Spotgoedkope Camperreis

Met de wegbrengcamper voor niks op reis! 

Een camperreis door Amerika of Canada voor helemaal niks! Nada, noppes, niets! Sterker nog. Je krijgt er nog zakgeld bij ook! Het klinkt te mooi om waar te wezen, maar het kan écht! Ik ga je verklappen hoe...

Zie jij jezelf al toeren over de Amerikaanse snelweg, met een huisje op wielen, slingerend door de National Parken? Amerika en Canada lenen zich bij uitstek voor een roadtrip met de camper. Het huren van een camper kan behoorlijk prijzig zijn. Toch is het mogelijk om spotgoedkoop een camper te huren! Of wat dacht je van een camperreis voor helemaal niks! Wel eens gehoord van 'wegbreng-campers'? Dan ga er maar eens goed voor zitten, want op deze manier kan je voor een prikkie op roadtrip...

P1020936 001

Wat is een 'wegbrengcamper'?

In Amerika en Canada moeten jaarlijks grote aantallen campers verplaatst worden. De campers moeten vanuit de fabriek naar een verhuurlocatie in andere delen van het land worden gebracht. De meeste fabrieken van campers bevinden zich in het midden van het land, vlakbij Chicago. Vanuit daar moeten de nieuwe campers naar bijvoorbeeld San Francisco, Seattle, Las Vegas of richting Florida en Boston. Voor het wegbrengen van deze campers heeft de verhuurder je hulp nodig. Jij wordt dus als het ware 'ingehuurd' om de camper op de juiste plek te bezorgen. Daarnaast moeten de verhuurde campers soms ook weer teruggebracht worden naar een bepaalde locatie. Ook daarvoor zoeken de verhuurbedrijven 'vrijwilligers'. Tja, wat een vervelende klus om een camper heeeelemaaal van Chicago naar Los Angeles te brengen, heel vervelend ;)

Een complete reis in een gloednieuwe camper

Een wegbreng- of testdrive is dus een volledige camperreis in een gloednieuwe camper. De fabriek bepaalt welke camper je meekrijgt. Je kan weliswaar niet kiezen uit de verschillende modellen, maar krijgt altijd een camper die past bij je reisgezelschap. Een gloednieuwe camper en jij bent de eerste die er mee mag gaan rijden! Tijdens je reis test je de camper. Er wordt van je gevraagd of je zaken wil melden die eventueel nog niet helemaal op orde zijn. 

travelhome3

foto: Travelhome

Bepaal je eigen route

Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de camper op de afgesproken datum op de juiste verhuurlocatie wordt ingeleverd (in één stuk uiteraard). Verder mag je de route helemaal zelf bepalen! Je stelt je eigen roadtrip samen, bedenkt je eigen route en levert de camper op het einde weer in.

Niet in het hoogseizoen 

De meeste wegbrengreizen zijn te boeken in het begin van het jaar. In maart, april en soms nog mei. De campers moeten namelijk voor het hoogseizoen bij de juiste verhuurlocatie zijn. Heel soms is het ook nog mogelijk een wegbrengcamper te boeken in oktober of november.

P1020766 001

Overzicht aanbieders wegbrengspecials

- Tioga Tours wegbrengspecials

Tioga Tours heeft een prettig overzicht aan wegbrengacties. Zij werken onder andere samen gerenommeerde bedrijven als El Monte en Road Bear. Op hun website geven zij een overzicht van de reizen die boekbaar zijn. Je kan je ook inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe wegbrengacties. Een wegbrengreis duurt minimaal 8 nachten en mag maximaal 42 nachten duren! Er zijn al camperreizen te boeken vanaf 28 euro per nacht.

- Arvy.nl wegbreng specials 

Arvy werkt samen met Cruis America, El Monte, Road Bear en Apollo en Star RV. Je betaalt een zeer lage huurprijs (vanaf ongeveer 12 euro per dag!) voor het rondrijden van de camper.

- Travelhome

Travelhome biedt jaarlijks spotgoedkope wegbrengreizen aan. Een 19/18-daagse wegbrengspecials waarbij je een reiskostenvergoeding van 200$ toe krijgt! Je kan deze reizen niet reserveren of vooruit boeken. Ook zijn de reizen beperkt, op is op. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Travelhome ben je als eerste op de hoogte van een wegbrengactie. De vluchten moet je natuurlijk zelf even regelen.

- Go Canada Wegbreng Special

Elk jaar helpt Go Canada veel verhuurders met het herstationeren van hun vloot. Dat is meestal in het voorjaar, maar ook in september en oktober zijn er wel eens wegbrengreizen. De prijs van de reizen van Go Canada zijn inclusief vliegtickets. 

 

Dit is overigens niet een complete lijst. Er zijn vast nog veel meer aanbieders van wegbrengreizen! Amerikaanse en Canadese verhuurbedrijven die regelmatig een wegbrengactie organiseren zijn El Monte, Best Time RV, Road Bear, Cruise America en Apollo.

P1020952

Inspirerende routes door Amerika

Wat is een mooie route door het westen van Amerika? Welke hoogtepunten mag je niet missen als je een roadtrip door het oosten van Amerika maakt? Ik ging je voor en maakte een roadtrip in zowel het oosten als het westen van Amerika, dus ik kan je wat reistips meegeven. Lees mijn blogs over deze rondreizen en wie weet raak je geïnspireerd (hoop ik!)

Rondreis West USARondreis Oost USA

P1030138 001

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in