10 x goedkoopste vliegtickets

Zo vind jij de goedkoopste vliegtickets!

Vliegen voor een prikkie, het kan echt! Met deze gouden tips gaat het je zeker lukken om goedkoop naar de leukste bestemmingen te vliegen. Vlieg voor een paar tientjes naar wereldsteden als Londen of Berlijn. Of vlieg nóg goedkoper naar pareltjes als Riga, Tallinn of Porto! Wanneer je deze tips in acht neemt, is vliegen helemaal niet meer zo duur. 10 trucs voor de goedkoopste vliegtickets, succes! 

1. Zoeken loont! 

Vergelijk prijzen en zoek naar de beste aanbiedingen want zoeken loont! Handige zoekmachine is Google Flights die ik vaak gebruik in mijn zoektocht naar goedkope vliegtickets. Het handige aan Google Flights is dat je kan zoeken vanaf meerdere vertrekbestemmingen. Ook zie je op een handige kalender de beste prijzen en kan je zoeken op de kaart. Andere handige prijsvergelijkers zijn Skyscanner en Cheaptickets. Kijk vooral ook op de websites van de luchtvaartmaatschappijen zelf! Zij houden soms de beste deals voor hun eigen site!

2. Let je op cookies 

Wist je dat veel van de reiswebsites bijhouden hoe vaak je op hun website komt? De cookies (met je geschiedenis gegeven) worden door de website bewaard en gebruikt. Dat betekent dat de prijzen de volgende keer dat je de website bezoekt hoger kunnen zijn. Daarom kun je beter je 'incognito' scherm openen en anoniem op zoek gaan naar de beste deals. Kijk hier hoe je incognito kan internetten.

wolken

3. Go Anywhere! 

Wil je graag een weekendje weg of op leuke stedentrips? Maar maakt het niet zoveel uit waarheen precies? Draai dan je zoekactie eens om. Zoek niet naar de goedkoopste vliegtickets voor je bestemming, maar zoek naar de goedkoopste vliegtickets en kijk gewoon waar je dan uit komt! Zo kom je nog eens op verrassende plekken terecht. Ik kijk regelmatig welke bestemming 'in de aanbieding is' en pas daar mijn reisplannen op aan. Zeker met citytrips in Europa pak ik het vaak op deze manier aan. Sommige prijsvergelijkers bieden zelfs de optie 'go anywhere' of 'overal' aan! 

4. Stel een prijsalarm in

Sommige prijsvergelijkers bieden de mogelijkheid aan om een prijsalarm in te stellen, zoals Skyscanner. Je vult in waar en wanneer je weg wil en je krijgt automatisch een melding wanneer de prijzen gaan stijgen of gaan dalen. Zo kan je proberen op het juiste moment je slag te slaan! 

5. Boek 8 weken van tevoren

Een lastminute het goedkoopst? Vergeet het maar! Deze vlieger gaat misschien op voor pakketreizen, maar zeker niet voor vliegtickets. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste momenten om te boeken. Uit deze onderzoeken blijkt dat je voor verre reizen het beste 171 dagen van te voren tickets een kan boeken. Voor bestemmingen binnen Europa boek je volgens Skyscanner het beste zo'n 8 weken van te voren. 

wolken2

6. Boek op dinsdag

Ga je binnenkort je vakantie plannen? Doe dit dan op dinsdag om 15.00 uur. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een vliegticket op dinsdagmiddag het goedkoopste is. In de weekenden gaan de meeste mensen online en dat weten de reisorganisaties. Zij passen hun prijzen daarop aan. Wees slim en boek op een dinsdag voor de beste deals. 

7. Vlieg op woensdag

Normaal gesproken zijn dinsdag, woensdag en zaterdag de goedkoopste dagen om te vliegen omdat de vraag naar vliegtickets die dagen minder is, dus de kans is groter dat je dan goedkopere tickets kan vinden. Woensdag is meestal het minst populair onder de reizigers. Wees flexibel en je kan veel geld verdienen. Sommige zoekmachines bieden hiervoor de optie +/- 3 dagen.

8. Kijk over de grens

Vertrek eens vanaf Brussel of Düsseldorf en de kans is groot dat je goedkoper vliegt dan vanuit Nederland. Zo vlieg je vanaf Niederrhein Weeze voor een prikkie naar toffe bestemmingen in heel Europa. 

wolken3

9. Meld je aan voor nieuwsbrieven

Blijf goed op de hoogte en je weet meteen wanneer er vliegtickets in de aanbieding komen. Ik sta voor tal van nieuwsbrieven ingeschreven, waardoor ik continu de reiskriebels krijg. Volg bijvoorbeeld websites zoals Ticketspy, Paperflies en WeFlyCheap, maar vergeet ook vooral KLM niet. Twee keer per jaar heeft KLM de WerelddealWeken en gaan de tickets in de aanbieding. 

10. Overstappen geen probleem?

Tijd is geld en dat geldt ook voor vliegen. Vind je het niet erg om één of meerdere keren over te stappen dan is je vliegticket vaak veel goedkoper. Nadeel is natuurlijk dat je erg lang onderweg bent en dat gaat weer van je vakantietijd af. Toch kan één overstap op een verre reis al snel een boel geld schelen. 

Waar zou jij wel naar toe willen vliegen?

Pak je koffer en stap in! Ik ben benieuwd waar het vliegtuig jou naar toe brengt! 

goedkoopste vliegtickets vinden

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in