 

moorea

6. Moorea 

'In the middle of nowhere', in de Stille Oceaan tussen Chili en Nieuw Zeeland ligt de eilandengroep Frans Polynesië. Je moet er wat voor over hebben om hier te komen, maar dan heb je ook wat. Moorea ligt 17 km ten westen van Tahiti. Hoewel Bora Bora misschien bekender is dan Moorea, scoort Moorea toch hoger op deze lijst. Als je echt witte stranden en azuurblauwe lagunes wil zien, dan moet je vanaf Tahiti de oversteek maken naar Moorea. Het eiland is groen, ruig en er hangt een relaxte sfeer. Over het eiland loopt een zestig kilometer lange weg die voert langs prachtige baaien. Tiki Village is de belangrijkste toeristische bestemming van he eiland, hier wordt nog op de traditionele manier geleefd. 

maui

7. Maui 

Aloha! Welkom op het tropische eiland Maui. Samen met Kauai staat dit Hawaaïnse eiland in de top 10. Hawaï twee keer in de lijst, dat is geen toeval. Maui en Kauai krijgen daarnaast een speciale oorkonde omdat ze al meer dan 20 jaar in de toplijsten staan. Maui is het op één na grootste eiland van Hawaï. Het landschap wordt gekenmerkt door watervallen en een kustlijn met rotsen en zandstranden. Meest in het oog springen is de vulkaan Haleakala. Wandel over lavastromen of door de bamboebossen. Een tiental jaar geleden kwamen er amper toeristen naar Maui. Op het eiland werd suikerriet en ananas verbouwd. De walvisvaart bracht de welvaart naar het eiland. In de jaren kwamen veel walvisvaarders naar het eiland, op zoek naar beschutting. 

kauai

8. Kauai 

Kauai is het op drie na grootste eiland van Hawaï. Dit eiland wordt 'The Garden Island' genoemd. Door het klimaat is het eiland groener dan groen en staat het vol met weelderige bloemenpracht. Het water is er azuurblauw, de dolfijnen en walvissen zie je zwemmen. De kustlijn kenmerkt zich door steile rotspartijen. Er zijn ontelbare watervallen, bossen én de Waimea Canyon. Hoewel deze canyon kleiner is dan de Grand Canyon in Amerika, is deze veel groener en vol kleuren. 

greatbarrierreef2

9. Great Barrier Reef 

We kennen het Great Barrier Reef vooral als mooiste koraalrif van de wereld. Maar bij dit gebied horen ook maar liefst 900 eilandjes! Het Great Barrier Reef is het meest indrukwekkende natuurfenomeen. Geheel gemaakt door levend organismen. Het is zelfs vanuit de ruimte te zien. Het koraalrif biedt onderdak aan talloze vissen, walvissen en bedreigde diersoorten. Een mooi eiland in dit gebied is Fitzroy Island. Je kan er niet alleen zonnen, zwemmen en snorkelen maar ook een wandeling maken in het regenwoud van het eiland. Er is op het eiland maar één hotel, het Fitzroy Island Resort. Maar wat dacht je van Lizard Island, Long Island of Daydream Island? Er zijn hier tientallen paradijsjes op aarde.

malta2

10. Malta

Malta, liggend in de Middellandse zee, bestaat uit drie eilandjes; Malta, Gozo en Comino. Het eiland kent een zeer rijke geschiedenis. Op weinig plekken bleef er zoveel van het rijke verleden bewaard als hier. Vele historische bouwwerken staan inmiddels op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Malta is een zonnig eiland, een eiland voor levensgenieters. Het klimaat is er heerlijk en het water is er kristalhelder. De kustlijn bestaat uit vele inhammen en rotsformaties. Ook heeft Malta een heerlijke keuken met Italiaanse en Mediterraanse invloeden. 

IMG 20151114 125644 001

Persoonlijke favoriet

Ben jij wel eens op een eiland geweest dat rechtstreeks uit een plaatjesboek lijkt te komen? Een eiland ver weg of juist dichtbij waar je een tropisch gevoel van krijgt. Mijn persoonlijke favoriet is het Thaise Koh Yao Yai. Er is simpelweg geen woord die de schoonheid van dit landschap kan omschrijven. Koh Yao Yai is een rustig eiland, met bounty strandjes, schattige eettentjes onder de bomen en slechts een handje vol toeristen. We laten ons meevoeren door het relaxte tempo van dit eiland en komen in een andere wereld. Een wereld waar je wakker wordt aan het strand, je een cocktail drinkt op het strand en curry eet bij de locals. Haast bestaat hier niet, stress is iets van het vasteland. Koh Yao Yai ligt in de beroemde Phang Nga Bay; een baai met de mooiste, exotische eilanden van de wereld! 'Khop Khun Kha' Koh Yao Yai. 

Lees mijn blog over Koh Yao Yai

* Behalve de hoofdfoto en de foto's van Bali en Koh Yao Yai zijn de foto's rechtenvrije beelden Flickr

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in