20 Inspirerende Reisblogs

Beste Blogs voor Reiskriebels

Welke reisbloggers moet je, naast Soetkees natuurlijk, absoluut volgen voor je dagelijkse dosis reiskriebels? Er zijn zoveel reisbloggers dat het onmogelijk is om ze allemaal bij te houden. Daarom dacht ik; "Leuk, laat ik eens een top 5 maken van inspirerende reisblogs"... En al snel raakte ik verstrikt in het web van reisblogs. Er zijn zoveel toffe, mooie reisblogs. Zoveel! Je snapt het, een top 5 is het niet geworden. Zelfs een top 10 is niet gelukt. Maar hierbij in willekeurige volgorde een top 20 van toffe reisblogs waar ik zelf regelmatig even een kijkje neem! 

Ken jij nog leuke travelblogs die ontbreken op mijn lijstje? Laat het me weten in de comments. Of spam je eigen blog in de comments! 

Whatabouther

WhataboutherCollage

Laura is absoluut één van mijn favoriete reisblogs aller tijden. Haar foto's en filmpjes maken me aan het zwijmelen, elke keer weer. De kleuren spatten van haar foto's, de plekken waar Laura komt zijn reuze interessant en het ene plaatje is nog mooier dan het andere. Ook haar reisfilmpjes zijn echter niet normaal mooi. Haar vriend is filmmaker (goede match dus!) en maakt de meest inspirerende reisfilms. Volg Whatabouther ook vooral op Instagram. Wedden dat jij de reiskriebels krijgt? 

Karlijntravels  

KarlijntravelsCollage

Karlijn is al twee keer op wereldreis geweest! Twee keer! Met open mond kijk ik altijd naar haar foto's. Erg mooi en inspirerend. Vooral haar foto's over Hawaï zijn een plaatje! Karlijn is dol op fotografie en dat kan je zien. Alle uithoeken van de wereld worden op Karlijn Travels vertegenwoordigd. Gewoon een leuk blog voor je dagelijkse portie reiskriebels. 

Travellust

TravellustCollage

De blog van Lisette is niet alleen mooi verzorgd, maar je vindt er ook handige budgettips. Lisette is een half jaar op reis geweest door Zuid-Oost Azië. Lisette neemt je mee naar de mooiste plekjes, ver weg maar ook dichtbij. Op Travellust vind je haar persoonlijke reisverhalen, must do's, hotspots en nog veel meer. 

Reismeisje 

ReismeisjeCollage

Terwijl ik dit artikel aan het typen ben, is Reismeisje op wereldreis... Ik volg haar, want haar avonturen zijn heerlijk om bij weg te dromen. Samen met haar vriend reist Wendy de wereld over en doet daar verslag van. Behalve mooie foto's en reisverhalen, geeft Wendy je ook praktische tips. 

Travel by San

TravelBySanCollage

Sandra en ik delen een gezamenlijke passie; Amerika! Ook Sandra schrijft over de veelzijdigheid van Amerika. Elk jaar is ze wel in Amerika te vinden en ontdekt ze weer een nieuw stukje van dit gigantische land. Op Travel by San vind je overigens ook andere bestemmingen, bestemmingen in Europa en binnenkort ook meer over de Galapagos waar Sandra op dit moment is! 

Bonjour Frankrijk 

BonjourFrankrijkCOllage

Ben je gek op Frankrijk? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op Bonjour Frankrijk. Een blog volledig gewijd aan Frankrijk! Rosanne is een freelance journaliste die verliefd is geworden op het land van baguettes, camembert en lavendelvelden. Er is geen ander blog dat zoveel tips heeft over Frankrijk. 

Ciao Tutti 

CiaoTuttiCollage

Een blog speciaal en alleen over Italië! Ciao Tutti is het grootste Italiëblog van Nederland. Elke dag word je even meegenomen naar het mooie Italië. Saskia is de eigenaresse van Ciao Tutti, een blog dat inmiddels behoorlijk is gegroeid. Naast Saskia schrijven er nog vijf mensen voor Ciao Tutti om jou van de beste Italië-tips te voorzien. Ga je naar Italië op vakantie, neem dan zeker een kijkje op dit blog. 

MooisteStedentrips

MooistestedentripsCollage

Esther neemt je mee naar de mooiste steden ter wereld. Een stedentrip is dé manier om er even helemaal tussenuit te zijn. Esther tipt je de leukste plekjes in een stad, waar je het beste kan overnachten en de lekkerste hotspot. MooisteStedentrips is een handige reiswebsite met praktische tips. In haar 'cityguides' vind je kort en krachtig omschreven alles wat je nodig hebt voor een perfecte trip. 

Reisdoc

ReisdocCollage

Chantal blogt over bestemmingen, accommodaties en andere tips met kwaliteit voor de juiste prijs. Zij focust zich op de dingen in de reiswereld die écht waar voor je geld bieden. Chantal bezocht, net als ik, de regio Alto Minho en schreef daar ook een mooi blog over! Van slapen in een boomhut in Cambodja tot origineel overnachten in Nederland. Op Reisdoc vind je heerlijke foto's en verhalen!

Live the life you love

LivethelifeCollage

Live the Life you Love is de persoonlijke travelblog van Daphne. Daphne heeft een passie voor reizen, schrijven en fotograferen en deze passies komen op haar blog samen! Daphne heeft in Zuid Afrika gewoond en is daarna ook nog op wereldreis geweest! Er staan veel inspirerende verhalen en foto's op Daphne's blog, van Afrika tot Argentinië en van Tsjechië tot Thailand. 

Bijzonder Plekje 

BijzonderPlekjeCollage

Hoe ze het voor elkaar krijgt, weet ik niet. Maar Marleen vindt altijd de meest bijzondere plekjes ooit! Al deze heerlijke plekjes vind je op haar website Bijzonderplekje.nl. Op deze website vind je ook haar blog. De plekjes van Marleen hebben allemaal één ding gemeen; ze zijn persoonlijk, 'one of a kind' en stralen veel warmte en gezelligheid uit. Van een trendy B&B, bijzonder hotel tot gaaf vakantiehuisje. Als je op haar website rondneust, krijg je meteen zin om erop uit te gaan! 

In het Vliegtuig

Inhetvliegtuigcollage

Denise is een wereldburger uit Nijmegen die houdt van luxe reizen, maar wel voor een betaalbare prijs! Met haar camera ontdekt zij de wereld, van tropische oorden, bruisende steden tot hippe hotels. Denise maakt hele mooie foto's en heeft een prachtige website. Niet gek, omdat Denise naast frequent flyer ook grafisch vormgever en reisfotograaf is. Op Inhetvliegtuig.nl schrijft Denise over 'affordable luxury travel'. 

Ik wil meer reizen

IkwilmeerreizenCollage1

Twee globetrotters begonnen samen een online Travel & lifestyle magazine genaamd 'Ik wil meer reizen'. Mirjam en Annemarie hebben één doel: elke dag de 'reisvibe' aan je geven. "Zou het niet fijn zijn als je dit gevoel elke dag weer een beetje in je dagelijks leven probeert terug te laten komen? Ik wil meer reizen! helpt je hierbij met inspiratie, tips en de leukste travel gifts". Je kan die reisvibe ook in huis halen! Neem maar eens een kijkje in hun toffe giftshop!

Reisjunk

ReisjunkCollage

Reisjunk begon ooit als een hobby project van Greg, maar is nu één van Nederlands grootste online travel magazines. Er werken inmiddels 8 mensen met veel passie aan Reisjunk. Fotografen, filmmakers en schrijvers hebben hun krachten gebundeld en reizen de hele wereld over. Daardoor is het aantal artikelen, tips en verhalen van Reisjunk enorm! Ow ja, en die foto's. Die foto's!!! Heel mooi. 

We are Travellers

wearetravellersCOllage

We Are Travellers is nog zo'n online travel magazine die enorm groot is geworden. Roëll is de eigenaresse en initiatiefnemer van We Are Travellers. Na haar eerste backpackavontuur door Brazilië en Argentinië raakte zij verslaafd aan reizen. Deze liefde voor reizen zie je terug op de site. Grootste doelgroep van We Are Travellers zijn backpackers en flashpackers. Je vindt er niet alleen inspirerende verhalen over verre reizen, maar ook leuke tips voor een stedentrip in Europa. Naast Roëll schrijven er inmiddels nog 18 andere travelbloggers voor We Are Travellers. 

Stop and Stare

StopandstareCollage

Handige tips, unieke adresjes en inspirerende reportages. Stop and Stare is een online reismagazine vol inspiratie. Het mooie van Stop and Stare is dat hun aandacht in het bijzonder uitgaat naar lokale, kleinschalige ondernemingen en bewust reizen. Naast Naline en Endira werken er nog 17 reisliefhebbers aan Stop and Stare. 

Tips Thailand

TipsThailandCollage

Dit is het ultieme Thailand blog! Alles, maar dan ook alles over Thailand vind je in het blog van Sander en Mariska. Sander en Mariska zijn zo verliefd geworden op het mooie Thailand dat ze besloten om in 2014 'huis en haard' achter te laten en voor onbepaalde tijd naar Thailand te gaan. Uit hun foto's en verhalen spreekt pure passie. Passie voor het reizen, passie voor het land en passie voor de lokale bevolking. Ben je een reis aan het plannen naar Thailand of wil je gewoon even wegdromen bij mooie plaatjes? Neem dan een kijkje op Tips Thailand. Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van alle fijne tips van Sander en Mariska ter voorbereiding op mijn reis naar Thailand. 

Traveljunks

TraveljunksCollage

Traveljunks begon in 2008 als persoonlijk blog van Robert. Hij deed verslag van zijn vele verre reizen en stedentrips. In de loop der jaren is Traveljunks uitgegroeid tot een waar travelmagazine boordevol inspiratie en handige tips. Inmiddels schrijven, naast Robert en zijn vriendin Ingrid, nog 10 mensen aan deze travelblog. Van individuele reizen, backpacken tot het schrijven van boordelingen over slaapplekken. Ook vind je op Traveljunks interviews met andere inspirerende reizigers! 

Expeditie Aardbol

expeditieaardbolcollage

Stephanie is het brein achter alles wat te lezen is op Expeditie Aardbol. In 2010 ging ze voor het eerst buiten Europa op reis en sindsdien is ze vastbesloten om de hele wereld te ontdekken! Stephanie schrijft leuk en maakt mooie foto's. Ook vind je op haar blog bijzondere bestemmingen zoals Tsjernobyl, Wit Rusland en Macau. 

Droomplekken

DroomplekkenCollage2

Corno reist de hele wereld over. Op zoek naar inspirerende plekken, droomplekken, de mooiste plekken ter wereld. "Mijn liefde voor reizen brengt me over de gehele aardbol", aldus Corno. Corno wil anderen inspireren en vooral ook tips geven over een bestemming. Veel websites bieden reizen aan, maar vertellen niet wat je er kan doen. Dat moest anders en dus deelt Corno hoe mooi de wereld is, met standaard- en bijzondere tips. Zijn website Droomplekken staat propvol mooie foto's en veel handige tips!

Ik ben vast een aantal hele goede bloggers vergeten, dus laat het me vooral weten! Dit is dan ook geen uitputtende lijst. Welke reisbloggers of reiswebsites volg jij voor een goede portie reisinspiratie?

(De foto's op deze pagina zijn van de bloggers zelf!) 

Daisy

Geschreven door Daisy

Altijd reiskriebels, áltijd | ontdekt de wereld, plekje voor plekje | Beetje luxe kan nooit kwaad | Nooit ochtendhumeur op vakantie | Bekijkt de wereld in foto’s | Blogger en schrijver | Hongerig voor lekkere hotspot...

Meer over Daisy

Volg me op

Nieuwsbrief

Vul je in
vul in
vul in